15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Umetniki nameravajo v Budimpešti postaviti bronasti kip Satoshi Nakamoto v čast ustvarjalcu...

Umetniki nameravajo v Budimpešti postaviti bronasti kip Satoshi Nakamoto v čast ustvarjalcu Bitcoina

Madžarska namerava biti prva država na svetu postavila kip Satoshi Nakamoto, saj bo v Budimpešti prikazan bronasti doprsni kip Bitcoinovega ustvarjalca v naravni velikosti. Dizajn bronastega doprsnega kipa izdelujeta dva kiparja, Tamás Gilly in Réka Gergely.

Odsevni in s kapuco Bronasti doprsni kip Satoshi Nakamoto bo postavljen v Budimpešti

Kip Satoshi Nakamoto bo postavljen v Budimpešti na Madžarskem, ko bo projekt končan. Ustvarjalca bronastega doprsnega kipa, Tamás Gilly in Réka Gergely, sta pred kratkim razkrila načrte za kip slavnega izumitelja kriptovalut.

Seveda ne vedo, kdo je anonimni Nakamoto zelo težko je oblikovati njegovo podobo, vendar to ne ustavi Gillyja in Gergelyja.

Glede na prvotne skice zasnove bo Satoshi Nakamoto kapucirana figura, ki se sklicuje na tako neznani “ljudje z interneta” kot skrivnostni ustvarjalec Bitcoinov. Umetniki in posamezniki, ki so prišli na idejo, menijo, da si Nakamoto zasluži doprsni kip v naravni velikosti, ki ga lahko vidijo vsi.

Oseba, ki se je sklicevala na idejo o kipu Satoshi, András Györfi, novinarjem povedal, da Nakamotova resnična identiteta ni pomembna.

Pravzaprav bo pod oblikovano kapuljačo obraz Nakamota odseven, da bo okrepil koncept, da smo “vsi Satoshi Nakamoto,” ugotavljajo ustvarjalci.

Györfi pravi, da je skrivnostni izumitelj kriptovalut naredil svet boljši in si zasluži kip.

Györfi in kiparji niso prvi, ki so prišli do kipa Satoshi zamisel, saj se je pred tremi leti zgodila pobuda za postavitev virtualnega spomenika Satoshi Nakamoto v Kijevu. Istega leta je bil v slovenskem mestu Kranj postavljen prvi spomenik, posvečen Bitcoin-u in Blockchainu.

Poleg tega ima Budimpešta že tudi kip anonimke v polni velikosti lik tudi s kapuco s kapuco. Kot je prikazano na sliki tega članka, je na gradu Vajdahunyad v Budimpešti bronasti kip “Anonimov”.

Kaj menite o kipu Satoshi Nakamoto, ki bo zasnovan v Budimpešti? V spodnjem oddelku za komentarje nam sporočite, kaj mislite o tej temi.

Standard Chartered Bank Launching Cryptocurrency Exchange and Brokerage

Dental Clinic in Ontario to Accept Cryptocurrency for Its Services

Oznake v tej zgodbi

András Györfi, Anonymous, Art, Bitcoin’s Creator, Bitcoin’s Inventor, Bronze Bust, BTC, Budimpešta, kriptovaluta, lik s kapuco, madžarski, Madžarska, Réka Gergely, Satoshi Nakamoto, kip, Tamás Gilly

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Slika: Réka Gergely

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je v informativne namene samo. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments