0.2 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Univerza v Cambridgeu bo zagnala decentralizirano tržnico ogljikovih kreditov na blokovni verigi...

Univerza v Cambridgeu bo zagnala decentralizirano tržnico ogljikovih kreditov na blokovni verigi Tezos

Univerza upa, da bo ta poteza zbrala sredstva za obsežne pobude za ohranjanje in obnovo.

480

Skupni ogledi

18

Skupaj delnice

University of Cambridge to launch decentralized carbon credit marketplace on the Tezos blockchain University of Cambridge to launch decentralized carbon credit marketplace on the Tezos blockchain University of Cambridge to launch decentralized carbon credit marketplace on the Tezos blockchain University of Cambridge to launch decentralized carbon credit marketplace on the Tezos blockchain

V petek zjutraj je Univerza v Cambridgeu objavila, da bo zgradila nov decentralizirani trg ogljikovih kreditov za podporo globalnim prizadevanjem za pogozdovanje. Njegov končni cilj bi bil s finančnimi instrumenti povečati sprejetje naravovarstvenih rešitev ali NbS, kot je pogozdovanje. Institucija predvideva, da bodo kupci ogljikovih dobropisov lahko varno in neposredno financirali projekte NbS prek platforme.

Pobuda, znana kot Cambridge Center for Carbon Credits ali 4C , ima sedež na Oddelku za računalništvo in tehnologijo ter Konservatorskem raziskovalnem inštitutu. Znanstveniki in raziskovalci bodo zgradili trg na blokovni verigi Tezos (XTZ). Tezos je pametna pogodba blockchain, ki uporabnikom omogoča glasovanje o protokolih upravljanja, ki jih pripravijo razvijalci. Omrežje je znano po svoji okolju prijazni naravi.

V začetku leta so razvijalci Tezosa tvitnili, da kovanje treh nezamenljivih žetonov ali NFT v blokovni verigi Tezos proizvaja .00054 lbs ogljikovega dioksida v primerjavi s 915 lbs CO2 za iste NFT, skovane v verigi blokov Ethereum (ETH).

— Tezos (@tezos) marec 18, 992

Anil Madhavapeddy, direktor 4C, je izdal naslednjo izjavo glede tehnološkega razvoja:

Trenutni sistemi akreditacije, ki merijo in poročajo o vrednosti ogljika in s tem povezanih koristih, kot sta ohranjanje biotske raznovrstnosti in zmanjšanje revščine, ki jih zagotavlja NbS, so dragi, počasni in netočni. Ti sistemi so spodkopali zaupanje v ogljične kredite NbS. Potreben je decentraliziran trg, kjer lahko kupci ogljičnih dobropisov samozavestno in neposredno financirajo zaupanja vredne projekte, ki temeljijo na naravi. In to je vrzel, ki jo Center želi zapolniti.