24.4 C
Ljubljana
Saturday, July 24, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Ugotoviti, koliko Bitcoin hašrata prebiva na celinski Kitajski, je še vedno skrivnost

Ugotoviti, koliko Bitcoin hašrata prebiva na celinski Kitajski, je še vedno skrivnost

V zadnjih nekaj tednih, Obstajajo številna poročila o zatiranju na Kitajskem, povezanih z rudarskimi operacijami bitcoinov v različnih provincah. 19 -dnevna statistika kaže, da hashrate divje niha in je v zadnjem tednu grobo zdrsnil navzdol 20%.

Poročila prikazujejo zatiranje rudarjenja Bitcoinov v petih kitajskih provincah

Kljub diapozitivu so trije glavni rudarski bazeni na svetu, ki predstavljajo približno 30% hashrate danes veljajo za kitajske rudarske bazene. To pa ne pomeni nujno, da rudarski bazeni dejansko gostijo fizične objekte za rudarjenje bitcoinov na celinski Kitajski.

Koliko hašrata je na Kitajskem, je danes vprašanje za milijon dolarjev. Še posebej po pekinškem zatiranju rudarske industrije in naslednjih prepovedih v številnih provincah.

Figuring Out How Much Bitcoin Hashrate Resides in Mainland China Still a Mystery
Pet provinc na Kitajskem je prepovedalo rudarjenje bitcoinov.

Mandati so se prvič pojavili v Notranji Mongoliji, saj so se poročila pojavila v prvem tednu marca 2019. Nato 9. junija 2021 je poročilo razkrilo, da je bilo določenim rudarjem bitcoinov v Xinjiangu naloženo, da jih zaprejo.

Pojavil se je še en mandat za kriptokopače v provinci Qinghai. Po provinci Qinghai so oblasti v Yunnanu zatirale tudi rudarske operacije bitcoinov v tej regiji.

Figuring Out How Much Bitcoin Hashrate Resides in Mainland China Still a Mystery
Bitcoin (BTC) hashrate junija 12, 2019, po navedbah 30 – dnevna statistika.

Potem, ko so vsi čakali, da slišijo o Sečuanu, po maju 26 poročilo, ki je obvestilo javnost, da poteka sestanek, novice končno prišel. Uradniki v Sečuanu so rudarjem bitcoinov v provinci poslali obvestilo, naj ga zaustavijo do junija 19.

Obstoječi referenčni zemljevidi hašratov in napake, ugotovljene v predpostavkah

V zadnjih sedmih dneh so prikazani grafikoni hešratov, hashrate omrežja Bitcoin je zdrsnil in trenutno lebdi za las nad 100 območje eksahašov na sekundo (EH / s). Vprašanje je, da nihče ni povsem prepričan, koliko hašrata je na Kitajskem in koliko operacij je prisiljenih v selitev.

Figuring Out How Much Bitcoin Hashrate Resides in Mainland China Still a Mystery
Indeksna karta Cambridge Center for Alternative Finance, ki se sicer imenuje CBECI. Zemljevid CBECI ni posodobljen od aprila 2020.

Številna splošna poročila so opozorila na indeksno karto Cambridge Center for Alternative Finance, sicer CBECI. Nezanesljiv zemljevid CBECI ni posodobljen od aprila 2020 in zemljevid označuje 50% hashrate je na Kitajskem.

Indeksna karta Cambridge Center for Alternative Finance, sicer imenovana CBECI. Zemljevid CBECI ni posodobljen od aprila 2020.

Podatki CBECI imajo tudi precejšnje omejitve pri ocenjevanju, saj zbirajo le podatke iz treh velikih bazenov in “zbirni podatki o geolokaciji na podlagi na naslove IP razpršilcev, ki se povezujejo z rudarskimi bazeni. ” Cambridge nadalje ugotavlja, da “razpršilci na določenih lokacijah uporabljajo navidezna zasebna omrežja (VPN) ali proxy storitve, da skrijejo svoj naslov IP in s tem lokacijo.”

Poleg tega je kadar koli znano je, da veliko število prikritih rudarjev posveča mrežo BTC hashrate. Ti nevidni rudarji, ki jih na tortnih lestvicah distribucije razpršitve imenujejo “neznani”, predstavljajo ta vikend približno 6% omrežne razpršenosti. Včasih so v zadnjih nekaj letih skrivnostni rudarji zbrali več kot 20% hashrate.

Spletni portal digiconomist.net je podoben, saj prikazuje nezanesljiv grafikon z delnicami hashrate omrežja Bitcoin, vendar tudi ta ni posodobljen od aprila 2020. Na Kitajskem raziskava digiconomist.net prikazuje delovanje v Pekingu, Nei Mongolu, Guangdongu, Qinghaiu, Yunnanu, Sečuanu, Shanxiju, Guizhouju, Gansuju, Ningxiji, Shaanxiju, Zhejiangu in Hebeiju.

Figuring Out How Much Bitcoin Hashrate Resides in Mainland China Still a Mystery
hashrate spletnega portala digiconomist.net grafikon delitve po državah ni posodobljen od aprila 2020.

Obstaja tudi objavljena študija podjetja Coinshares, ki poudarja, da 60% svetovnih operacij rudarjenja bitcoinov je poganjala obnovljiva energija v 2019. Poglobljeno poročilo vsebuje raziskavo številnih rudarskih lokacij po vsem svetu in vključuje zemljevid.

Figuring Out How Much Bitcoin Hashrate Resides in Mainland China Still a Mystery
Zemljevid Coinshares, objavljen v poročilu o rudarjenju bitcoinov nazaj 2019.

Zemljevid Coinshares je dokaj preprost, vendar izraža splošno idejo, da je velik del rudarjev na Kitajskem in še posebej v Sečuanu. Med zemljevidom CBECI, grafikonom digiconomist.net in poročilom Coinshares še vedno nimamo posodobljenega odstotka števila rudarjev na Kitajskem.

Vendar , je nedavno poročilo iz julija 15, 2018, ki ga je objavila Bitooda s podporo upravitelja premoženja Fidelity Investments, ki kitajski hashrate zmanjša na 50% od prejšnjih ocen.

Figuring Out How Much Bitcoin Hashrate Resides in Mainland China Still a Mystery
Najnovejša geografska študija o lokaciji hashrate izhaja iz poročila Bitooda s podporo Fidelity Investments. Poročilo Bitooda, objavljeno julija 2020, kaže, da je kitajski odstotek hashrate samo 41%. Ta slika prikazuje g eografsko porazdelitev raziskane rudarske zmogljivosti v primerjavi z ocenjena skupna zmogljivost 9,6 GW.

Poleg tega so bile ugotovljene napake v predpostavkah, na katerih temeljijo podatki digiconomist.net. V 2018, je druga študija Coinshares pokazala kritiko do digiconomističnega BECI in ugotovila, da je prišlo do velikega odstopanja glede celotne energije podatki o porabi.

Figuring Out How Much Bitcoin Hashrate Resides in Mainland China Still a Mystery
Ta Bitooda ustvarjeni tortni grafikon prikazuje geografsko porazdelitev raziskane rudarske zmogljivosti v primerjavi s skupno ocenjeno 9,6 GW zmogljivosti. Poročilo Bitooda, objavljeno julija 15, 2018.

Hashrate distribucijski in navidezni sedež

Nazadnje, javnost ima dostop do podatkov iz razpršitve hashrate po imenih bazenov. Pet najbolj prevladujočih rudarskih bazenov je danes Antpool, Viabtc, F2pool, Btc.com in Poolin. Kar zadeva odstotek razpršenosti, je pod Poolin Binance Pool, neznana entiteta, in Livarna ZDA.

Figuring Out How Much Bitcoin Hashrate Resides in Mainland China Still a Mystery Tridnevna distribucija hashrate za verigo Bitcoin (BTC) junija 12, 2019, v skladu s statistiko Btc.com.

Merjenje podatkov na ta način je napačno, ker niso vsi bazeni težkih operacij, saj je veliko bazenov mešanica moči fizičnih objektov in rudarjev z vsega sveta, ki združujejo računalniško moč z bazenom. Binance Pool ni znane lokacije, zato Poolin pravi, da ima sedež v Hong Kongu.

Letna distribucija razprševanja za verigo Bitcoin (BTC) junija 12, 2021, glede na statistiko Btc.com. Rudarski bazen Antpool (zgoraj, modro) je videl 43% povečanje hashpower v zadnjem 12 mesecev.

Na spletnem mestu Poolin je navedeno, da ima pisarne v Pekingu, Chengduju in Changsha na Kitajskem. Bitmainov Antpool pravi, da je njegov sedež na Kitajskem, zapisi Viabtca in F2pool (formalno znan kot Discus Fish) pa kažejo tudi sedež s sedežem na Kitajskem.

Zapisi Btc.com kažejo na sedež rudarske družbe prebiva v Amsterdamu. Približno 25 % hašrata lahko štejemo za kitajske bazene, vendar ne moremo biti prepričani, koliko te moči dejansko izvira iz celinske Kitajske.

Kot smo že omenili, kitajsko pridobivanje bitcoinov bazeni niso nujno na Kitajskem. Dejstvo je, da ugotoviti, koliko natančno ima bitcoin hashrate na celinski Kitajski, je še vedno uganka. Bodite pozorni na nadaljnje ukrepe v zvezi s tem izčrpnim poročilom, ki zajema celotno pokrajino porazdelitve hashrate Bitcoin v zadnjem 06 let.

Kaj menite o geografskih lokacijah rudarjev? Koliko hashratea mislite, da prebiva na Kitajskem? Sporočite nam, kaj mislite o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Bitcoin Mining Company Bitfarms to Commence Trading on Nasdaq Next Week

Bitcoin Mining Company Bitfarms to Commence Trading on Nasdaq Next Week

)

Oznake v tej zgodbi

Antpool, Peking, Bitcoin mining, Bitooda, BTC Mining, BTC.com, cambridge, CBECI map, China, China Hashrate, China Provinces, digiconomist.net, F2Pool, lojalnost, Geography, Guangdong, Guizhou, Hashpower, Hashrate, KARTE, rudarstvo bitcoinov, rudarstvo BTC, Nei Mongol, Qinghai, Shanxi, sichuan, neznani rudarji, ViaBTC, VPN-ji, Yunnan

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Bitooda, Fidelity, Coinshares, CBECI, Btc.com, digiconomist.net, Coinwarz,

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

1542978626

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments