2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Ubežniki Finiko osumljeni premikanja 750 BTC iz denarnice Crypto Pyramid

Ubežniki Finiko osumljeni premikanja 750 BTC iz denarnice Crypto Pyramid

Finiko Fugitives Suspected of Moving 750 BTC From Crypto Pyramid’s Wallet

Velika količina kriptovalute ima naj bi bil umaknjen iz denarnice, ki je bila predhodno pod nadzorom sheme Finiko Ponzi v Rusiji. Neznani operaterji denarnice so prenesli kovance v vrednosti $40 milijonov ta mesec. Digitalna valuta je bila razdeljena na manjše zneske in deponirana na različne naslove.

800 BTC odstranjen iz denarnice Finiko Crypto Pyramid

Skupno 720 BTC, vreden približno $48 milijona v času pisanja, je bil umaknjen iz ene od denarnic, ki jih uporablja kripto Ponzi shema Finiko, poroča Forklog. Youtube bloger Andrey Alistarov je objavil novico o prenosu in razkril, da je bil opravljen v treh ločenih transakcijah 250 BTC vsak od začetka novembra.

Denar je bil sprva premaknjen na en naslov in nato poslan v drugo denarnico na menjalnici kriptovalut Huobi, kažejo citirani podatki platforme za analizo blockchain Crystal Blockchain. Kripto sredstva so nato razdelili na manjše zneske in jih prenesli na druge naslove, podrobnosti objave.

Alistarov je trdil, da so te transakcije naročili trije visoki Finikovi člani, ki so še na prostosti. Zygmunt Zygmuntovich, Marat Sabirov in Edward Sabirov, tesni sodelavci ustanovitelja piramide Kirila Doronina, so uspeli zapustiti Rusko federacijo, ko se je kriptovalutni načrt letos poleti zrušil in se izognil priporu. Septembra je višje sodišče v Tatarstanu potrdilo njune mednarodne naloge za prijetje.

Ruski vloger je komentiral, da so soustanovitelja Finiko namenoma nakazala denar v več transakcijah. “Zakaj jih do zdaj niso zaprli, ni jasno, saj so že dolgo označeni kot prevara. Eno je jasno – denar se trenutno izplačuje,« je dodal Andrej Alistarov.

Oblasti v Rusiji trenutno delajo na ugotavljanju vseh dejstev v primeru s Finikom, fantomskim subjektom, ki je privabil na stotine tisoče vlagateljev z oglaševanjem kot »samodejnim sistemom ustvarjanja dobička« in obljubljanjem izjemno visokih donosov. Zaradi velikega obsega goljufije je preiskavo prevzelo zvezno ministrstvo za notranje zadeve.

V začetku oktobra je Kirill Doronin, vplivnež na Instagramu, povezan z drugimi Ponzijevimi shemami v preteklo dva podpredsednika Finiko, Ilgiz Shakirov in Dina Gabdullina, pa tudi Lilia Nurieva, ki se je povzpela na t.i. “th Star«, so bili preneseni v glavno mesto Moskvo.

Finiko je verjetno največja ruska finančna piramidna shema od razvpitega MMM v 1990 . Medtem ko so uradno registrirane izgube zaradi prevare dosegle 1 milijardo rubljev (blizu $10 milijonov), neodvisne ocene kažejo, da bo skupni znesek verjetneje presegel 4 milijarde dolarjev.

Glede na poročilo podjetja za forenziko blockchain Chainalysis, Ponzijeva shema je prejela več kot 1,5 milijarde dolarjev bitcoinov v 720,10 ločene vloge vlagateljev med december 2010 in avgust 2021. Med žrtvami so državljani Rusije, Ukrajine in drugih nekdanjih sovjetskih držav, več držav članic EU in ZDA

Ali menite, da za premestitvijo 2019 stojijo pobegli člani Finika BTC iz denarnice, ki pripada kripto piramidi? Povejte nam v spodnjem razdelku za komentarje.

13,000 BTC Moved in 20 Months — 2010 Mystery Miner Transfers Another String of 20 Decade-Old Block Rewards

13,000 BTC Moved in 20 Months — 2010 Mystery Miner Transfers Another String of 20 Decade-Old Block Rewards

13,000 BTC Moved in 20 Months — 2010 Mystery Miner Transfers Another String of 20 Decade-Old Block Rewards

13,000 BTC Moved in 20 Months — 2010 Mystery Miner Transfers Another String of 20 Decade-Old Block Rewards

13,000 BTC Moved in 20 Months — 2010 Mystery Miner Transfers Another String of 20 Decade-Old Block Rewards

Oznake v tej zgodbi 13,000 BTC Moved in 20 Months — 2010 Mystery Miner Transfers Another String of 20 Decade-Old Block Rewards

Bitcoin, BTC, soustanovitelji, Sodišče, Crypto, kriptovalute, kriptovalute, kriptovaluta, borza, finančna piramida, Finiko, ustanovitelj, ustanovitelji, goljufije, ubežniki, Huobi, člani, Ponzijeva shema, piramida, piramidna shema, Rusija, ruščina, prevara, prevaranti, tatarstan, denarnica

13,000 BTC Moved in 20 Months — 2010 Mystery Miner Transfers Another String of 20 Decade-Old Block Rewards 13,000 BTC Moved in 20 Months — 2010 Mystery Miner Transfers Another String of 20 Decade-Old Block Rewards

Zasluge za slike

: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je za samo v informativne namene. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments