19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Tukaj je razlog, zakaj profesionalni trgovci pričakujejo nadaljnjo slabost cene Ethereum

Tukaj je razlog, zakaj profesionalni trgovci pričakujejo nadaljnjo slabost cene Ethereum

Podatki o izvedenih finančnih instrumentih kažejo, da se trgovci z eterjem (ETH) počutijo manj bikovsko v primerjavi z Bitcoinom (BTC). Čeprav je altcoin v prvi polovici leta zajel skoraj 200) dobiček v primerjavi z Bitcoinovimi skromnimi 22% zvišanja cen, zdi se, da so trgovci bolj prizadeti zaradi nedavne slabe uspešnosti Ether-a.

Institucionalni tok podpira tudi zmanjšan optimizem, opažen v Eteru izvedeni finančni instrumenti, saj so naložbena vozila ETH v zadnjem tednu doživela rekordne odlive, medtem ko so se tokovi Bitcoinov začeli stabilizirati. Po podatkih CoinShares so Ether skladi beležili rekorden odliv v višini $ 50 milijonov v preteklem tednu.

Cene etra (oranžna) v primerjavi z bitcoini (modra). Vir: TradingView

Bodite pozorni na slabo delovanje Ether-a Bitcoin z 16% v juniju. Londonski hard fork je predviden za julij, njegov osnovni predlog – poimenovan EIP – 1559 – pa bo zajel Ethereum pristojbine za plin. Zato bi lahko bili cenovni ukrepi povezani z nezadovoljnimi rudarji, ko se omrežje preseli iz Proof-of-Work (PoW).

Zato se investitorji v eterju lahko bojijo, ker je negotovosti veliko. Morda bi rudarji, ki podpirajo konkurenčno verigo pametnih pogodb, ali kakšen drug nepričakovan obrat lahko dodatno negativno vplivali na ceno etra.

Ne glede na utemeljitev trenutnega cenovnega ukrepanja kazalniki izvedenih finančnih instrumentov zdaj kažejo manj zaupanja v primerjavi z drugimi na Bitcoin.

Eterova decembrska terminska premija kaže šibkost

Na zdravih trgih , četrtletne terminske pogodbe bi morale trgovati s premijo do rednih promptnih borz. Poleg valutnega tveganja prodajalec “zaklepa” sredstva z odlogom poravnave. 4–8-odstotna premija v decembrskih pogodbah bi morala zadoščati za kompenzacijo teh učinkov.

Podoben učinek se pojavi na skoraj vseh trgih izvedenih finančnih instrumentov, čeprav kriptovalute ponavadi predstavljajo večje tveganje in višje premije . Ko pa terminske pogodbe trgujejo pod tem razponom, to pomeni, da obstaja kratkoročno medvedje razpoloženje.

OKEx BTC (modra) v primerjavi z ETH (oranžna) decembrska premija za terminske pogodbe. Vir: TradingView

Zgornji grafikon prikazuje Bitcoin december terminska premija okrevala na 3,5%, medtem ko pogodbe Ethereum niso sledile. Medtem ko sta obe sredstvi izkazovali nevtralni do medvedji kazalnik, obstajajo dokazi, da so vlagatelji v altcoin manj optimistični glede kratkoročnega okrevanja.

Povezano: Ključni indikator cene Bitcoin utripa “peti signal za nakup v zgodovini BTC.”

Še ena noga navzdol bo še bolj škodovala altcoinom

Še ena teza, ki bi lahko negativno vplivala na Eterjevo premija je vpliv potencialnega negativnega 30% uspešnost Bitcoinov. Filbfilb, neodvisni tržni analitik in soustanovitelj Decentrader trading suite, je dejal, da 30% zrušitve Bitcoina bi lahko povzročilo, da bodo altcoin-i padli dvakrat močneje.

Clem Chambers, izvršni direktor spletnega mesta za finančno analitiko ADVFN, je napovedal tudi drugo potencialno nogo navzdol, kar bi ponovilo pozno – 2018 kripto zimsko obdobje. Chambers trdi, da bi lahko Bitcoin kapituliral in padel nazaj proti $ 20, 000 .

Čeprav je splošno razpoloženje na trgu nevtralno do medvedje, se zdi smiselno napovedati bolj zastrašujoč scenarij za Eter, vključno z negotovostmi pri prehodu na Proof-of-Stake (POS).

Tu izražena stališča in mnenja so izključno stališča avtor in ne odražajo nujno stališč Cointelegraph. Vsaka naložbena in trgovinska poteza vključuje tveganje. Ko se odločate, morate izvesti lastne raziskave.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments