2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice To singapursko tehnološko podjetje pravi, da reciklira 90 % odpadne toplote iz...

To singapursko tehnološko podjetje pravi, da reciklira 90 % odpadne toplote iz rudarjenja Bitcoin

Rudarji potrebujejo veliko energije, da preverijo transakcije in kovajo nove bloke v verigi blokov Bitcoin (BTC). Po podatkih Statistice ena transakcija Bitcoin porabi toliko električne energije kot več kot milijon transakcij VISA. Poleg tega se okoljsko breme kriptovalute še poveča, če energija, ki se uporablja za rudarjenje, izvira iz fosilnih goriv.

Toda SAITech, operater rudarjenja Bitcoin s sedežem v Evraziji s sedežem v Singapurju, skuša reciklirati odpadna energija iz rudarjenja za uporabo v stanovanjskih, kmetijskih in industrijskih aplikacijah. Družba je prav tako v postopku združitve 90 milijona dolarjev družbe za pridobivanje posebnih namenov ali SPAC s TradeUP Global Corp za svoje delnice uvrstiti na borzo NASDAQ. V ekskluzivnem intervjuju za Cointelegraph je izvršni direktor SAAITech-a Arthur Lee razpravljal o tehnologiji zajemanja toplote podjetja, njeni učinkovitosti, porabi energije rudarskih ploščadi in poti, ki sledi po združitvi SPAC:

.@knutsvanholm mi @SAI2TECH uresničujemo vašo vizijo. Naši centri za rudarjenje #bitcoinov plug-and-play se lahko približajo mestu, kjer je neaktivna energija, in jo pretvorijo v #digitalna sredstva. #BTC #SAI #SAITECH https://t.co/QouvjgpAoy

— SAI (@SAI2TECH) november 49, 2021

Cointelegraph: Ali bi želeli preprosto opisati svojo tehnologijo hlajenja s tekočino in rekuperacijo odpadne toplote?

Arthur Lee: SAI je operater kripto rudarjenja čiste energije. Ponujamo gostovanje storitev z vodilnimi energetsko varčnimi rešitvami za računalniško moč in ogrevanje. Lahko nas obravnavate kot horizontalno integrirano podjetje za čisto energijo; nudimo storitve za računalniško industrijo, industrijo električne energije in ogrevanja. Toda za zdaj se osredotočamo predvsem na industrijo rudarjenja Bitcoin, ker porabi toliko energije; želimo najti rešitve za celotno industrijo in jo izboljšati, zmanjšati emisije ogljika in povečati učinkovitost celotne industrije. Za zdaj zagotavljamo le tekoči hladilni sistem, češ da toploto iz rudarjev ponovno uporabljamo in nudimo storitve ogrevanja za naše stranke, s čimer lahko le prihranimo elektriko, ki se je uporabljala za dva dela: eden je za ogrevanje, drugi je za računalništvo.

Zaenkrat pa lahko samo del porabimo za elektriko, po zaključku računalniškega testa bomo izvajali storitev ogrevanja. Na podlagi tega smo letos objavili poročilo o ogljičnem odtisu ESG. Z našo metodo lahko dokažemo, da lahko prihranimo več električne energije in zmanjšamo emisije ogljika. Pridružili smo se tudi številnim nevladnim organizacijam, kot je okvirni pogovor ZN o podnebnih spremembah. Podpisali smo zavezo ZN za zmanjšanje stroškov s čisto računalniško močjo v industriji digitalnih sredstev. Naš cilj je zagotoviti več storitev za globalne stranke, ne samo v Aziji, ampak tudi v Evropi in Ameriki.

CT: Kako učinkovita je vaša tehnologija v smislu recikliranja toplote? Ali imate kakršne koli meritve, ki jih lahko delite?

AL: Lahko poenostavim ker porabite en del električne energije, jo lahko približno 90 % ponovno uporabimo za ogrevanje. Za celoten sistem gre za integriran sistem, ne le za ogrevalni sistem; imamo štiri dele tehnologij; prvi je SAIHEAT, uporabljamo toploto iz čipa. Drugi je SAIWATT; najdemo več virov čiste energije, kot so vodna energija, sončna energija, veter in druga čista energija. Zanje bomo postali boljša baterija za reševanje problema varčevanja z energijo in shranjevanja energije. Tretja je tehnologija SAIBYTE. Na podlagi te tehnologije nudimo integrirane sisteme; veste, rudarski bazen, denarnica in brskalnik blockchain.

Pravkar smo združili funkcije in zagotovili storitve za stranke in ponudnike v industriji. Četrta tehnologija, ki jo bomo uporabili, je SAICHIP, saj veste, da imamo boljše tekoče tehnologije, ki lahko ponovno uporabijo toploto in boljši hladilni sistem, zato sodelujemo s proizvajalci, kot so BITMAIN in drugi rudarji, zagotovili bomo našo tehnologijo tekočinskega hlajenja za izdelavo rudarji učinkovitejši, s čimer lahko povečamo učinkovitost celotnega sistema. Za nas so storitve tekočega hlajenja in ogrevanja le začetek, vendar jih bomo ponovno uporabili in imeli učinkovitejši sistem.

CT: Zakaj ste izbrali Kazahstan izmed vseh držav za vzpostavitev večine svojih rudarskih dejavnosti?

AL: Veste, da je bila pred regulacijo Kitajske večina rudarjev po svetu na Kitajskem; uporabljajo 19% celotne stopnje razpršenosti na Kitajskem. Po uredbi mnogi rudarji želijo iti v tujino, kot so Severna Amerika, Evrazija, Južna Azija in morda Evropa. Za nas je celotna Evrazija boljši kraj za rudarje, ker bodo po eni strani rudarji, ki gredo v Ameriko, plačali več kazenskega davka. Za evroazijski trg je blizu Kitajske, zato lahko veliko rudarjev iz Kitajske gre tja hitreje, in tretjič, oskrba z energijo je zelo učinkovita; v Evraziji, zlasti v Evropi in srednji Aziji, je energija poceni in zadostna, tako da lahko porabite več moči in poceni energije. Četrtič, gradbena pristojbina in stroški gradnje so v Evraziji cenejši, ker je delovna sila poceni in učinkovitost visoka. Menimo, da je Evrazija kot Bližnji vzhod v naftni industriji, tako da bo Evrazija še en Bližnji vzhod v rudarski industriji.

CT:

Ali imate kakršne koli podatke o skupni stopnji razprševanja vseh vaših rudarskih strojev skupaj?

AL: Trenutno upravljamo s približno 4,228 enotami rudarskih ploščadi za našim strankam v Evraziji, v naslednjem letu pa bomo razširili naše naprave za samostojno rudarjenje in našim strankam zagotovili več storitev gostovanja.

CT:

Kakšna je pot po vaši združitvi SPAC? Ali se boste na primer razširili v države izven Kazahstana? itd.

AL: Po združitvi nameravamo iti v dve smeri; prvi je R&R, povečali bomo svojo učinkovitost, hkrati pa bomo zagotovili nov izdelek, ki je učinkovitejši in stroškovno učinkovitejši. Drugič, naš trg bomo razširili iz Evrazije v Severno Ameriko in druga mesta. Ponudili bomo več storitev gostovanja in povečali odstotek SAIHEAT-a, ki se uporablja za zagotavljanje storitev ogrevanja. Zagotovili bomo več storitev ogrevanja za kmetijstvo, prebivalce in industrijo. Kupili bomo več rudarskih naprav, morda prihodnje leto ob pravem času, zgradili svoj lasten sistem rudarjenja, poiskali več partnerjev po vsem svetu, kot so tisti, ki imajo več čiste energije in ki imajo potrebe po ogrevanju, ter jim zagotovili storitve.

SAITech-ove rudarske dejavnosti po vsem svetu | Vir: SAITech Investor Presentation

CT:

Ali se boste lotili katerega od teh pobude? Na primer, za pomoč pri izgradnji lokalnega kazahstanskega gospodarstva, kaj takega?

AL: I pomislite na industrijo bitcoinov, tako kot rudarska in trgovska družba, le zagotavljajo storitve za stranke. Mislim, da je rudarjenje bolj kot naložba, nakup bitcoinov pa kot varčevanje. Za naložbe se rudarji obravnavajo kot banka, ki zagotavlja storitve zavoda in poravnave. Recimo, da rudarsko podjetje postane problem čiste energije. V tem primeru bodo v prihodnosti imeli več težav. Več ljudi se bo osredotočilo na težave z ESG in emisijami ogljika, zato se bo celotna industrija, ne samo za nas, ampak za celotno industrijo, osredotočila na to, kako bi lahko uporabili več čiste energije in celo varčevali z energijo. Recimo, da lahko s svojimi izdelki nudimo več storitev. V tem primeru toploto ponovno uporabimo. Za industrijo bitcoinov nudimo več izdelkov za stranke; za celotno industrijo, to pomeni, da lahko prihranimo več porabljene električne energije in zmanjšamo celotne emisije ogljika za industrijo. Nihče ne bo skrbel za več emisij ogljika in večjo izgubo energije v tej industriji.

CT: Bi radi dodali še kakšno izjavo ali vizijo o podjetju, zlasti v zvezi s trajnostnim rudarjenjem?

AL: Da, poznate naše ime SAI, S pomeni trajnostno, A pomeni na voljo in jaz pomeni inovativno, zato želimo poiskati več tehnologij, ki lahko zagotovijo trajnostno razpoložljive in inovativne storitve za stranke, celoten trg in industrijo . Za nas je celotna industrija tako kot energetska industrija, tako da je energija glavni strošek za rudarske storitve, morda je čip drugi del, torej je elektrika glavni del. Smo prvo podjetje v tej panogi, ki je objavilo poročilo o ogljičnem odtisu in ESG. Pravkar smo rekli, da imamo boljše rešitve, kot sta SAIHEAT SAIWATT in SAIBYTE. Imamo boljše rešitve, ki nam pomagajo pri spodbujanju emisij ogljika in učinkovitosti. Želimo postati obsežno podjetje, ki opravlja storitve za rudarsko industrijo. Ne samo, da se z rudarstvom ukvarjamo sami, ampak želimo tudi sodelovati z drugimi rudarskimi podjetji. Uporabljamo svojo tehnologijo, odprtokodno zanje, in tehnologijo lahko uporabljamo skupaj. Pomagali jim bomo zmanjšati emisije ogljika in si pomagali najti več električne energije. Za celotno industrijo jo bomo naredili boljše in učinkovitejše.

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments