14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Turška kripto borza priznava kršitev leta 2018 s 500.000 ukradenimi podatki uporabnikov

Turška kripto borza priznava kršitev leta 2018 s 500.000 ukradenimi podatki uporabnikov

Kriminalci so na spletnih forumih poskušali prodati imena uporabnikov, številke osebnih dokumentov, e-pošto in naslove uporabnikov.

264 Skupaj ogledov

1 Skupaj delnice

Turkish crypto exchange acknowledges 2018 breach with 500,000 users’ data stolen

Glavna turška kripto izmenjava BtcTurk se je oglasila glede kršitve podatkov od sredine – 2018, ki je prinesla občutljive informacije o več kot 500, 000 uporabniki.

V uradnem sporočilu je navedeno, da ukradeni nabor podatkov vsebuje imena uporabnikov BtcTurk, državljanske številke, e-pošto, naslove, rojstne datume in številke mobilnih telefonov.

Nabor ukradenih podatkov se je prvič pojavil na spletnem forumu za prodajo prejšnji petek z dokazilom o vzorčnih informacijah. Prodajalec je trdil, da informacije vsebujejo tudi uporabniške selfije z ID-jem, kar je pogosta zahteva za odobritev kripto izmenjav.

Konec tedna so uporabniki, ki so v vzorčnih podatkih naleteli na svoje osebne podatke, s kripto Twitterjem delili svoje ugotovitve. Takrat je BtcTurk zanikal navedbe in poudaril, da trenutno ni zaznanih nobenih kršitev podatkov.

Družba je v ponedeljek priznala uhajanje uporabniških podatkov in navedla, da nabor podatkov vsebuje občutljive informacije od 516, 954 uporabniki, registrirani na borzi pred julijem 2018. BtcTurk je dejal, da so bila sredstva uporabnikov varna. Kmalu pred uradno objavo je bila odstranjena nit foruma, ki je prodajal uhajajoče podatke.

“Vzorec uhajanja podatkov je povezan z neobdelanimi podatki, pridobljenimi iz naše zbirke podatkov julija 2018, ki bi jih morali deliti z enim od naših partnerji, ki spadajo na področje uporabe zakona. “

Skupina za varnost BtcTurk je ugotovila, da je bila varnostna kršitev v medij za shranjevanje je povzročil puščanje.

Uporabniška gesla, ki so del nabora podatkov, ki so uhajala, so bila nepovratno prikrita z algoritmom PBKDF2, ki onemogoča vsak poskus pridobivanja gesel s trenutno tehnologijo.

Objava je uporabnikom zagotovila, da so podatki o stanju, bančni računi, finančna gesla in druge kvalificirane informacije varni. Izmenjava je sporočila, da se obrača na potencialne žrtve uhajanja podatkov.