2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Tim Cook pravi, da je kupil kriptovaluto, vendar zavrača, da bi jo...

Tim Cook pravi, da je kupil kriptovaluto, vendar zavrača, da bi jo Apple dodal v svoj portfelj … za zdaj

Apple je trenutno drugo največje podjetje po tržni kapitalizaciji za Microsoftom, pri čemer je Cook osebno vreden več kot milijardo dolarjev.

128018

Skupni ogledi

28 Skupni deleži

Glavni izvršni direktor Apple Tim Cook je dejal, da ima v lasti nekaj kriptovalut kot “del raznovrstnega portfelja”, vendar ne načrtuje da bi tehnološko podjetje sledilo Teslinemu zgledu z vlaganjem v Bitcoin ali druge žetone.

Ko je v torek govoril na spletnem vrhu DealBook New York Timesa, je Cook dejal, da ne bo uporabite približno milijardo dolarjev 56 podjetja v gotovini vlagati v kriptovalute. Prav tako ni nameraval sprejeti kriptovalut kot plačilnega sredstva za izdelke Apple “v bližnji prihodnosti”.

»To ni nekaj, kar imamo takojšnjih načrtov,« je dejal Cook. “Mislim, da ljudje ne kupujejo delnic Apple, da bi bili izpostavljeni kriptovaluti. Če želijo to storiti, lahko vlagajo neposredno v kriptovalute na druge načine.«

Vendar je Appleov izvršni direktor – osebno vreden več kot milijardo dolarjev – dejal, da je lastnik nekaj kriptovalute na vprašanje o vlaganju v bitcoin (BTC) ali eter (ETH):

»Jaz sem zanimalo za nekaj časa. Raziskoval sem to in tako naprej… Mislim, da je zanimivo.”

Cookova izjava bo morda za marsikoga v kriptoprostoru nekoliko presenetljiva, glede na izvršni direktor večinoma ni zavzel javnega stališča glede digitalnih sredstev, kljub temu, da obvladuje eno največjih podjetij na svetu. Po podatkih AssetDash je Apple trenutno drugo najbolj dragoceno podjetje za Microsoftom s tržno kapitalizacijo več kot 2,4 milijarde dolarjev.

Povezan:

Ali bo Apple naslednje podjetje, ki bo po Tesli sprejelo Bitcoin?