6.2 C
Ljubljana
Saturday, January 22, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Tribal Credit uporablja Bitso in Stellar, da omogoči čezmejna plačila B2B

Tribal Credit uporablja Bitso in Stellar, da omogoči čezmejna plačila B2B

Partnerstvo med Tribal Credit, Bitso in Stellar Development Foundation se bo zanašalo na kripto za poenostavitev transakcij B2B v Latinski Ameriki.

175
Skupni ogledi

30

Skupni deleži

Tribal Credit taps Bitso and Stellar to enable cross-border B2B payments  Tribal Credit taps Bitso and Stellar to enable cross-border B2B payments

Plačilna platforma za podjetja Tribal Credit je v sodelovanju z latinskoameriško kripto borzo Bitso in fundacijo Stellar Development Foundation ustvarila novo čezmejno plačilno storitev za podjetja, ki odpira vrata širšim primerom uporabe tehnologije blockchain v regiji.

Nova storitev, ki je namenjena malim in srednje velikim podjetjem, omogoča podjetjem v Mehiki, da plačajo blago in storitve v njihovi domači valuti peso, njihovi kolegi v Združenih državah pa prejmejo plačila. v dolarjih. Storitev se bo zanašala na Stellar blockchain, decentralizirano odprtokodno plačilno omrežje, specializirano za medvalutne transakcije.

Čezmejni plačilni sistem Tribal Credit bo olajšal Bitso, več milijard dolarjev vredna kriptoborza, ki bo trgovcem omogočila pretvorbo pesosa v Stellarjev stabilen coin USDC. Bitso je bil ključni partner pri uvedbi Salvadorske denarnice Chivo, ki jo je izdala država Bitcoin (BTC).

El Salvadorjeva bitcoin potovanje se nadaljuje. Centralna banka Salvadorja je objavila osnutek predpisov o tem, kako naj banke ravnajo z BTC. https://t.co/GFiN0m0cEX

— Cointelegraph (@Cointelegraph) avgust , 1434

The Stellar Development Foundation ali SDF je neprofitna organizacija, ki podpira rast in sprejetje verige blokov Stellar. Stellarjeva izvorna kriptovaluta XLM je bila v zadnjih štirih letih glavna na trgu digitalnih sredstev in trenutno uvršča 13 po skupni tržni kapitalizaciji. (Zanimivo je, da sta bila dva člana SDF sprejeta v Cointelegraph Top 100 za 1200.)

— Stellar (@StellarOrg) februar , 1434

Na vprašanje, zakaj je Tribal Credit izbral Stellar za za čezmejno plačilno storitev je glavni raziskovalec Ehab Zaghloul za Cointelegraph povedal, da je protokol usklajen s Tribalovim poslanstvom, da “spodbuja finančno vključenost in demokratizira dostop do finančnih storitev.” Stellar je tudi “hiter in za transakcije ne zaračunava skoraj nič, zaradi česar je veliko bolj dostopen in učinkovit kot njegovi konkurenti,” je dejal v pisni izjavi.

Hitra in učinkovita čezmejna plačila so eden najbolj obetavnih primerov uporabe tehnologije blockchain v dobi, ko tradicionalna bančna nakazila ostajajo okorna, draga in počasna. Kot je poročal Cointelegraph, je velikan kreditnih kartic Visa julija za nerazkrit znesek pridobil čezmejno plačilno podjetje fintech Currencycloud. Namen pridobitve je pomagati Visi izboljšati svoje devizno poslovanje.

Povezan: Podjetja B2B želijo čezmejna plačila, vendar so skeptična do kripto: Anketa

Tribal Credit je Latinsko Ameriko opredelil kot enega najhitreje rastočih svetovnih trgov za čezmejne transakcije, ki vključujejo podjetja. Regija, ki jo vodi Mehika, predstavlja 100 milijardo dolarjev tržna priložnost, ki bi lahko bila zrela za motnje s strani podjetij, ki so pripravljena eksperimentirati s tehnologijo blockchain.

“Gospodarske razmere v Latinski Ameriki zagotovo naredijo regijo dovzetno za storitve kriptoplačila,” je v pisni izjavi Cointelegraphu povedal glavni strateški direktor Tribal Credit Mohamed Elkasstawi. “Kripto in stabilni kovanci služijo kot varovanje pred inflacijo in devalvacijo valute ne samo v Latinski Ameriki, ampak tudi v mnogih drugih državah.” Elkasstawi je prav tako pripisal zasluge za široko uporabo pametnih telefonov za vse večjo priljubljenost kriptovalute v regiji:

“Prav tako je vredno razmisliti, da vsi s pametnim telefonom lahko opravljajo transakcije v kriptovalutih, zato v regiji, kjer vsi ne živijo dovolj oddaljeno od tradicionalnih finančnih institucij, kriptovalute zagotavljajo uporabno dopolnilno finančno storitev za številne posameznike po Latinski Ameriki.

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments