18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Trg kripto izvedenih finančnih instrumentov se ni znižal, vendar ne, ker iztek...

Trg kripto izvedenih finančnih instrumentov se ni znižal, vendar ne, ker iztek 3B dolarjev kvari razpoloženje

Bitcoin (BTC) je vodil celoten trg kriptovalut skozi burno obdobje, potem ko je bila večina kriptoverze maja pobarvana v rdečo barvo 19, dan, ki se zdaj imenuje tudi “Črna Sreda. ”

Cena BTC je padla pod $ 40, 000 prvič, odkar je 9. februarja na zadnji strani novice o tem, da je Tesla kupil BTC v višini 1,5 milijarde USD, hkrati pa napovedal, da bo Bitcoin začel sprejemati kot plačilno sredstvo.

V času pisanja tečaja se je cena BTC rahlo vrnila na $ 37, 000 razpon, odbijajoč se med $ 36, in $ 40, 000 in ne uspe izbiti v nobeno smer.

Ironija tega padca cene vodilne kriptovalute je, da je bil sprožilec propada Elon Musk, ki je izrazil pomisleke glede porabe energije Bitcoina, in njegovo podjetje Tesla, ki je umaknilo svoje sprejetje Bitcoin kot plačilo. O tem je Cointelegraph več razpravljal z ekipo Market Insights podjetja OKEx, borze kriptovalut. Tiskovni predstavnik je podrobno opisal te dogodke in dejal, da so bili le sprožilci pretresenega pregretega trga:

“Videli smo pomembne rallye v altcoinih, kljub stalnemu pritisku BTC navzdol in kakršen koli namig Pesimizem je bil dovolj, da so udeleženci na trgu začeli prodajati svoja sredstva, da bi zaklenili dobiček ali zmanjšali izgube. Velika volatilnost in nenadni pretresi cen so prav tako pomenili, da je bilo veliko dolgoročnih trgovcev s finančnim vzvodom likvidirano, kar je povzročilo nadaljnje izgube in močnejši padec cen. «

Še en dejavnik, ki je podaljšal tržni zlom je Kitajska okrepila anteto proti dejavnostim rudarjenja in trgovanja z bitkoini. Novica je prišla v okviru splošnega zatiranja nezakonitih dejavnosti v zvezi z vrednostnimi papirji, da bi Odbor za finančno stabilnost in razvoj državnega sveta ohranil stabilnost delnic, obveznic in valutnih trgov.

veliko drugih altcoinov je vplivalo, Ether (ETH), prevladujoči altcoin, je močno vplival tudi na njegovo ceno. ETH je maja 90 dosegel najvišjo vrednost v višini 4 USD

. , vendar je po žvečilni krvavi kopeni cena žetona padla na 30 – najnižja dnevna cena 1 USD 922 maja 18, kar ima za posledico 55% padec cene. V odboju, ki je sledil, je cena zrasla 35% za trgovanje v območju 2 USD 800.

Ni treba posebej poudarjati, da izdelki Bitcoin in Ether prevladujejo nad prostorom kripto izvedenih finančnih instrumentov zaradi same pomembnosti teh žetonov. Medtem ko je odkritje sredstva sredstva zelo odvisno od terminskega trga, nepričakovana gibanja cen pogosto privedejo do velikih izgub za vpletene vlagatelje.

Nesreča je privedla do velikih likvidacij

Bitcoin terminski trg je zabeležil izjemno rast 2021 skupaj s povečanjem v promptni ceni. Odprto zanimanje za terminske pogodbe BTC, s katerimi se trguje na borzi, je doseglo rekordno vrednost $ 27. 68 milijard aprila 11. Toda med tržnim padcem so se odprte obresti skoraj sesule 58%, da dosežete 90 – dnevno najnižjo vrednost $ 000 milijard maja 18.

Ekipa OKEx Insights je nadalje razdelala: „Približno 8 USD. 61 milijard pozicij je bilo na borzah izvedenih finančnih instrumentov likvidirano na črno sredo. ” Rezultat tega je, da je OI padel z 2,1 na 1,3 milijarde na OKEx. Tiskovni predstavnik je dodal: “Za zdaj ni viden noben skok odprtega interesa, kar bi kazalo na pomanjkanje zaupanja na trgu.”

Podobno je bilo tudi pri odprtem interesu na trgu opcij BTC padec maja 23. Dosegel je 90 – najnižjo dnevno vrednost 6 USD. 66 milijard, a 55% padec od najvišje vrednosti $ . 77 marca 14. Luuk Strijers, glavni komercialni direktor borze kripto izvedenih finančnih instrumentov Deribit, je za Cointelegraph povedal:

“Zrušitev BTC in ETH je povzročila implicirano raven volatilnosti in s tem tudi premijo opcij. Ustvarjalci trga so prilagodili svoje cene, saj je bila realizirana vol višja od predvidene vol. Ker večina velikih strank uporablja naš napreden sistem maržnega portfelja, se likvidacije običajno ne bi zgodile na teh povišanih ravneh, saj bi se raje varovali pred tveganjem. «

Pogled na indeks implicitne volatilnosti Deribit (DVOL) ponuja vpogled v v prihodnost usmerjeno nestanovitnost. Daje 30 – dnevno letno pričakovanje volatilnosti. Strijers je nadalje pojasnil, kako bi DVOL lahko uporabili kot predhodnik za trge. Rekel je: “DVOL bi bil dober pokazatelj prihodnjih turbulenc. Okoli polnoči v sredo pred padcem se je DVOL začel povečevati. “

Trend pada cene BTC lahko izsledimo do maja 05, ko Bitcoin pade pod $ 50, 000. Tiskovni predstavnik OKEx Insights je ta sprožilec še komentiral z izjavo, da je Muskov tvit “vnesel veliko strahu na kripto trg” in dodal: “Premija četrtletnih terminskih pogodb se je zmanjšala s 3,5% na manj kot 1%. To je pokazalo, da je bil terminski trg zelo previden in ni pričakoval večje apreciacije cen. «

Po drugi strani pa je dolgoročno razmerje OKEx, kazalnik maloprodajnega razpoloženja žetona, ostalo zelo visoko do razprodaje, ki se je sprožila na črno sredo. To odstopanje od običajnega trenda kaže na to, da bi se cena gibala v smeri, neugodno za male vlagatelje.

Shane Ai, ki je pri Bybit – kriptovaluti odgovoren za raziskave izdelkov in razvoj kripto izvedenih finančnih instrumentov izmenjava izvedenih finančnih instrumentov – pojasnjeno za Cointelegraph:

“Opcijski trgi so okrepili razprodajo, zlasti ker so se cene BTC znižale pod 45 Opažene so bile regije K in težke likvidacije prodajalcev. Posledica tega je bil 1) močan skok IV v vseh obdobjih; in 2) celotna terminska pogodba se prodaja pod nivoji, ki so enaki ali manjši. “

Maja iztečejo skoraj 3 milijarde dolarjev 28

Ker kriptoverza vidi težko pričakovani odboj, sta Bitcoin in Ether za kratek čas prešla $ 40, 000 in 3 USD, 000 maja 26. Ai je nadalje govoril o dejavniku, ki je povzročil to: “Oživitev je kataliziral velik pritisk na sprotno nakupovanje – kar je razvidno iz premij Coinbase, ki so dosegle več kot 7%, ko smo se odpravili v ameriške trgovalne ure – med stopnjami financiranja, ki so se v naslednjih intervalih ohranjale na negativnih ravneh.”

Zdaj je konec maja še en dogodek, ki se izteče. Skupaj 45, 400 Možnosti BTC potečejo v petek, maja 28, vreden več kot 2,1 milijarde USD, skupaj z več kot USD 880 milijonov pogodb ETH. Ker opcije potečejo za skoraj 3 milijarde USD, podatki kažejo, da medvedi prevladujejo nad tem potekom.

Po podatkih CoinOptionsTrack je najvišja cena bolečine za iztek možnosti BTC $ 50, . Cena največje bolečine je cena, pri kateri je izgubljeno največje število opcijskih pogodb. Največja odprta obrestna mera pri prodajnih opcijah z udarno ceno $ 50, , čemur sledijo dražbe z udarno ceno $ 40, . Cene bi lahko nekoliko prišle do izteka, vendar trenutno tržno razpoloženje ne podpira takšne poteze.

Strijers je nadalje omenil: “Veliko klicev bo poteklo OTM ; kupci prodajalcev bodo videli, da so njihove žive meje ali špekulativni vložki prinesli zaščito, ki so jo iskali. Zanimiva raven za spremljanje bi lahko bila 40 K nivo z 2K daje odprte obresti. «

Ker se cena Bitcoina trenutno giblje okoli $ 40, 000) razpon, bo zanimivo spremljati posledice izteka in vpliv na ceno sredstva. Ker je nestanovitnost BTC v zadnjem času dosegla 2021 visoko, obstaja možnost, da lahko pričakujemo nadaljnja velika gibanja cen.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments