18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Ugandsko finančno obveščevalno telo želi, da vlada oblikuje kripto regulativni okvir

Ugandsko finančno obveščevalno telo želi, da vlada oblikuje kripto regulativni okvir

Ugandski finančni obveščevalni organ (FIA) ) pravi, da želi, da bi ministrstvo za finance pomagalo oblikovati regulativni okvir za ponudnike kripto storitev. Po navedbah FIA je k temu pozivu k vladnemu posredovanju prišlo zaradi neupoštevanja ugandske kriptoindustrije v zvezi s prejšnjim pozivom k registraciji igralcev v industriji.

Teroristični pomisleki

Poleg tega, v nedavnem poročilu, v katerem je citiran izvršni direktor FIA Sydney Asubo, organ za finančno obveščanje pojasnjuje, zakaj želi sodelovanje ugandske vlade pri oblikovanju uredbe. Poročilo navaja:

Ponudniki storitev navideznega premoženja so zdaj v kategoriji 16 najbolj ranljivih za financiranje terorizma in pranje denarja. Lani smo jim dali en mesec za registracijo, vendar se jih je odzvalo le nekaj.

Decembra 2020, je FIA ​​objavila pismo, v katerem je razkrila spremembo zakona o preprečevanju pranja denarja, ki je opredelila ponudnike storitev navideznega premoženja (VASP) “ kot odgovorne osebe. ” To je torej pomenilo, da so subjekti, kot so borze kriptovalut ali drugi ponudniki storitev kripto-sredstev, “zdaj pod nadzorom in nadzorom FIA.”

Zaščita Ugančanov pred kripto prevarami

Kljub temu predlogu spremembe se zahteva, da se VASP registrira do decembra 27, 2020, odzvali so se le redki. Po navedbah FIA ta neskladnost omejuje njeno zmožnost “zaščititi uporabnike in večje gospodarstvo.”

Poročilo med drugim pojasnjuje tudi, kako širjenje “piramidnih in kriptovalutnih podjetij ki ponujajo donosnost naložb izven sveta “je oblikoval, kako FIA gleda na kripto industrijo.

Mnogi državljani Ugande so bili, tako kot mnogi drugi po Afriki, žrtve kripto prevare. FIA meni, da se lahko bori in zmanjša število kripto prevarantov, če so pod njenim nadzorom ponudniki kripto storitev.

Ali se strinjate, da bo uredba ukinila ali zmanjšala število kripto prevar v Ugandi? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem oddelku za komentarje.

US Congress Will Not Pass Cryptocurrency Legislation Anytime Soon, Says Lawmaker

Bitcoin Mining Operations Btc.top and Hashcow Cease Offering Services in China

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments