15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Tožba Korejski kripto borzi obtožuje 3,5 milijarde dolarjev prevara, deset tisoč ogoljufanih

Tožba Korejski kripto borzi obtožuje 3,5 milijarde dolarjev prevara, deset tisoč ogoljufanih

Lawsuit Accuses Korean Crypto Exchange of $3.5 Billion Scam, Tens of Thousands Defrauded

Vložena je skupinska tožba vložena v Južni Koreji in obtožila izmenjavo kriptovalut V Global zaradi prevare vlagateljev. Po poročanju policije naj bi 69, 000 ljudje so vložili v kripto izmenjavo in škodo znaša 3,8 bilijona win.

Kripto borza tožena zaradi vlagateljev, ki ogoljufajo

Južnokorejska borza kriptovalut V Global je bila obtožena goljufije v vrednosti 3,8 bilijona dolarjev (3,5 milijarde dolarjev).

Skupinsko tožbo je vložil 130 žrtve. Daegeon, odvetniška družba, ki zastopa žrtve, je dejala: “130 žrtve so se 4. junija odločile, da bodo pri južni policijski agenciji Gyeonggi vložile skupno pritožbo proti trem direktorjem in zaposlenim, vključno z izvršnim direktorjem borze kriptovalut V Global. ” Po poročanju lokalnih medijev:

Policija ocenjuje, da 69, žrtve so investirale v družbo V Global, škoda pa znaša 3,8 bilijona vonov.

Han Sang-joon, odvetnik v Daegeonu, je pojasnil, da obstajajo “dejansko 20, do 30, žrtev, ki niso prejele denarja, in 600 milijard na 1 bilijona zmagov v denarju, ki ni bil vrnjen. ” Vendar je poudaril, da “bi lahko bil večji.” Aprila je V Global vložil pritožbo zoper Daegeon zaradi klevete.

V Global je od avgusta lani do nedavnega po vsej državi organiziral informativne sestanke in vlagateljem obljubil, da če bodo odprli račun kripto izmenjavo in na račun položijo najmanj 6 milijonov dobljenih, bodo “dobili nazaj 18 milijonov milijonov, trikrat večja naložba v kratkem času. «

Žrtev je še povedala, da je družba V Global vlagatelje razdelila na 7 ravni in jim obljubil, da jih bo plačal vsakič, ko bodo pripeljali novega člana. Vlagatelji so kmalu ugotovili, da kripto borza upravlja Ponzijevo shemo in se naložba obstoječih članov vrne z denarjem novih članov. V Global je izdal tudi svoj izvorni žeton.

Policijska agencija Gyeonggi Nambu je v začetku tega leta sumila nezakonite dejavnosti v podjetju V Global in začela preiskavo. Policija naj bi razširila svojo preiskavo po vsej državi, saj je družba organizirala investicijske informativne sestanke in zaposlila vlagatelje iz vse države.

Prejšnji mesec je policija vložila v borzo kriptovalut, družba V Global pa je zasegla 240 milijard zmaganih. Nam Gu-jun, vodja nacionalnega preiskovalnega štaba, je dejal: “Rezervirali smo približno 60 doslej osumljen, zasežene predmete pa analiziramo pred obtožnico. “

Kaj menite o tem primeru? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Localbitcoins Adds Bitcoin Cash and Other Cryptocurrencies as Payment Methods

Binance Extends Blockade of Zimbabwean Crypto Users to Include Non-Resident Traders

Slika Zasluge : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments