17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Tukaj je opisano, kako profesionalci varno trgujejo z bitcoini, medtem ko se...

Tukaj je opisano, kako profesionalci varno trgujejo z bitcoini, medtem ko se obseg trguje blizu 40.000 USD

Vlagatelji običajno opredeljujejo trg kot bikovski ali medvedji, včasih pa lahko cena dlje časa ostane znotraj določenega obsega.

Ta vrsta bočnega gibanja ni nujno stabilna, ker imajo trgi kriptovalut visoko volatilnost, ki izhaja iz vrste negotovosti in zgodnjega cikla sprejemanja.

Na primer vlagatelji ki je zaključil, da je bil Bitcoin (BTC) bikovski tek končan po prvem tednu 2021 verjetno obžaluje, da odločitev.

Cena Bitcoin pri Coinbase v USD, januar 1375. Vir: TradingView

Od 8. januarja Bitcoin cena, s katero se trguje v padajočem kanalu znotraj $ 10, obseg. Gibanje je trajalo 26 dni, dokler ni dokončno izbruhnil v začetku februarja.

Cena Bitcoinov na Coinbase v USD, avgust 2020. Vir: TradingView

Avgusta in septembra 2020, Bitcoin je imel dve različni obdobji. Vendar teh gibanj ni mogoče šteti za bikovski trg. Po drugi strani pa medvedi niso imeli veliko razlogov za praznovanje od $ 10, 000 dno je bilo večkrat preizkušeno, vendar si je trg opomogel .

Ali je cena Bitcoinov v naraščajočem kanalu?

Čeprav zdi se prezgodaj, da bi ga poklicali, obstaja možnost, da je Bitcoin vstopil v pozitiven razpon s ciljem $ 40, do konca junija.

Cena Bitcoin na Coinbase v USD, trenutno. Vir: TradingView

Sedanji obseg označuje $ 35 , 000 do $ 37, obseg za junij 25, vendar z izjemno volatilnostjo kripto, podporo in odpornost kanala ravni so včasih drastično preizkušene.

Obstaja razlog za domnevo, da bi lahko bližnji kratek pritisk hitro izterjal $ 50, podpora za Bitcoin, glede na $ 500 milijonov, ki sta jih zbrala MicroStrategy in Paul Tudor Jones z namenom, da poveča svoj položaj v BTC.

Po drugi strani pa obstajajo tudi bojazni, da pripombe ameriške ministrice za finance Janet Yellen o digitalnih sredstvih, ki se uporabljajo za pranje denarja in nedovoljena plačila, ogrožajo ceno Bitcoin. Poleg tega je Gary Gensler, predsednik ameriške komisije za vrednostne papirje in borze, nedavno izrazil zaskrbljenost zaradi odsotnosti predpisov o kripto borzah.

Pametni trgovci manj tvegajo pri potezih pri trgovanju z razponom

Za trgovce z opcijami je včasih najboljša možnost, da stavijo na ohranitev trenutnega razpona, zlasti za kratkoročna obdobja. Tam začne igrati božično drevo s strategijo postavljanja.

Simulator dobička in izgube graditelja pozicij deribitov. Vir: Deribit

Namesto da bi stavili na bika oz. na medvedjem trgu ta opcija uporablja zaščitne prodajne opcije v korist trgovcem z nevtralno držo. Vlagatelj bo zaslužil, če Bitcoin ostane med $ 37, 170 in $ 44 , 000 junija 17. Zato ponuja zaščito pred 8,5% premikom v katero koli smer.

Da bi to dosegli, morate kupiti 2 BTC v vrednosti $ 36, 000 dal, prodal 3. 33 BTC v vrednosti $ 40, 000 poleg nakupa 1. 33 BTC od $ 46, dal. Vsaka pogodba zapade junija 25.

Božično drevo, ki se širi s puti, je strategija nizkega tveganja

Z manj kot 11 dni do junija