19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Turška carina zaseže več kot 500 tihotapljenih rudarskih ploščadi Bitcoin

Turška carina zaseže več kot 500 tihotapljenih rudarskih ploščadi Bitcoin

Največji turški propad tihotapcev kripto rudarjenja je povzročil zaseg $ 600, 000 nezakonito Bitcoin ASIC rudarji in pridržanje štirih osumljencev.

5861 Skupno ogledov

32 Skupni delež

Turkish customs confiscate over 500 smuggled Bitcoin mining rigs

Turški carinski organi so uvedli nezakonit postopek tihotapljenja, kar naj bi bil rekordni napad na nezakonito rudarsko opremo Bitcoin (BTC) v državi.

Po prejemu napotka so proti-tihotapniške in obveščevalne ekipe turške carinske zaščite v začetku tega tedna vpadle v skladišče v Karabaglaru v Izmirju, kjer so ga našli 501 ASIC Bitcoin rudarske ploščadi v zaprtih kartonskih škatlah.

Carinska uprava je poročala o ocenjeni vrednosti zasežene opreme na 5 milijonov turških lir ali USD 600, . V okviru preiskave so bili pridržani štirje osumljenci. Poročila trdijo, da organi pregona izvajajo še eno aktivno operacijo v İstanbulu, največjem mestu in glavnem carinskem prehodu v Turčiji.

Integrirana vezja, specifična za uporabo, ali ASIC najbolj priljubljen način pridobivanja Bitcoinov, znani pa so tudi po visoki porabi električne energije, široko znani težavi, zaradi katere je Elon Musk umaknil svojo odločitev, da sprejme plačila Bitcoin za avtomobile Tesla.

Turčija, ki je bila nekoč znana kot kripto prijazna država, je pred kratkim okrepila nadzor nad kripto goljufijami in transakcijami. Prejšnji mesec je turška kripto borza Thodex ustavila poslovanje z več kot $ 150 – milijoni manjkajoči, zaradi česar na tisoče uporabnikov ne more dostopati do svojih sredstev.

Kmalu po pridržanju turške policije 62 osumljen v preiskavi Thodex, druga lokalna borza, Vebitcoin, je bila zaprta na enak način.

Pred kratkim je turški minister za zakladništvo in finance Lütfi Elvan sporočil, da ima Odbor za preiskovanje finančnih kaznivih dejanj ali MASAK polna pooblastila za revizijo in nadzor kripto borz. Kot protiukrep za prevaro in nezakonito trgovanje z denarjem je vsaka kripto borza, ki je prisotna v Turčiji, zdaj obveščena MASAK o kripto transakcijah 10, 000 turške lire (1 USD, 501 ).

Lokalni strokovnjaki za veriženje blokov in kriptografije se strinjajo, da Turčija potrebuje jasen regulativni okvir za preprečevanje goljufij v ekosistemu.

Prejšnji članekNajvečja singapurska banka lansira rešitev za kripto zaupanje
Naslednji članekDiginexova kripto skrbniška služba je dobila zeleno luč britanskega finančnega nadzornika

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments