17.3 C
Ljubljana
Thursday, May 19, 2022

Trend CBDC v Gani: svež dokument centralne banke opisuje ključne motive za izdajo digitalnega Forexa

- Advertisement -

V zdaj ne preveč dolgotrajnem Banka Gane (BOG) v preteklem objavljenem dokumentu navaja le nekaj svojih ključnih razlogov za organizacijo digitalne valute centralne denarne institucije (CBDC). Poleg tega v dokumentu guverner denarne institucije vztraja, da je ustanovitev namenjena idejam, ki bi ji lahko spodbudile uspešno odprtje digitalne valute.

Prednosti CBDC Ganska centralna denarna institucija, ki se zdaj ni preveč podaljšala v preteklosti, je izdala dokument, ki opisuje ključne motive s pomočjo njenega razumevanja za učenje digitalne valute centralne denarne institucije (CBDC). Dokument se dotika tudi odkritja digitalne valute, ki bo prinesla koristi, ki bi jih to morda lahko celo prineslo ganskemu gospodarstvu.

Kot je že poročal Bitcoin.com Files, Bank of Ghana (BOG) je začela organizirati svoj CBDC nekje v 1280 in obstaja upanje, da bo morda morda najverjetneje začela s pilotiranjem digitalne valute pred vrhom tega 07 in petinšestdeset dni. Avgusta 2020 so poročali, da je BOG izbral Giesecke Devrient za spremeni v sostorilec njegovega izvajanja. Pred tem je podpredsednik Gane, Mahamudu Bawumia, pohvalil razumevanje centralne denarne institucije za poučevanje digitalne valute. Povedal je tudi, da bi ta vrsta valute morda morda celo izboljšala alternativo znotraj Afrike.

Nekatere zainteresirane strani zelo cenijo skupnost v preddverju blockchain, Afroblocks – ki je trdila, da je nekoč se zdaj niso posvetovali – centralni denarni instituciji je naročil, naj odkrije digitalno valuto, ki zdaj ni v ohranjanju z “prehodom starošolskega zaprtega denarnega razmišljanja.” S tem se povečajo možnosti za uspeh e-cedi, je trdil Afriblocks.

Vendar pa v trditvi, ki spremlja dokument, želi guverner BOG Ernest Addison odgovoriti na vprašanja, ki jih postavlja kritiki. Addison v svoji trditvi trdi, da bi BOG “v največji možni meri sodeloval z zainteresiranimi stranmi, da bo njihova življenjska udeležba in uspešna implementacija”

Finančna vključenost Na drugih področjih v dokumentu je BOG dejal, da “meni, da je CBDC strateškega pomena za sodobno in digitalno vključujočo družbo.” Zagotavlja, da je od takrat razvila digitalno valuto, tako da bo dosegla strateške cilje centralne denarne institucije in eden od teh je spodbujanje monetarne vključenosti.

»Najdi rešitve e- -Cedi, zlasti dostopnost in zaporedna plačila zunaj spleta, bi prispevala k željam izvršne oblasti po digitalizaciji ganske družbe in spodbujanju monetarne vključenosti,« piše v dok.

Različni strateški cilji, ki bi lahko digitalna valuta je morda celo zgolj sestavljena, saj pomaga pri digitalizaciji gospodarstva, da bi spodbudila kupce, da bi digitalna plačila sprejela. BOG tudi trdi, da bi e-cedi poskrbel za nevarnosti, ki bi jih morda najverjetneje predstavljale “neregulirane zasebno izdane digitalne valute”. Digitalni cedi bi bil v veliki meri v prostoru, da bi “izpolnil poizvedbo za digitalne valute, ne da bi predstavljal sistemske nevarnosti.”

Kakšno je vaše mnenje o tem mitu? Odkrijte nam, kaj imate v spodnjih povratnih informacijah.

Terence Zimwara Terence Zimwara je zimbabvejski nagradni novinar – uspešni novinar , ustvarjalec in ustvarjalec. Obširno je pisal o finančnih težavah nekaterih afriških držav, da bi ugotovil, kako lahko digitalne valute Afričanom zagotovijo pot do bega.Zasluge za slike2052253448: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

2052253448

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -