15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Market novice Uradnik za vrednostne papirje v Hongkongu predlaga strožji nadzor trgovanja s kriptovalutami

Uradnik za vrednostne papirje v Hongkongu predlaga strožji nadzor trgovanja s kriptovalutami

Vlaganje v bitcoin in druge kriptovalute bi lahko postalo bolj omejujoče za prebivalce Hongkonga, saj si lokalni regulatorji prizadevajo zatirati razred premoženja iz različnih razlogov.

795 Skupni ogledi

13 Skupne delnice

Hong Kong securities official proposes stricter oversight of crypto trading

Višji izvršni direktor Hongkonške komisije za vrednostne papirje in terminske pogodbe (SFC) meni, da je treba storiti več za boj proti goljufijam s kriptovalutami, ki ponuja namige o prihodnjih smernicah o trgovanju z digitalnimi sredstvi v posebni upravni regiji.

Namestnik izvršnega direktorja Liang Fengyi je dejal, da je SFC dolžan razširiti obseg nadzora nad kriptovalutami v mestni državi, še posebej, ker se nanaša na trgovanje brez licence, v skladu s prevodom v angleščino članka, objavljenega v lokalnem časopisu ETNet. Pojasnila je, da kripto sredstva niso priznana kot vrednostni papirji ali plačilna sredstva, zato niso v pristojnosti SFC. Posledično so številni vlagatelji, ki so sodelovali v nastajajočem razredu sredstev, utrpeli znatne izgube.

Za razliko od celinske Kitajske Hong Kong dovoljuje trgovanje s kriptovalutami, čeprav je obseg transakcij pod drobnogledom. Vladni regulatorji v posebni upravni regiji so poleg novih licenčnih zahtev predlagali omejitev trgovanja s kriptovalutami na poklicne vlagatelje.

Če bi bile sprejete, bi nove smernice omejile dostop do kripto približno 93 prebivalcev mesta.

Povezano: Binance za omejitev trgovanja z izvedenimi finančnimi instrumenti za uporabnike Hongkonga

Več borz kriptovalut je v zadnjih nekaj mesecih ustavilo ali omejilo trgovalno dejavnost v Hongkongu. Junija je hongkonško posredništvo Futu objavilo, da ustavi trgovanje s terminskimi terminskimi pogodbami zaradi regulativnih vprašanj. Avgusta se je Binance preselil k blokiranju trgovanja z izvedenimi finančnimi instrumenti za lokalne trgovce.

Prejšnji članekZvezda lige NBA Steph Curry prosi Twitter za nasvet o kriptovalutah
Naslednji članekAnalitiki opozarjajo na trgovce s pretirano nalogom, potem ko je Bitcoin flash padel na 43 tisoč dolarjev

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments