18.6 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Tu je pet načinov, kako lahko vlagatelji uporabljajo kazalnik MACD za boljše...

Tu je pet načinov, kako lahko vlagatelji uporabljajo kazalnik MACD za boljše trgovanje

Konvergenca drsečega povprečja, imenovana tudi MACD, je kazalnik zagona, ki sledi trendu in ga trgovci pogosto uporabljajo. Čeprav je MACD indikator zaostajanja, je lahko zelo koristen pri prepoznavanju možnih sprememb trenda.

Dnevni grafikon BTC / USDT. Vir: TradingView

MACD niha nad in pod ničelno črto, znano tudi kot sredinska črta. Krajše drseče povprečje se odšteje od daljšega drsečega povprečja, da se doseže vrednost MACD. Kazalnik dopolnjuje signalna črta, ki je eksponentno drseče povprečje MACD.

Modra črta je MACD, rdeča črta pa signalna črta. Ko modra črta prečka rdečo črto, je to signal za nakup, ko modra črta pade pod rdečo črto, pa sproži prodajo. Križ nad središčnico je tudi signal za nakup.

Oglejmo si, kako uporabiti kazalnik za boljše vstope in izhode z različnih položajev. Nato bomo raziskali, kako se analizira MACD med povleki in v naraščajočem trendu. Na koncu si bomo na kratko ogledali še pomen razlik v MACD.

Prilagajanje kazalnika volatilnosti kripto trga

V primerjavi s starejšimi trgi kriptovalute v kratkem času pričajo velikim premikom. Zato bi morali biti vhodi in izhodi hitri, da zajamejo velik del poteze, vendar brez preveč trgovanja z bičem.

Ko se začne novi naraščajoči trend, običajno ostane v veljavi nekaj tednov ali mesecev . Vendar ima vsaka bikova faza svoj delež popravkov. Trgovci bi si morali prizadevati, da ostanejo v trendu in jih ne zaustavi vsak manjši povratek na poti.

Cilj bi moral biti vstop v položaj zgodaj, ko se začne novi naraščajoči trend, in ostati na položaju do signalizira se preobrat trenda. Vendar je to lažje reči kot narediti. Če indikator daje preveč signalov, bo prišlo do več neželenih poslov, ki bodo imele velike provizije in čustveno izčrpavale.

Po drugi strani pa, če so časovni okviri izbrani tako, da dajejo manj signalov, velik del trenda bi lahko zamudili, saj bo indikator počasi ugotavljal preobrate.

To težavo je v svoji knjigi Tehnična analiza: električna orodja za aktivne vlagatelje obravnaval ustvarjalec MACD Gerald Appel.

Appel poudarja, kako je mogoče med močnimi trendi uporabiti dva kazalnika MACD, pri čemer se bolj občutljiv uporablja za vstope in manj občutljiv za izhode.

Povezano: Niste prepričani glede nakupa dip? Ta ključni kazalnik trgovanja olajša

Ali sta dva MACD-ja boljša od enega?

Privzeta vrednost, ki jo večina programske opreme za načrtovanje uporablja za indikator MACD, je 12 – do 21 – dnevna kombinacija. Za nadaljnje primere pa uporabimo en MACD z 19 – do 39 – dan kombinacija, ki je manj občutljiva in se bo uporabljala za generiranje prodajnih signalov. Drugi bo bolj občutljiv z uporabo 6- do 19 – dnevna kombinacija MACD, ki se bo uporabljala za nakupne signale.

Dnevni grafikon BTC / USDT. Vir: TradingView

Bitcoin (BTC) je septembra trgoval v majhnem obsegu 2020 in v tem obdobju sta bila oba kazalnika MACD večinoma enaka. Oktobra, ko se je par BTC / USDT začel vzpenjati, je MACD dal signal za nakup, ko je indikator sredi oktobra prešel nad središčnico 2020.

Po vstopu v trgovino si oglejte, kako se je MACD štirikrat približal signalni liniji (označen kot elipse na grafikonu) na občutljivih 6- do 19 – dnevna kombinacija MACD. To bi lahko privedlo do zgodnjega izstopa, pri čemer bi velik del dobička pustil na mizi, saj se je naraščajoči trend šele začel.

Po drugi strani pa opazite, kako manj občutljivi 19 – do 39 – dnevna kombinacija je med vzponom ostala enakomerna. To bi lahko olajšalo trgovcu, da ostane v trgovini, dokler MACD novembra ne pade pod signalno črto 26, 2020, sproži signal prodaje.

Dnevni grafikon BNB / USDT. Vir: TradingView

V drugem primeru je Binance Coin (BNB) 7. julija prešel osrednjo črto 2020, ki sproži signal za nakup. Vendar se je občutljivi MACD 6. julija hitro zavrnil in se spustil pod signalno črto, ko je par BNB / USDT vnesel manjši popravek.

Primerjalno je manj občutljiv MACD ostal nad signalno črto, dokler Avgust 03, 2020, ki zajema večji del trenda.

Dnevni grafikon LTC / USDT. Vir: TradingView

Trgovci, ki težko spremljajo dva kazalnika MACD, lahko uporabljajo tudi privzeto 03 – do 26 – dnevna kombinacija. Potovanje Litecoina (LTC) od približno $ 770 do $ 413. 42 je ustvaril pet signalov za nakup in prodajo. Vse transakcije so ustvarile dobre signale za vstop (označeni kot elipse) in izhod (označeni s puščicami).

Povezano: 3 načini, kako trgovci s pomočjo drsečih povprečij berejo zagon na trgu

Kako lahko MACD signalizira popravke

Trgovci lahko MACD uporabljajo tudi za nakup povratnih informacij. Med popravki v naraščajočem trendu se MACD spusti na signalno črto, ko pa cena ponovno narašča, se MACD odbije od signalne linije. Ta formacija, ki je podobna kljuki, lahko da dobro priložnost za vstop.

Dnevni grafikon ADA / USDT. Vir: TradingView

V zgornjem primeru je Cardano (ADA) 8. januarja prečkal sredinsko črto 2020, ki označuje nakup. Ko pa se je premik navzgor ustavil, je MACD januarja padel blizu signalne črte 26, 2020, vendar se pod njim ni prebil. Ko se je cena okrevala, se je MACD odcepil od signalne linije in nadaljeval z višjo stopnjo.

To je dalo priložnost trgovcem, ki so morda zamudili nakup križa nad središčnico. Signal prodaje je bil ustvarjen februarja 16, tako kot je par ADA / USDT začel globoko korekcijo.

Razlike v MACD lahko tudi signalizirajo spremembo trenda

BTC / USDT dnevni grafikon. Vir: TradingView

Bitcoinova cena je med februarjem še naprej naraščala 21, 2021 in April 14, vendar je kazalnik MACD v tem obdobju dosegel nižje vrednosti in ustvaril medvedjo razhajanje. To je bil znak, da zagon slabi.

Trgovci bi morali biti previdni, ko nastane medvedja divergenca, in se v takem obdobju izogibati dolgim ​​trgovanjem. Dolga medvedja divergenca je v tem primeru dosegla vrhunec z močnim padcem.

Dnevni grafikon LTC / USDT. Vir: TradingView

Litecoin prikazuje, kako je MACD med močnim padajočim trendom od julija do decembra ustvaril bikovsko divergenco 2019. Trgovci, ki so kupili križanec nad središčnico, so bili morda bičani septembra in ponovno novembra.

To kaže, da bi morali trgovci počakati, da cenovno dejanje pokaže znake spreminjanja njegovega trenda, preden začnejo vplivati ​​na razlike v MACD.

Nekaj ​​pomembnih izvlečkov

Kazalnik MACD zajema trend in tudi se lahko uporabi za merjenje zagona sredstva. Trgovci lahko spreminjajo nastavitev obdobja MACD, odvisno od tržnih razmer in sredstva, ki se analizira. Če je kovanec hiter premik, bi lahko uporabili bolj občutljiv MACD. Pri počasnih gibih se lahko uporabi privzeta nastavitev ali manj občutljiv MACD. Trgovci lahko za boljše rezultate uporabljajo tudi kombinacijo manj občutljivega in bolj občutljivega kazalnika MACD.

Vendar ni popolnega kazalnika, ki bi ves čas deloval. Tudi z zgornjimi permutacijami in kombinacijami se bodo posli gibali v nasprotju s pričakovanji.

Trgovci bi morali uporabiti načela upravljanja z denarjem, da bi hitro zmanjšali izgube in zaščitili dobičke na papirju, ko se trgovina premakne v skladu s predpostavko. avtorjevega mnenja in ne odražajo nujno stališč Cointelegraph.com. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje, pri odločanju morate izvesti lastne raziskave.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments