17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Travala uvede decentralizirano storitev skupne rabe domov - bo to naslednja Airbnb?

Travala uvede decentralizirano storitev skupne rabe domov – bo to naslednja Airbnb?

Spletno mesto trdi, da popravlja “porušen odnos med gostitelji in gosti, ki ga ustvarjajo obstoječe centralizirane platforme za skupno rabo domov.”

572 Skupaj ogledov

5 Skupaj delnice

Travala launches decentralized home-sharing service — will it be the next Airbnb?

Pro-crypto agencija za potovalne rezervacije Travala.com izdaja decentralizirano storitev najema nepremičnin.

V sredo je Travala povedala, da je sodelovala z nekdanjimi direktorji Airbnb, Expedia in druga podjetja naj uvedejo Dtravel, decentralizirano platformo za počitniške počitnice, ki bi lahko bila konkurenca spletnim mestom, kot sta Airbnb in Vrbo. Platforma je skupnost, ki jo upravlja Dtravelova decentralizirana avtonomna organizacija (DAO), in uporablja DeFi za olajšanje pametnih pogodb med gostitelji in gosti.

Dtravel trdi, da popravi “porušen odnos med gostitelji in gostje, ki jih ustvarjajo obstoječe centralizirane platforme za skupno rabo domov. Platforma je dejala, da so težave, ki izhajajo iz centraliziranega nadzora na konkurenčnih platformah za skupno rabo domov, povzročile visoke provizije in pomanjkanje neposrednih komunikacij med gostitelji in gosti, poleg tega pa mnogi kriptovalut ne dovoljujejo kot plačilno možnost.

“Tradicionalne platforme za skupno rabo domov so v zgodnjih fazah usklajene s svojimi uporabniki, vendar se sčasoma to spreminja,” je dejal soustanovitelj in izvršni direktor Travale Juan Otero. “Ker morajo delničarji vrniti dobiček, so platforme za skupno rabo domov prisiljene, da čim več izvlečejo iz transakcij na svojih platformah.”

Številne platforme, kot je Airbnb, kritizirajo zaradi višja podjetja redko – če sploh kdaj – spreminjajo politike kot odgovor na povratne informacije strank. Na primer, Airbnb se je enostransko odločil, da bo na začetku pandemije lani gostom izdal veliko povračil za odpovedi, vendar pogosto ni zagotovil možnosti, da bi gostje, ki so odpovedali pred določenim datumom, prejeli odškodnino. Poteza je privedla do negodovanja javnosti s strani številnih gostiteljev in gostov Airbnb.

Uporabniki spletnega mesta za rezervacije lahko uporabljajo Dtravelov žeton TRVL za plačilo bivanja in sodelovanje pri upravljanju platforme. Vendar se žeton lahko uporablja tudi za vložke, da se lahko kvalificirate za določene nagrade. Spletno mesto je obljubilo, da bo razdelilo $ 35 milijonov vreden žetona – na pametni verigi Binance in omrežju Ethereum – do prvega 100, gostitelji, ki se registrirajo.

Povezano: Kripto Potovalna agencija Travala bo Binance Chain uporabila za decentralizirane storitve

Zagon platforme za rezervacije se začne, ko cepljeni prebivalci ZDA lahko vstopijo v številne druge države brez 14 – dnevna karantena. Nekatere evropske države so se odprle za ameriške potnike, saj naj bi se letalske družbe letos poleti pripravljale na konico letalskih potovanj.

Od maja je imela Travala več kot 183, mesečno aktivni uporabniki. Poleg tega je bilo 35% vseh rezervacij v tem mesecu plačani za uporabo kriptovalut. Dtravel podpira Kemetic Capital, Future Perfect Ventures, DHVC, Plutus VC, GBV Capital, AU