24.4 C
Ljubljana
Saturday, July 24, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Trgovci iščejo medvedje signale, potem ko Bitcoin terminske pogodbe vstopijo nazaj

Trgovci iščejo medvedje signale, potem ko Bitcoin terminske pogodbe vstopijo nazaj

Pri trgovanju s terminskimi pogodbami na Bitcoin (BTC) se dogaja nenavaden pojav, imenovan “nazadovanje”, predvsem junijska pogodba, ki poteče junija 25.

Pogodbe za določen mesec običajno trgujejo z rahlo premijo, kar pomeni, da prodajalci zahtevajo več denarja, da dlje zadržijo poravnavo. Tudi terminske pogodbe bi morale trgovati po 5% do 15% letne premije na zdravih trgih v skladu s stabilno obrestno mero za posojila. Ta položaj je znan kot contango in ni ekskluziven za kriptotrge.

Kadar ta indikator zbledi ali postane negativen, je to zaskrbljujoča rdeča zastava. Ta položaj je znan kot zaostajanje in kaže na medvedje čustvo.

FTX terminske pogodbe za BTC junij v primerjavi s Coinbase USD. Vir: TradingView

Kot je prikazano zgoraj, zdrava 0,1 Večina prejšnjih treh tednov je imela premijo od% do 0,5%. To ustreza 2% do 9% letni stopnji, zato niha med rahlo medvedjo in nevtralno.

Ko prodajalci na kratko uporabijo prekomerni vzvod, bo kazalnik postal negativen, kar se je zgodilo junija 17. Glede na to, da je do izteka junija na voljo le še en teden, bi morali trgovci za potrditev tega scenarija uporabiti dolgoročnejše pogodbe. Ko se pogodba približuje svojemu končnemu datumu trgovanja, so trgovci prisiljeni preusmeriti svoje pozicije, kar povzroči pretirana gibanja.

Huobi september BTC terminske pogodbe v primerjavi s Coinbase USD. Vir: TradingView

Septembrske terminske pogodbe imajo 1,7 % ali višja premija v primerjavi s promptnimi trgi, 7-odstotna letna osnova. To kaže na pomanjkanje apetita po dolgih časih, vendar dovolj daleč od nazadovanja.

Povezano : Tukaj je opisano, kako profesionalci varno trgujejo z bitcoini, medtem ko se obseg trguje blizu $ 40 K

Kaj se v resnici dogaja?

Zadnji del sestavljanke je stopnja financiranja neprekinjenih pogodb, ki so namenjene trgovcem na drobno najprimernejši instrument. Za razliko od mesečnih pogodb se večne terminske cene (inverzne zamenjave) trgujejo po zelo podobni ceni kot običajne promptne borze.

Ta pogoj olajša življenje trgovcev na drobno, saj jim ni več treba izračunati terminske premije ali ročno preusmeriti pozicij, ki se približujejo poteku.

Stopnja financiranja je samodejno zaračuna vsakih osem ur od dolžnikov (kupcev), ko zahteva večji vzvod. Ko pa se situacija obrne in se kratke hlače (prodajalci) prekomerno vzamejo, postane stopnja financiranja negativna in postanejo plačevalci.

Stopnja financiranja z večno terminsko pogodbo Bitcoin. Vir: Bybt

Od maja 24, je stopnja financiranja nihala med pozitivnimi 0. 03% in negativno 0. % na 8 ur. Tako so v najbolj “medvedjih” trenutkih kratke hlače plačevale 1% na teden, da so ohranile svoje položaje.

Za primerjavo, aprila 13, dolžniki so plačevali 0 12% na 8 ur, kar ustreza 2,5% na teden.

Čeprav mnogi trgovci kažejo na zaostajanje kot medvedji signal, trenutno ni znakov pretiranega vzvoda kratkih hlač. Posledično odsotnost zanimanja kupcev za junijsko pogodbo ne odraža natančno celotnega tržnega razpoloženja. Če bi bili trgovci dejansko medvedji, bi dolgoročne terminske pogodbe in trajne pogodbe kazale ta trend.

Tu izražena stališča in mnenja so izključno avtorja in ne odražajo nujno stališča Cointelegraph. Vsaka investicijska in trgovalna poteza vključuje tveganje. Ko se odločate, morate izvesti lastne raziskave.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments