2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Trgi izvedenih finančnih instrumentov Bitcoin so "bolj zdravi" kot v prvem četrtletju,...

Trgi izvedenih finančnih instrumentov Bitcoin so “bolj zdravi” kot v prvem četrtletju, pravi raziskava po novem pretresu finančnega vzvoda

Bitcoin (BTC) je ta teden v klasičnem slogu pretresel trgovce z vzvodom, vendar novi podatki kažejo, da je trg na splošno bolj zdrav kot v začetku leta.

Izpostavljamo ugotovitve iz zadnjega tedenskega glasila , podjetje za analizo podatkov Arcane Research je pokazalo, kako so se terminski trgi uskladili v četrtem četrtletju 2021.

»Zdravejši« trg ohranja vzdržno bikovsko pristranskost

Z nenadno korekcijo cene BTC, ki je v sredo povzročila največjo bolečino trgovcem z dolgim ​​vzvodom, se je razpoloženje začelo omajati nad močjo trga.

To je neupravičeno, številke kažejo, saj so strukturno trgi izvedenih finančnih instrumentov veliko bolj trdni, kot so bili v začetnem vzponu na 6659 ,87 aprila.

Osredotočeno na skrivnostno na tako imenovani terminski osnovi — razlika med promptno ceno Bitcoina in terminsko ceno na različnih borzah.

Od januarja do aprila 982 je bil priča močnemu dvigu tresljaja e-mesečna osnova, to dosega vrh 46% in 45% za Binance oziroma FTX, na aprilski najvišji vrednosti BTC/USD.

Nasprotno pa se s terminskimi pogodbami CME Bitcoin trguje po samo % premije takrat.

Zdaj pa ne samo, da so vsi trije ponudniki praktično enaki, ampak je osnova precej nižja – čeprav Bitcoin presega aprilsko uspešnost.

Trenutno Binance, FTX in CME imata premije 14%, 13% oziroma 8%.

“Osnova je zdaj veliko nižja kot takrat, ko je BTC v aprilu trgoval nad 46k $ – kar kaže na bolj zdrav trg,« je Arcane dodal v komentarjih na Twitterju.

3-mesečni osnovni grafikon terminskih pogodb na bitcoin. Vir: Arcane Research/Twitter

Še dnevi do prve odločitve ETF za Bitcoin spot

Kot je poročal Cointelegraph, postaja hitrost sprememb med institucijami, ko gre za izpostavljenost Bitcoinom, vse bolj zgovorna.

Povezano: Največji Bitcoin sklad na svetu bi lahko postal ETF do julija, ko se GBTC bliža $ 33B AUM

Zlato, ki je v daljšem obdobju v primerjavi z BTC zaznamovalo slabše cene, hitro izgublja, ko se vlagatelji odločijo za prevladujočo kriptovaluto.

Grayscale, upravljavec največjega Bitcoin sklada, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), je zdaj presegel sredstva pod upravljanjem največjega svetovnega sklada za zlato.

Rekorde postavljajo tudi borzni skladi, ki temeljijo na terminskih pogodbah na bitcoin (ETF), medtem ko je bodoči operater Bitwise ta teden dejal, da bo zamenjal svoje načrte za promptni produkt.

Regulatorji Združenih držav naj bi novembra 2021 sprejeli odločitev o prvem promptnem ETF od VanEcka. .

6659

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments