20 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Uprava Bidena naj bi preučevala „vrzeli“ v kripto regulaciji

Uprava Bidena naj bi preučevala „vrzeli“ v kripto regulaciji

Uradniki Bele hiše naj bi preučevali obstoječa pravila glede kriptovalut in ali so potrebne nove omejitve za zaščito vlagateljev pred velikimi črpanji, kot smo jih videli prejšnji teden.

3877 Skupno ogledov

7 Skupaj delnice

Biden administration is reportedly reviewing ‘gaps’ in crypto regulation

Uradniki v administraciji Bidena naj bi preučevali “vrzeli” v predpisih o kriptovalutah po zadnjem napadu na volatilnost na trgu in poslali signal, da bi lahko kmalu predlagali nova pravila.

Ljudje, ki so seznanjeni z zadevo, so The Washington Post obvestili, da uradniki Bele hiše preučujejo, ali je mogoče digitalna sredstva, kot je Bitcoin (BTC), uporabiti za financiranje terorističnih dejavnosti. Razmišljajo tudi, ali bi morali biti mali vlagatelji zaščiteni pred ekstremnimi nihanji cen na trgih digitalnih premoženja.

Kratek zlom Bitcoina pod $ 30, 000 je prejšnji teden sprožil panični val prodaje , saj so trgi digitalnih sredstev v samo desetih dneh izgubili več kot milijon dolarjev vrednosti. Trg digitalnih sredstev se je od sredine aprila do sredine maja skoraj prepolovil.

Nov predlog zakladnice ZDA, ki bi zahteval, da imetniki kriptovalut poročajo o vseh prenosih nad USD 10, Agenciji za notranje dohodke je bil eden od mnogih katalizatorjev upada. Načrt uprave Bidena, da bi v naslednjem desetletju podvojila delovno silo IRS, je bil zaskrbljujoč tudi pri vlagateljih, ki menijo, da ZDA hitro izgubljajo konkurenčnost na področju obdavčitve in trgov digitalnih premoženja.

Trenutno zvezni zakonodajalci ne verjamejo, da lahko nihanje cen kriptofilmov ogrozi širšo stabilnost finančnega trga, je trdila Washington Post, čeprav je vredno spremljati tveganja. “Zavedajo se dejstva, da so abstraktno vse vrste tveganj in stvari, na katere je treba paziti, vendar so še vedno v čakalni vrsti,” je dejal anonimni vir.

Na vrhuncu je bil trg kriptovalut skupaj ocenjen na več kot 2,5 bilijona dolarjev, kar je v primerjavi s širšim finančnim sistemom majhno. Ker pa šifriranje še naprej raste, se lahko vlada spremeni kot sprejemljivo tveganje.

Prejšnji članekBank of Indonesia se je pridružila dirki digitalnih valut centralne banke
Naslednji članekTu sta dva ključna kazalnika cen, ki ju mora poznati vsak kripto trgovec

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments