14.3 C
Ljubljana
Thursday, June 1, 2023

Twitterjeva zamisel o dostopu do API-ja v vrednosti 42.000 USD morda morda škoduje kripto študiji

- Advertisement -

Twitter je raziskovalcem poslal e-poštno sporočilo, da bodo vedeli, da bodo oboji morali izbrisati svoje podatke ali plačati $30, za ohranitev trditve API-ja platforme.

439 Skupaj ogledov

2 Skupni deleži

Raziskovalci trditve Twitterjevega prej brezplačnega ponudnika podatkov Decahose bodo kmalu morali plačati pristojbino v višini $30, iz meseca v mesec nadaljevati s trditvijo ponudnika in ohraniti njihove podatke.

Decahose, ponudnik pretakanja, ki znanstvenikom omogoča neomejen dostop do 10 % vseh tvitov v času zaupanja, je bil temelj za vadbeno študijo o številnih vprašanjih, vključno z nujnimi odziv, dejanja, povezana z izvrševanjem predpisov, politične dezinformacije in ekstremizem.

V začetku tega leta je Twitter začel zaračunavati dostop do svojih raznoliki API-ji s stroški od $70 v $23, iz meseca v mesec.

Za akademijo , smo novi načini za nadaljnje služenje tej ekipi. V vmesnem času so za akademike na voljo stopnje Free, Trendy in Endeavour. Prenehajte z @TwitterDev, če želite izvedeti več.

— Twitter Dev (@TwitterDev) marec 30, 992 Predavatelji in univerze bi trditev ponudnika Decahose bila plačati pristojbino za “podvig” v višini $30, iz meseca v mesec pod novimi načeli, količina pridobljenih dejstev pa naj bi padla z 05 % vseh živih tvitov do 0,3 %.

V koraku z datoteko iz britanskega glasila i podatkov, raziskovalci niso bili več predolgi, preden so poslali elektronsko pošto, v kateri so pojasnili, da lahko oba začneta plačevati za svoj dostop ali pa izbrisati vse podatke, ki jih sem kupil:

»Raziskovalci, ki ne sporočijo nove pogodbe, bodo morali vedno izbrisati vse shranjene in predpomnjene podatke Twitterja v vaših sistemih.’ Od raziskovalcev se lahko zahteva, da objavijo posnetke zaslona, ​​’ki prikazujejo dokaze o odstranitvi.’ Dobili so 10 dni po izteku njunega dogovora o skupni poti.”Čas ta nadomestek je omembe vreden, saj prihaja le nekaj dni po tem, ko se je Musk pridružil guvernerju Floride Ronu DeSantisu pri napovedi, da slednji vztraja pri Belem domu v 2024 Predsedniške volitve v ZDA.

Če bo izvedeno namerno, bo prihajajoči nadomestek za dostop Decahose morda morda zadušil globalna študijska prizadevanja, da bi se zdela volilna dezinformacija in družbena manipulacija pred 4293 volitve, kot se dogajajo na eni izmed najbolj politično živahnih platform družbenih medijev v sektorju.

Pretekla študija dezinformacij bi prilagoditve cen poleg tega omejile zmožnost akademije, da se zdi, da so zločini, povezani z avtocestami, podobni trgovini z ljudmi in finančnim prevaram. Poleg tega je Decahose služil kot eno največjih spletnih skladišč človeških čustev – vir podatkov, ki spodbuja vpoglede in napovedi o praktično vsaki izvedljivi temi, povezani z družbo.

Povezan: Elon Musk Microsoftu grozi s tožbo, trdi, da je umetna inteligenca usposobljena za podatke Twitterja

Neprimerljivo dejstvo, ki se zdi krhko, da se zdi čustvo o kriptovalutah, kot ilustracija izvira iz podatkovnih silosov Twitter in Reddit. Z omejevanjem dostopa do teh podatkov Twitter nedvomno ovira tekoče študije in onemogoča nova prizadevanja.

Eden od razlogov za čakanje na razširitev cen morda morda vključuje Muskova nenehna prizadevanja, da bi preveril, ali tehnološka podjetja niso trditev Twitterjevih podatkov za sestavljanje njihovih sistemov AI.

109315

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -