15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Tudi Vitalik Buterin je presenečen, kako dolgo traja Eth2

Tudi Vitalik Buterin je presenečen, kako dolgo traja Eth2

Soustanovitelj Ethereuma kot eno od ovir za napredek navaja težave ljudi.

8536 Skupno ogledov

10 Skupaj delnice

Even Vitalik Buterin is surprised at just how long Eth2 is taking

Viznujoči soustanovitelj Ethereuma Vitalik Buterin je na konferenci v Hong Kongu komentiral ovire na načrtu za Eth2.

Ta teden je na Virtualnem forumu Fintech deloma govoril v mandarinščini. Festival StartmeupHK 2021 je Buterin dejal, da tehnologija ni največja težava največje mreže pametnih pogodb na svetu.

Priznal je, da je izgradnja Ethereuma vzela veliko več časa, kot je pričakoval z zgodnjimi ocenami izgradnje blockchain Eth1 za približno tri mesece, ki se v resnici spreminjajo v osemnajst mesecev. Nadgrajena različica traja bistveno dlje.

“Mislili smo, da bo trajalo eno leto, da naredimo Proof of Stake, v resnici pa traja šest let. Če počnete zapleteno stvar, za katero menite, da bo trajala nekaj časa, vam bo dejansko zelo verjetno vzelo veliko več časa, «

Buterin je dodal, da je bilo v petih letih, ko je Ethereum potreboval, da bi prišel do današnjega mesta, več notranjih konfliktov. “Ena največjih težav, ki sem jih našel pri našem projektu, niso tehnične težave, temveč težave, povezane z ljudmi,” je dejal.

Komentarji so bili v klepetu ob kaminu. z Jehanom Chujem, soustanoviteljem in upravljalnim partnerjem pri investicijsko-trgovskem podjetju Kenetic s sedežem v Hongkongu.

Buterin je izjavil, da bo Eth2 lahko imel takšno razširljivost, kot je velike poslovne aplikacije pričakujejo, da se združijo skupni nabori in ostrenje. Vendar se to po najnovejših ocenah načrta verjetno ne bo zgodilo pozno 2022.

V skladu z načrtom Eth2 se bosta verigi pozno združili ali pristali 2021 ali predčasno 2022 v skladu z uradno dokumentacijo, ki navaja:

“Prvotno je bil načrt, da bomo pred združitvijo delali na verigah drobcev – da bi se lotili razširljivosti. Vendar pa se je z razcvetom rešitev za skaliranje dveh slojev prednost premaknila na zamenjavo Proof-of-Work s Proof-of-Stake z združitvijo. «

Prva faza, ki uvede razširljivost z ostrenjem, pričakujemo šele pozneje 2022 na tej stopnji.

Buterin je dejal, da je trenutna različica Ethereuma v veliki meri postala žrtev lastnega uspeha, saj je povpraševanje omrežne provizije zvišalo na rekordne ravni, zaradi česar je večina transakcij za povprečnega uporabnika ekonomsko nevzdržna.

Na temo Eth2 je Buterin dejal, da to preimenovanje uporabljajo manj pogosto, ker je ekipa želela poudariti, da “to ne zavrže obstoječe platforme Ethereum in izdelavo popolnoma novega. To je veliko bolj naraščajoč nabor sprememb. «

Nadgradnja Proof-of-Stake je v zadnjem času postala še bolj nujna z vsemi negativnostmi in FUD, ki obkrožajo Bitcoin in njegova poraba energije.

Proof-of-Work Ethereum blockchain porabi energijski ekvivalent Hongkonga po Digiconomistu. Primerjalno bo nova mreža Proof-of-Stake uporabljala približno 99. 95% manj energije.

Prejšnji članekSredstva, zaklenjena v Aave, so v objemu dveh slojev skočila čez 20 milijard dolarjev
Naslednji članekSledite svoji zgodovini CryptoPunka z novim kompletom orodij NFT Etherscan

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments