17.3 C
Ljubljana
Saturday, July 24, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Unicly je izkoristil dražbena orodja Sushi's Miso za poglabljanje delne likvidnosti NFT

Unicly je izkoristil dražbena orodja Sushi's Miso za poglabljanje delne likvidnosti NFT

Ko Unicly napreduje kombinacijo NFT, frakcionalizacije in trgovanja je integracija z dražbeno platformo Sushiswap zasnovana za spodbujanje boljših cenovnih pogojev za nedotaknjene ustvarjalce in kupce.

Sodelovanje, namenjeno izboljšanju procesa odkrivanja cen NFT

Kljub hladnemu hype okoli NFT-jev, v vesolju ni manjkalo inovacij kot nezamenljivega žetona projekti preučujejo druge primere uporabe. Odmevajoč frakcionalizacijo, da prvaki v tehnologiji veriženja blokov na drugih področjih, prihajajoči projekti sprejemajo podobne metodologije na področju NFT.

Frakcionalizacija NFT-jev dejansko pomeni razdelitev enega samega NFT-ja ali zbirka NFT-jev, na manjše delne koščke, ki jih je mogoče kupiti in prodati v transakcijah na primarnem in sekundarnem trgu. Namesto da bi morali uporabniki porabiti ogromne vsote za en NFT, ta rešitev vlagateljem nudi praktičen način, da pridobijo izpostavljenost in delno lastništvo nad delom ali zbirko del.

Unicly, a protokol brez dovoljenj je zasnovan tako, da imetnikom NFT pomaga pri kombiniranju zbirk NFT, frakcionalizaciji zbirk s kovanjem utokenov in olajšanju ponudbe žetonov prek svoje avtomatizirane platforme market maker (vrsta decentralizirane borze ali dex). Trenutno ima protokol več kot (65 milijonov NFT-jev iz različnih zbirk.

Eden od izzivov, s katerimi se je projekt srečal, je, da mora imetnik kovancev NFT (-ov) kovanja nadaljevati in zagotoviti ves kapital v obliki likvidnosti za trženje žetonov, s tem neposredno prevzame vse tveganje. Odločitev o sprejetju sušijeve metodologije dražbe MISO je namenjena ublažitvi nekaterih od teh pritiskov na prodajalce.

Miso, orodje iz sklada Sushiswap, lahko štejemo za lansirno ploščo, ki dejansko sledi model, podoben IPO na tradicionalnih finančnih trgih, ali začetna ponudba dex (IDO) na kripto trgih. Poleg tega, da uporabnikom Unicly daje pot do monetizacije svojih deležev z zbiranjem kapitala, potrebnega za zagotavljanje likvidnosti za sekundarno trgovanje z razdrobljenimi NFT-ji, lahko ta metodologija omogoča tudi boljše odkrivanje cen.

Nelikvidnost v žetonih lahko predstavljajo velik problem. Brez dovolj likvidnosti lahko tržna funkcija ustvarja cenovne pritiske, ki škodujejo končnim kupcem z zvišanjem stroškov in preprečevanjem širše udeležbe v ponudbah ali transakcijah na sekundarnem trgu. Z Sushijevo tehnologijo v kombinaciji z Uniclyjevo metodologijo lahko delni prodajalci in kupci NFT teoretično koristijo dodani likvidnosti rešitve.

V prihodnosti bi partnerstvo lahko koristilo tudi Sushijevi prihodnja platforma NFT z naslovom Shoyu. Medtem lahko povezovanje omogoči dvojno uvrstitev frakcionaliziranih NFT, hkrati pa izboljša spodbude za ponudnike likvidnosti in dvigne odkrivanje cen na tradicionalno tankih trgih.

Frakcionalizacija ovira še vedno ostaja

Čeprav lahko frakcionalizacija posameznikom pomaga razpršiti sredstva na področja, kot je likovna umetnost, ki so bila tradicionalno za trgovce na drobno in vlagatelje prepovedana, je ta postopek ne brez pomanjkljivosti. Ena ključnih točk, na katero so kritiki skočili, je vprašanje pravic.

Ko kupec kupi delni del NFT, ostaja vprašanje, do katerih pravic so upravičeni kot lastniki . Ker je to še vedno mlado in razmeroma nedefinirano območje, je lahko frakcionalizacija zelo nepregledna glede na omejene javne informacije, ki so na voljo za vsak žeton.

Ta prizadevanja so sprožila tudi pravne vidike, zlasti s strani SEC, ki bi jih lahko označil za varnostni izdelek ali izdelek, ki ga je mogoče vložiti, s čimer bi bilo potrebno več dokumentacije in dela v zvezi s ponudbami.

Drugo vprašanje se nanaša na varnost in tehnično trdnost delitve teh NFT-jev. in sposobnost njihovega ponovnega kombiniranja pozneje. Na žalost so se težave na obeh področjih razkrivale že v preteklosti, zato je še posebej pomembno, da se podjetja v prostoru za frakcionalizacijo lotijo ​​težav in pojasnijo, kako njihove tehnologije premagujejo te pasti.

Ali vas bo frakcionalizacija NFT-jev spodbudila k nakupu prvega NFT-ja? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

US Senator's Advice: Buy, Hold, Save Bitcoin for Retirement as Congress Floods Economy With Trillions of Dollars

Robinhood IPO Filing Reveals $88 Billion in Cryptocurrency Trading, Dogecoin 34% of Crypto Revenue

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Cookly

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je namenjen samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments