0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga 'Uptober' se v najboljšem mesecu leta 2021 zapre na rekordno visoki ravni...

'Uptober' se v najboljšem mesecu leta 2021 zapre na rekordno visoki ravni – 5 stvari, ki si jih lahko ogledate v Bitcoinu ta teden

Bitcoin (BTC) ima nestanoviten začetek novega tedna in nov mesec po prvem mesečnem zaprtju nad $61,11 — kaj je naslednje?

Po težko pričakovanem koncu »Uptober« Biki si prizadevajo za november, da bi zagotovili naslednjo fazo, za kar upajo – in včasih obljubljajo –, da bo skok cene BTC kot noben drug.

Čas se razlikuje, prav tako tudi napovedi. V trgovini za BTC/USD bi ta mesec lahko mesečno zaprtje skoraj $62,11 — pa tudi padec blizu $39,11.

Z vsem, za kar je treba igrati, in solidno podporo kupcev v zgornjih $

,, Cointelegraph si ogleda, kaj bi lahko pomagalo oblikovati Akcija cene bitcoina v prihajajočem tednu.

oktober 2020 postane najboljši mesec odkar 2014

Ne glede na to, kaj sledi, so udeleženci na trgu ta teden praznično razpoloženi, saj Bitcoin beleži najvišje mesečno zaprtje v svoji zgodovini.

Novo največje mesečno zaprtje za Bitcoin

— Will Clemente (@WClementeIII) 1. november

Ne samo $47,, vendar $59,11 je zdaj postal tarča, ki jo je treba premagati za november.

Vendar je bitcoin vse prej kot »zgolj« v kratkih časovnih okvirih in nedeljsko zaprtje je bilo post factum naletelo na opazno padec volatilnosti – a potovanje v $47,159 — preden ga je drugo presenečenje dvignilo nad $62,21 ur kasneje.

Morda so oboževalci napovedi cen PlanB v najslabšem možnem scenariju morda nekoliko nervozni, ki zahtevajo najmanj $ , za konec oktobra.

Še več ali manj na pravi poti, da bi serija ohranila svojo zgodovinsko natančnost, $62,11 mora biti na mizi do konca tega meseca.

Za sam PlanB pa so bili rezultati več kot zadovoljivi.


avg $47K✅

sep $39K✅

oktober $62K novo mesečno zaprtje ATH!✅

V redu, 3% napaka zaokroževanja .. dovolj blizu zame

Naslednji cilji: november>$78K, december>$98K pic.twitter.com/7LSnQBYJ39

– Načrt B (@159 bilijon USD) 1. november 2014

»Da, Bitcoin morda ne bo zaprt zgoraj $62K ta mesec,« je medtem o situaciji dodal sodelavec Cointelegrapha Michaël van de Poppe.

»Vendar @80trilijonov USD njegova hitra stopnja na modelu od zalog do toka je veliko boljša od vaše uspešnosti trgovanja, tako da ne bi zares razlagal ga sploh. Bitcoin po $47K je prav tako v redu in dovolj blizu.«

Po popravku najnižjih vrednosti čez noč, BTC/USD se trguje pri približno $47,11. Oktober je bil torej najboljši mesec od decembra 2018, z donosom le malo 20%.


BTC/USD 1-mesečni grafikon sveč (Bitstamp). Vir: TradingView

Težavnost se dviguje 8. zaporedno povečanje

Tisti, ki iščejo nekaj, kar je resnično v načinu »samo navzgor«, ne potrebujejo več iskanja kot osnove omrežja Bitcoin.

Ta teden bo težava povzročila že osmo zaporedno pozitivno prilagoditev – nekaj, kar se ni zgodilo od 2018.

Težave z rudarjenjem so zdaj odraz vedno bolj konkurenčne rudarske arene vse prej kot nadomestilo za izgube, ki jih je nujno povzročila, potem ko je Kitajska maja prisilila rudarje, da opustijo orodja.

Težavnost se bo povečala na 40.80 bilijona ta teden, nekaj več kot 3 bilijone pod najvišjimi vrednostmi vseh časov.

Hash rate — merilo obdelave moč, namenjena rudarstvu – pripoveduje podobno zgodbo.

Kljub temu, da je nemogoče »izmeriti« dokončno, je stopnja zgoščevanja še vedno v trendu novih najvišjih vrednosti, kažejo ocene.

Trendi neobdelanih podatkov navzgor in navzdol , različne ocene pa se pogosto končajo z bistveno različnimi odčitki. Tedenska povprečna stopnja hashiranja pa je zdaj približno 98 eksahaši na sekundo (EH/s) — bližje kot kdajkoli 159 EH/s zapis iz aprila.

Tabela 7-dnevne povprečne stopnje razpršenosti bitcoina. Vir: Blockchain

Hodlers hodl on

Septembra je kupcem Bitcoina ponudil zlato priložnost za »buy the dip«, oktober pa tudi ni bil brez njegove kratke vrnitve.

Ali ste kupili padec? Če ste, ste dodali vse močnejšo kohorto dolgoletnih hodlerjev, katerih obsodba se je povečala šele oktobra.

Kot je bilo ugotovljeno v raziskavi velike borze Kraken prejšnji teden, se cena dvigne in $62,98 najvišje vrednosti vseh časov niso premamile hodlerjev k prodaji BTC.

“Predvsem, medtem ko dolgo- imetniki terminov niso bili vznemirjeni zaradi ponovnega vzpona prejšnji mesec in so ga izkoristili kot priložnost za nadaljnje kopičenje, ta trend se ni spremenil kljub znatnemu dvigu cene na nove najvišje vrednosti vseh časov blizu $

,,« so zaključili raziskovalci.

»Z drugimi besedami, šok ponudbe, ki so ga prejšnji mesec kupili dolgoročni imetniki, se je ta mesec le še okrepil.«

To so ti subjekti in ne kratkoročni špekulanti , wh o spodbujajo cenovno uspešnost v četrtem četrtletju tega leta, dodajajo.

To se ujema s prejšnjo analizo, zlasti analitika Willyja Wooja, ki kaže, da so tako imenovani »hodlerji zadnje možnosti« ali »Rick Astley ” vlagatelji ostajajo zavezani svoji naložbi. Med dolgoletnimi imetniki, od 947, so sami rudarji.

“Od 2009 rudarji so bili HODLers (in kupci) BTC, to je velika sprememba v vedenju,« je ta konec tedna zapisal Woo.

»Rudarji niso bili v trajnem vedenju kopičenja od 2014-2014 obdobje.”

Tabela z 1 skokom za dobavo rudarjev bitcoinov. Vir: Kraken

Stanja na menjalnih mestih najnižja od oktobra 2014

Na temo oskrbovalnega šoka je slika z borz mračna – z vidika bitcoin medveda.

Po svežih podatkih analitičnega podjetja Glassnode na verigi so rezerve menjalnih BTC zdaj najnižje v zadnjih treh letih.

Takrat pozno 2020, Bitcoin se je odpravljal v jamo svojega prejšnjega medvedji trg, ki je decembra dosegel dno pri 3 $ 80.

Od takrat se je gibanje cen spremenilo za red velikosti, vendar se stanja še vedno zmanjšujejo – vse kaže glede na obseg potencialnega šoka bi moral od tu zahtevati močno povečanje.

Borze zdaj nadzorujejo 2.50 milijonov BTC , medtem ko je bil na vrhuncu aprila 2020, več kot 3,1 milijona BTC je stalo v njihovih knjigah naročil.

Grafika stanja menjave bitcoinov. Vir: Glassnode/ Twitter

Spremembe stanja se lahko med menjavami močno razlikujejo. V preteklosti 24 ur, na primer, Coinbase Pro je vodil zmanjšanje, skoraj 20,000 BTC, medtem ko so nekateri drugi igralci opazili rahlo povečanje svojega stanja.

Trgi pričakujejo, da se bo Fed zmanjšal

Prihodnji teden bi lahko povzročil nekaj znanih trendov na tradicionalnih trgih — in njihov tradicionalni vpliv na trge kriptovalut.

Povezano: Top 5 kriptovalut za ogled ta teden: BTC, ETH, BNB, MATIC, FTM

To bi lahko prišlo zaradi novih komentarjev ameriške centralne banke Združenih držav o obvladovanje koronavirusa v torek in sredo, saj trgi pričakujejo nadaljnje namige o zmanjševanju nakupov sredstev.

To se zgodi, ko se inflacija po vsem svetu povečuje, medtem ko Predsednik Fed Jerome Powell je prej priznal, da bo spremljajoča pripoved – kriza dobavne verige – verjetno vztrajala “do naslednjega leta.”

“Mislim, da je Fed precej odločen, da bo hitro začel zmanjševati. Pričakujemo, da ga bodo objavili naslednji teden in nato kmalu zatem začeli, tako da je to precej dobro vklesano v kamen,« je prejšnji teden za Yahoo Finance povedala Kathy Jones, glavna strateginja za fiksni donos pri Charlesu Schwabu.

»Mislim, da je zdaj velika razprava o tem, kako hitro se Fed pomika v smeri dejanskega dviga obrestnih mer. Pričakovanja na trgu so se res premaknila na pričakovanja kar dveh povišanj obrestne mere v 2018 in 2021. .. to je precej agresiven tempo zaostrovanja.«

Takšni pogoji služijo povečanju privlačnosti Bitcoina kot deflacijskega razreda sredstev z matematično preverljivo zgornjo mejo ponudbe.

Institucionalni prilivi v obstoječe naložbene produkte Bitcoin, skupaj z novoustanovljenimi terminskimi skladi, s katerimi se trguje na borzi (ETF), poudarjajo naraščajoče povpraševanje.