17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Tunizijski minister pravi, da načrtuje "dekriminalizacijo" nakupa bitcoinov

Tunizijski minister pravi, da načrtuje “dekriminalizacijo” nakupa bitcoinov

Po poročilih, da je tanzanijska predsednica Samia Hassan je svojega finančnega šefa pozval, naj preuči kriptovalute, Tunizija je postala zadnja afriška država, ki je sporočila, da je pripravljena sprejeti digitalna sredstva. Glede na pripombe Aliu Kooliju, tunizijskemu ministru za gospodarstvo, bo severnoafriška država kmalu začela dekriminalizirati nakup bitcoinov. To se zgodi po nedavno prijavljeni aretaciji 17 – letnega uporabnika kripto.

Po poročilih minister Kooli pravi, da želi dekriminalizirati nakup bitcoinov, da bi se izognili zaporu še ene tunizijske mladine. To na način, da se zatakne nejasna ureditev države o kriptovalutah. V nedavnem televizijskem intervjuju je dejal:

Spremenil bom zakon, tunizijskega mladeniča ne moremo spraviti v zapor zaradi nakupa bitcoinov .

Pripombe vladnega uradnika sledijo nedavnim tunizijskim poročilom o aretaciji osebe

– letni uporabnik kripto prepovedi. Potem ko je najstnik poročal o aretaciji zaradi suma pranja denarja, so nekateri člani tunizijske blockchain skupnosti v luči pomanjkanja jasnih zakonov o kriptokripciji ostro zavzeli vladni težki pristop. Poleg tega so kripto navdušenci in simpatizerji na družbenih omrežjih lansirali gibanje, ki je obsodilo aretacijo uporabnika kripto.

Medtem je minister Kooli s temi komentarji zadnji tunizijski uradnik, ki je sprejel kripto. Marouane Abbasi, guverner Centralne banke Tunizije, je leta 2020 dejal, da mora država slediti bitcoinom in se mora pripraviti za učinkovito spremljanje primerov uporabe.

Kakšna so vaša razmišljanja o načrtu Tunizije za dekriminalizacijo bitcoinov? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem oddelku za komentarje.

Italy's Financial Watchdog Raises Concerns Over Unregulated Cryptocurrency Market

Latin American Countries Eye Bitcoin Adoption After El Salvador Passed Bitcoin Law

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments