15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Uprava Bidena želi povečati nadzor nad kriptovalutami, da bi zaščitila vlagatelje in...

Uprava Bidena želi povečati nadzor nad kriptovalutami, da bi zaščitila vlagatelje in preprečila nezakonite transakcije

Biden Administration Looking to Increase Cryptocurrency Oversight to Protect Investors

Uprava Bidena menda išče povečati nadzor nad kripto trgom z namenom zaščititi vlagatelje in preprečiti nezakonite transakcije. Uradniki Bele hiše, zakonodajalci in centralni bankirji so imeli več srečanj o regulaciji kriptovalut med nedavnimi nihanji cen kripto sredstev.

Administracija Bidena, ki razpravlja o kripto uredbi

Administracija Bidena, zakonodajalci, in centralni bankirji so se zaradi nedavne volatilnosti na kripto trgu sestali na številnih sestankih, je v torek poročal Washington Post.

Ministrstvo za finance je uradnike Bele hiše seznanilo s tveganji, ki jih prej predstavljajo kriptovalute. ta mesec je publikacija citirala dva poznavalca. Sodelovali so tudi zvezni regulatorji, vključno z Uradom nadzornika valute (OCC) in Uradom za finančno zaščito potrošnikov (CFPB).

Uradniki uprave Bidena preučujejo potencial “Vrzeli” v nadzoru, povezane s trgom kriptovalut, na primer, ali se lahko kriptovalute uporabljajo za financiranje nezakonitih ali terorističnih dejavnosti, so povedali ljudje in dodali:

Razpravljali so tudi o tem, ali so za povprečne male vlagatelje, ki kupujejo kriptovalute, potrebne nekatere zaščite.

Ministrstvo za finance je pred kratkim predstavilo Bidenov davčni predlog, vključno z zahtevo, da podjetja poročajo o kripto transakcijah v višini več kot $ 10 K notranjemu davčnemu uradu (IRS) kot del širšega prizadevanja za zatiranje utaje davkov.

Zvezni regulatorji trenutno ne vidijo nestanovitnosti v kripto trgu kot grožnjo širši stabilnosti finančnega trga, vendar verjamem, da pri tveganjih je vredno spremljati.

Uradniki razpravljajo o tem, ali je mogoče nadzirati kripto, hkrati pa vlagateljem še vedno dovolijo, da “dogecoin do mile volje”, je ena oseba seznanila z opisano zadevo. , pojasnjujejo:

Zavedajo se dejstva, da je povzetek vseh vrst tveganj in stvari, ki jih je treba videti za, vendar so še vedno večinoma v čakalni vrsti.

Medtem so uradniki centralne banke in zakonodajalci v kongresu so pogosteje govorili o politikah, ki bi lahko bistveno spremenile kripto trg. Hiša je sprejela dvostransko zakonodajo, ki je bila poslana senatu in zveznim regulatorjem nalaga, da preučijo in pojasnijo pravila za kriptovalute. Bitcoin News je v sredo poročal, da zvezni regulatorji sodelujejo pri doseganju tega cilja. Po besedah ​​podpredsednika Zvezne rezerve za nadzor Randala Quarlesa je ta zadeva “zelo pomembna.”

Nedavna nestabilnost trga je zaostrila obstoječe pomisleke glede kriptovalute, vključno z vplivom bitcoina na okolje. rudarstvo. Vladni uradniki tudi menijo, da kriptovaluta kriminalcem olajša prenos denarja brez odkrivanja.

Jasona Furmana, višjega ekonomista v Obamovi administraciji, je tiskovna hiša navedla:

Želim si, da bi to zadušili pred desetletjem, preden je preraslo v pošast v višini 2 bilijona dolarjev. Digitalne valute so vse slabosti in ne prednosti – okolje, kriminal, nestanovitnost, izkoriščanje nezavednih vlagateljev. Če bi sploh imeli kakšno korist, bi o tem lahko razpravljali. Toda sploh nimajo nobene koristi.

Medtem je novi predsednik ameriške komisije za vrednostne papirje in borzo (SEC) je dejal, da je potrebna večja zaščita vlagateljev in kripto izmenjave potrebujejo več regulacije. Prejšnji teden je razkril, da je od kongresa zahteval, da pretehta to vprašanje. Vendar je kongresnik Jim Himes dejal, da kongres ni pripravljen ukrepati glede kriptovalut in po njegovem mnenju kongres kmalu ne bo sprejel nobene registracije kripto.

John Fagan, nekdanji Direktor ameriške blagajne Markets Room in zdaj direktor Markets Policy Partners je dejal, da bo administracija Bidena verjetno kripto valut obravnavala s poudarkom na težavah, ki jih povzroča pranje denarja, utaja davkov in zaščita vlagateljev. Pričakuje, da se bo zakladnica osredotočila na prvi dve vprašanji, SEC pa na drugo.

Kaj menite o prizadevanju administracije Biden za večji kripto nadzor z namenom zaščite vlagateljev? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Federal Reserve Bank President Says Most Cryptocurrencies Are Worthless

Ontario Securities Commission Snuffs out Crypto Exchanges, Poloniex Targeted for Flouting Compliance

Slika Zasluge : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, ki bi nastala ali bi domnevno nastala zaradi uporabe ali zanašanja na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments