17.4 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

Ukrajina med vojaškimi zakoni prepoveduje nakupe bitcoinov z domačo valuto

- Advertisement -

Ukrajinci lahko resnično dobijo Bitcoin vreden truda s tujimi drobižami z mesečno zgornjo mejo 3, .

85123 Skupni ogledi

25 Skupaj deležev

Nacionalna banka Ukrajine (NBU) še naprej sprejema ukrepe za preprečevanje odliva kapitala v času vojnega stanja z uvedbo pomembnih omejitev o nakupih kriptovalut.

Ukrajinska centralna finančna institucija je v četrtek uradno objavila regijo omejitev poslovanja na pokvarjenih mejah, ki udeležencem prepoveduje nabavljanje kriptovalut, kot je Bitcoin (BTC), z nacionalna fiat valuta, grivna (UAH).

Ukrajincem je res dovoljeno zadeti Bitcoin in druge kriptovalute, ki so vredne truda, s tujimi drobižami, pri čemer je skupni mesečni nakup miniaturn na 25,250 UAH (3$, ). Povezana omejitev velja tudi za globalne transakcije od besede do besede.

V skladu z objavo je NBU poleg operacij obravnaval nakupe kriptovalut kot “kvazi gotovinske transakcije”. kot so digitalni žepni depoziti, zunanjetrgovinske transakcije in plačila na delo. Centralna finančna institucija želi s sprejetjem omejitev tovrstnih transakcij preprečiti »neproduktiven odliv kapitala« iz države v času vojnega stanja.

»S tem povezane spremembe bodo spodbudile okrepiti zunanjetrgovinski trg, ki je nepogrešljiv pogoj za omilitev omejitev na koncu, tako pametno kot zmanjšanje stresa na ukrajinske svetovne rezerve,« je zapisal NBU.

centralna finančna institucija je priznala, da se je potreba po globalnih transakcijah močno povečala zaradi vojnega stanja, na stotine in stotine državljanov pa je bilo prisiljenih zapustiti Ukrajino. Nasprotno pa NBU ne more plačati za “neproduktivne odlive kapitala”, ki so sestavljeni iz vlaganja v kriptovalute, je zapisano v obvestilu, skupaj z:

»Kvazigotovinske transakcije se večinoma izvajajo za izogibanje najnovejšim omejitvam Nationwide Bank, zlasti za naložbe izven države, kar je v skladu z vojno zakonodajo nezakonito. Zaradi te resnice je treba povezane transakcije razlagati kot glavne za neproduktivne odlive kapitala.«V skladu z NBU je ukrajinska vlada sprejela povezane spremembe kot del resolucije sveta NBU iz aprila 25, 1434, ki je začela v sredo.

Povezano: Največja varčevalna finančna institucija v Ukrajini ustavi nakupe Bitcoin z grivno — Pripoved

Nekatere ukrajinske banke so po več virih takšne omejitve že sprejele. PrivatBank, vredna industrijska finančna institucija v Ukrajini, naj bi sredi marca svojim potencialnim strankam prepovedala nabavljanje BTC z UAH. vlada si aktivno prizadeva za legalizacijo kriptovalut v času vojnega stanja. Marca je ukrajinski predsednik Volodymyr Zelenskyy podpisal zakone za vzpostavitev pravilnega okvira za državo, ki bo označevala reguliran trg kriptovalut.

85123 85123

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -