19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Ugodno? Izvorna koda svetovnega spleta NFT se pri Sotheby's proda za...

Ugodno? Izvorna koda svetovnega spleta NFT se pri Sotheby's proda za 5,4 milijona dolarjev

Izumitelj svetovnega spleta, Sir Tim Berners-Lee, je v dražbeni hiši Sotheby’s za 5,4 milijona dolarjev prodal NFT izvorne kode spleta.

Del z naslovom “To se je vse spremenilo” vključuje časovno žigosano datoteko z izvorno kodo 9, 555 vrstice, slika z visoko ločljivostjo, 30 – minutna animacija kode, ki jo pišete, skupaj s pismom Berners-Leeja.

Čeprav je 5,4 milijona dolarjev pomembna vsota, je daleč od dolarjev 69 milijon rekordov, postavljenih marca za Beeple’s Everydays, in manj, kot so predvidevali nekateri opazovalci. Piers Kicks iz družbe Delphi Digital je dejal, da je pričakoval prodajo okoli $ 10 M, opomba:

– Piers Kicks ️ (@pierskicks) junij 30, 2021

Po Berners-Leeju, on in njegova žena bosta izkupiček dražbe namenila za namene, ki jih podpira družina.

V izjavi za javnost, ki jo je objavila Sotheby’s, je Berners-Lee razpravljal o prihodnosti interneta in izrazil upanje da bo ostal odprt, da bo lahko stalni vir ustvarjalnosti, tehničnih inovacij in družbene preobrazbe. Ti ideali so bili navdih za premik Berners-Leeja v prostor NFT, je dejal:

“NFT-ji, najsi bodo to umetniška dela ali digitalni artefakti, so najnovejše igrive stvaritve na tem področju, in najprimernejša lastniška sredstva, ki obstajajo. So idealen način za pakiranje izvora za spletom. “

Povezano : Hype je konec: Kako bodo NFT-ji in umetnost koristili drug drugemu

Odmevna dražba izvorne kode v spletu ni ni edina večmilijonska prodaja digitalnega umetniškega dela, ki ga je ta teden gostila premier dražbena hiša. Junija 30 je dražbena hiša Christie’s zaključila dražbo za dela filma v vrednosti 2,1 milijona dolarjev. transspolna digitalna umetnost.

NFT “Pozdravljeni, jaz sem Victor (FEWOCiOUS) in To je moje življenje” vključuje pet posameznih kosov, ki prikazujejo vsako leto v umetnikovih letih, od nekdaj 14 do 18, ko je prešel v moškega. Dela ponazarjajo umetnikov boj z osamljenostjo in identiteto, ko si je prizadeval postati umetnik.

brez besed zdaj hvala toliko vsem, ker sem se počutil tako ljubljenega, verjamem v svojo umetnost in verjamem vase, to pomeni svet, nikoli ne bom pozabil tega občutka ali zadnjih nekaj tednov #FEWOCiOUSxCHRISTIES FOREVER pic.twitter.com/1BYNXX2SPN

– FEWOCiOUS (@fewocious) junij 30, 2021

Usmeritev kariere mladega umetnika kaže na mobilnost, ki jo digitalni trg ponuja digitalnim umetnikom navzgor. FEWOCiOUS je opravil svojo prvo tokenizirano prodajo na trgu SuperRare za 6 USD 000 septembra lani in je kmalu na Nifty Gatewayju prodal umetnine v vrednosti več kot milijon dolarjev.

Podatki, ki jih je zagotovil Cryptoart.io, kažejo, da se je skupna prodaja na trgih digitalne umetnosti zmanjšala na $ 30. 3 milijone v juniju od njihovega vrhunca v $ 205 marca. Tržnica Nifty Gateway, ki je v lasti podjetja Winklevoss, je zabeležila 94 -odstotni padec prodaje s konca $ 145 na 7,6 milijona dolarjev.

Nekatere platforme digitalnih sredstev so napredovale. Relativni novinec v digitalnem umetniškem prostoru, hic et nunc, je zabeležil rast prodaje 276% iz $ 717, marca na 2,7 milijona dolarjev junija, zajem zajemanja 14. 7% trga.

Vir: cryptoart.io/data

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments