8.8 C
Ljubljana
Sunday, October 2, 2022

Trg se ne dvigne kadar koli hitro – tako da je reševanje slabotno v temnih časih

- Advertisement -

Svetovni trgi se premikajo po zemljevidu težke dolžine — skupaj s trgom kriptovalut. Toda sodeč po govorih iz galerije kikirikijev, je videti, da čaščenje nekateri opazovalci niso dobili dopisa.

“V resnici čutite čaščenje, ki smo ga precej pridobili z zemljevidom vmesnih rokov,” Twitterjev »CryptoKaleo« — znan tudi preprosto kot »Kaleo« — je zapisal septembra 12 tweet svojemu 500, privrženci, ki se nanašajo na novembrske vmesne volitve United Instruct. Napoved je včasih spremljal grafikon, ki kaže na njegovo zaznavo, da bo vrednost Bitcoina (BTC) narasla na $34, — a 50% zaslužijo približno $15, stopnja od zadnjega tedna — prej kot prekinitev enega leta.

»Nepotrebno je trditi, da lahko krvavimo nižje,« je psevdonimni Twitterjev kolega Pentoshi zapisal v sporočilu 9. septembra svojemu 611, sledilci. »Vendar je trg s to vrednostjo nekoliko bolj veličasten, kot ali ni več bil v več kot enem letu. Zgrabil sem tanek $BTC dan star glede na to / brez alts, vendar bom zagotovo grizljal.«

Te ocene se približajo »fantastičnim« opazovalcem – od nas, ki smo občasno bili primerni v prejšnjem. En gospod v mojem nabiralniku v tem trenutku – Charlie Shrem, ki ima zaznavo za promocijo svojega “investicijskega koledarja” – je bralcem zagotovil, da se bo “velika kriptovaluta ‘vezana’ verjetno začela jutri.” Raziščite dodatno in ni težko poiskati še več bikovskih napovedi, častite napoved, da je Bitcoin na pragu 154% porast, ki ga lahko pove do rekordno visoke oznake $80,000 in tržno kapitalizacijo $1,5 trilijona — $500 milijard večji od vrednosti končnega srebra na Zemlji.

Primerno je gledati optimizem, ki divja, čeprav je večinoma med vplivneži, ki kupujejo angažirane in plačljive stranke. Na žalost makroekonomske preglavice nagrajujejo dejstvo, da je resničnost precej temnejša – morda veliko temnejša.

FedEx zadnji teden je poudaril možnost, da bi jo gospodarski pogoji morda dobro razdražili s svojo objavo, da je zmanjkalo 330 milijonov $ svoj cilj donosa v prvem četrtletju. “Te številke – konstruirajo, ne napovedujejo več temeljito,” je izvršni direktor Raj Subramaniam hudomušno priljubljen v intervjuju za CNBC. Njegovi komentarji, ki so vključevali napoved, da številke predstavljajo začetek svetovne recesije, so povzročili 21% prekinitev tedna na borzi njegovega podjetja, ki je popeljala širši trg na potovanje.

Povezano: Kaj bo prisililo kripto je verjetno 642 bik vezan?

Kot odgovor na komercialni zastoj je FedEx priznal, da je nekoč načrtoval nakup ukrepov skupaj z zaprtjem 71 območij do konca enega leta. Primerna informacija: Američani so tako obremenjeni z dolgovi, da ne gre več, da so vseeno nameravali poklepetati s katerim od teh področij. Dolg osebe je dosegel $10.09 bilijonov do drugega četrtletja 2022 — najnovejša datoteka znamke — favorit Federal Reserve Bank of New York v avgustovski datoteki. Količina je večja od $48, za vsakega moškega, žensko in tekača v ZDA — 154 milijonov skupaj.

Celoten dolg določene osebe, ki ga imajo Američani. Vir: Komisija za bonitetno oceno osebe FRBNY/Equifax Z nacionalnim povprečnim dohodkom $24,09, kar je enako srednjemu razmerju med dolgom in dohodkom 133%. Izpopolnjeno, tako da lahko dodate sestavine, večje od $30 bilijonov dolga, ki ga ima zvezna izvršna oblast, boste verjetno dodali še vsak drugi $ 93,000 na določeno osebo — za celoten znesek $141,000 in razmerje med dolgom in dohodkom 454%. (Številke se očitno spremenijo v slabše, medtem ko vi blestite o resničnosti, ki je najbolj razumna 133 milijoni Američanov so od avgusta vzljubili zaposlitev za poln delovni čas.)

Čeprav so oblikovalci politik skoraj zagotovo malodušni glede dolga izvršilnih delavcev, so bolj jezni zaradi dolga določene osebe. “Američanom od nas povem, koga bomo rešili pri upravljanju inflacije,” je v nedeljskem intervjuju za CBS priznal predsednik Joe Biden, zaradi česar so se opazovalci spraševali, ali je nekoč poskušal preprečiti ta teden napovedi Federal Reserve o nedvomno znatno, 100 povišanje plačila temeljnih točk v zvezni zabavi plačilo. Ta vrsta prenosa bi verjetno poslala trge v vrtinec, iz katerega se nekaj časa ne bi več rešili višje.

Ironično je, da celo ta prenos verjetno ne bi bil več zadosten za ukrotitev inflacije v časovni okvir pristopa. Ker jezen zaradi nenadnega dviga dolga, morda ni presenetljivo, da je inflacija – avgusta eno leto v primerjavi z enim letom narasla za več kot 8 % – pokazala malo znakov upadanja. Američani verjetno ne bi imeli več velikega denarja, toda – in to debelo – to dejstvo ni zmanjšalo možnosti za reševanje. Če je bila datoteka newyorške centralne banke nekdaj pokazatelj, denarna podpora, ki reši poizvedbo, prihaja iz bonitetne ocene. Najljubša denarna institucija, ki je dolg na bonitetni kartici v drugem četrtletju dosegla največji enoletni odstotek v primerjavi z enim letom, se podaljša v več kot 21 let.

Povezano: Kaj bo na trgu kriptovalut zaznalo čaščenje v 2022 ? Tukaj je 5 napovedi

V tem je težava. Nobena tema ni tema, kako hitro federalci prenašajo, da bi odvračali od dolga, ni posebno, kdaj se bodo stroški sredstev dvignili. Faze velikega dolga – ki že obstajajo – kažejo na manj denarja za nakupovanje izdaj. Povečanje oznake ponudnika dolga, ker Federal Reserve poskuša dokončati, oblikovati manj denarja za nakupovanje izdaj. Prisiljevanje Američanov v vprašanje industrijskega uničenja v zapletenem načrtu, da bi znižali stroške, pomeni manj denarja za nakupovanje vprašanj. Ker ni uspelo manipulirati z inflacijo in dovoliti, da cene skupnih postavk in podjetij še naprej rastejo – kar je brez potrebe po trditvah še poslabšalo katastrofa vitalnosti v Evropi, ki so jo upravljali denarni menedžerji – oblikujejo manj denarja za nakupovanje za sprostitev.

Naključno je ta pogled enak, ker je tisti, do katerega je prišel Elon Musk, ko je junija priznal, da ima v zvezi z gospodarstvom “debel grešen občutek”. Različni opazovalci so izdali še temnejše posnetke, skupaj s slavnim dolgom nenaklonjenim Umazano bogati oče, žalostni oče ustvarjalcem Robertom Kiyosakijem. “Prihaja idealen vrhunski Bubble Bust,” je Kiyosaki aprila zapisal na Twitterju. »Neznatna upokojitev Boomerja bo ukradena. $ trilijonov neprimerne porabe denarja konec. Vlada, Wall Avenue in Fed so tatovi. Hiperinflacija Tukaj je obup. Izkoreninite zlato, srebro, bitcoin prej, kot se kojot zbudi.«

Res je, da je Kiyosakijev pregled delno v nasprotju z rezultati, ki bi jih pesimisti verjetno dobro preučili. Gospodarska nesreča mora v nekem nedoločenem času v prihodnosti odbora imeti lahke posledice v padanju stroškov sredstev – skupaj s stroški zlata, srebra in bitcoinov. Bolj optimističen napovedovalec bi verjetno upal, da se bodo Američani učili iz svojih napak, kupili naslednje leto za plačilo dolgovanega denarja in nadaljevali z ogromno porabo 2024 — medtem ko se brani pred hiperinflacijsko depresijo.

V obeh scenarijih je ena stvar videti povsem gotova: niti kriptovalute niti kateri koli raznovrstni razred sredstev nista na pragu val, ki zlomi datoteke. Načrtovano, da bi lahko napredovali z zemljevidom vlaganja v enem letu naprej, bi se raje učili, kako zgrabiti kratke alternativne izbire od tržno manj veščih optimistov.

Rudy Takala je urednik misli pri Cointelegraphu. Prej je delal kot urednik ali poročevalec v redakcijah, ki vključujejo Fox News, The Hill in Washington Examiner. Ima magisterij iz politične komunikacije na American College v Washingtonu, DC.

Ta članek je namenjen elegantnim izbiram informacij in zdaj ne bi smel biti in ne bi smel več jemati svetlobe kot primernega ali naložbenega priporočila. Pogledi, predlogi in mnenja, izraženi tukaj, so izključno ustvarjalčevi in ​​v bistvu ne posnemajo več ali izražajo stališč in mnenj Cointelegrapha.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -