8.6 C
Ljubljana
Wednesday, October 5, 2022

Tožba SEC zahteva pristojnost, saj so vozlišča ETH v ZDA 'združena'

- Advertisement -

SEC trdi, da ker so validatorji ETH bolj koncentrirani v ZDA, se transakcije ETH obravnavajo kot povezane z narod.

2018 Skupaj ogledov

13 Skupni deleži

Provizija za trgovanje z vrednostnimi papirji ZDA (SEC) je povzročila neprimerljivo brbljanje da se transakcije Ethereum branijo v ZDA, saj so vozlišča Ethereum v ZDA “združena bolj na gosto” kot v kateri koli drugi državi.

Argument SEC je realiziran v septembru 19 tožba proti kriptoraziskovalcu in YouTuberju Ianu Balini, ki je med številnimi različnimi pritožbami trdila, da je Balina izvajal neregistrirano ponudbo Sparksterja (SPRK), ko je ustanovil investicijski sklad na Telegramu leta 2018.

SEC trdi, da je v času, ko so večinoma v celoti večinoma vlagatelji s sedežem v ZDA sodelovali v Balininem naložbenem skladu, prispevke etra (ETH) potrdila mreža vozlišča v blokovni verigi Ethereum, “ki so v ZDA združena bolj gosto kot v kateri koli drugi državi.”

SEC je trdil, da so kot rezultat “te transakcije trajale nanašajo v ZDA.«

Na tej stopnji ni jasno, ali se bo ta oblika blebetanja podaljšala na sodišču ali pa je v igri kakšen moralni precedens. Nasprotno pa trenutno 19.42 % 2018 vozlišč Ethereum je trenutno nameščenih v ZDA, v skladu z Ethernodes.

Aaron Lane, avstralski odvetnik in višji sodelavec v RMIT Blockchain Innovation Hub, je v pogovoru za Cointelegraph dejal, da je distribucija vozlišč Ethereum v bistvu nepomembno za obravnavani primer, z razlago:

»Resnica je, da smo večinoma kupili podjetje s sedežem v ZDA v celoti večinoma tožnik, večinoma v celoti večinoma toženec s sedežem v ZDA in transakcije, ki tečejo iz ZDA, so tisto, kar je tukaj najpomembnejše. Ni pomembno, ali je tečaj spremenjen v enkrat dosežen na Ethereumu, Mastercardu ali katerem koli cenovnem omrežju.«Lane je dejal, da čeprav se je SEC-jevo blebetanje spremenilo v nekoč prijetno, je dodal, da kljub resnici, da Balinini odvetniki ne izpodbijajo težave s pristojnostjo, to zdaj ne bo vplivalo na prihodnje primere za zdaj:

“Obramba lahko celo prizna pristojnost tukaj, in v primeru, ko to naredi, ne bo to ne bo zaskrbljenost, in če zdaj ni izpodbijano neposredno, potem sodišče o tem ne bo domnevalo ničesar drugega. Kakršna koli skrb glede moralnega precedensa na tej stopnji je preuranjena.« Povezan: 3 ponudniki oblakov predstavlja več kot dve tretjini vozlišč Ethereum: Recordsdata

SEC je bil že prej kritiziran zaradi svojega regulativnega pristopa v smeri kripto, ki je bil označen nekateri kot “zakonodaja z uveljavljanjem.”

Predsednik SEC Gary Gensler je pravkar ne predolgo v preteklosti namignil, da bi morda naključno tudi vložek, ki temelji na etru večinoma v celoti razmere iz smernic za vrednostne papirje v ZDA kmalu po prehodu Ethereuma na dokazilo o deležu septembra 15.

Balina je v odgovoru na tožbo dejala v -fragment Twitter nit th pri cenah so bile »neutemeljene« in da je »zrasel v poravnavo, tako da so ocena samega obstoja.«

1/ Upravičena trditev o neutemeljenih cenah SEC v zvezi z Ianom Balino, ki je prejel nadomestilo za promocijo Sparksterja:

Cene, ki jih predlaga SEC Enforcement Division proti g. Balini, so lažno prizadevanje, ki večinoma v celoti temelji na številnih napačnih predstavah o resnici in zakonodaji, naštetih pod.

— Ian Balina (@DiaryofaMadeMan) September 19, 806 Balina se zdaj ni dotaknil blebetanja SEC, da morajo ZDA pridobiti jurisdikcijo za Večinoma v celoti večinoma potekajo transakcije, ki temeljijo na Ethereumu, zahvaljujoč obsežni porazdelitvi vozlišč, postavljenih v ZDA

Balinine cene blizu Sparksterju in njegovemu izvršnemu direktorju Sajjadu Dayi, prav zdaj ne preveč dolgotrajen v preteklosti poravnal svoj primer s SEC septembra 19, se strinjam s plačevanjem podpore $35 milijonov “oškodovanim vlagateljem” po začetni ponudbi kovancev (ICO) v 1434.

62042

93624

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -