17.3 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

Uredba Dešifrirana: davki na kriptovalute in davki na kriptovalute, 21.–28. marec.

- Advertisement -

Nekatere jurisdikcije uvajajo digitalno lastnino kot izbiro davčnih stopenj, medtem ko druge zaračunavajo visoke davke na lastnine, ki so koristne za kriptovalute.

2023 Skupno ogledov

Skupaj deleži

V zadnjem tednu v oddelku za zaščito digitalnih sredstev je postalo precej rahlo, saj so se regulatorji in zakonodajalci v večini ključnih jurisdicij umaknili v svoje pisarne, da bi končali potrebno domačo nalogo. V ZDA so zvezna podjetja nadaljevala s številnimi študijami, ki so jim jih naročila zadnja izvršilna ukaza predsednika Joeja Bidena. V Združenem kraljestvu sta tako osrednja finančna institucija kot tudi Monetary Habits Authority opustili gradbene dokumente o motnjah, povezanih s kripto. Po temeljitem premisleku so tajske finančne oblasti nasprotovale uporabi kriptovalute kot strategije obrestne mere, medtem ko so se v Hondurasu pojavile in zamrle govorice o verjetno popolnem občutljivem prevzemu kriptovalute.

Ena tema, ki je bila vpadljiva v vsej izmišljotini, v kateri je skozi teden razmerje med digitalno lastnino in obdavčitvijo. Malokdo bi trdil, da mesta in celo države, ki svojim volivcem zagotavljajo izbiro davčnih stopenj Bitcoin, opravljajo Gospodovo delo, ki je ključnega pomena za širitev sprejemanja kriptovalute. Z druge strani pa je digitalna lastnina sama predmet obdavčitve, kar v bistvu ne dosega legitimacije kriptovalut. V nasprotju s tem, kar bi lahko imel človek po naključju, je doseg Indije pokazal, da bo verjetno zaračunala visoke davke na transakcije s kriptovalutami, hkrati pa ohranila dvoumnost v popolni shemi razreda sredstev.

Življenjski slogi v kripto mestihKot korpulentni nacionalni zakonodajni in izvršilni organi podjetja dobijo čas, da se vrnejo s popolnimi kripto zavarovanji, mestni sveti v ZDA in zunaj nje zapolnjujejo praznino. Austin, glavno mesto Teksasa, je zavzel bikovsko stališče do kriptovalute, saj je izdal dve resoluciji, namenjeni olajšanju inovacij, ki jih poganja blockchain. Stavek na aveniji je, da lahko mesto hitro pridobi svoj CityCoin in postane član Miami in Contemporary York. Župan Portsmoutha, Contemporary Hampshire, si prizadeva, da bi prebivalcem mesta omogočili plačevanje komunalnih storitev in izdelkov v bitcoinih in različnih kriptovalutah. V Braziliji bo Rio de Janeiro pripravljen začeti sprejemati sredstva BTC za davke na nepremičnine že 2023 — komaj kratka časovnica za mesto, v katerem živi skoraj 7 milijonov prebivalcev.

Davki v primerjavi z digitalno lastninoIndija je takoj prenesla smer uvedbe edinstvenih davčnih pravil za transakcije s kriptovalutami. Kljub resnemu odzivu zainteresiranih strani za spremembe – ki so izrazili ogromno razlogov, zakaj je uvedba drakonskih davkov na kriptovalute najpogosteje neoptimalna zaščitna odločitev – se bo državna kriptoskupnost soočila z % davčne obremenitve od 1. aprila. Finančna ministrica Nirmala Sitharaman, ki je začela okvir, je pred tem spregovorila do konca, da odmerjanje davka na nekaj ne pomeni, da ima ta sestavina enakomerno shemo. Pravzaprav je eden od pomembnih kripto trgov v okolju sprejemanje pravil, ki skrbijo za digitalno lastnino enako kot igranje dobička in dobitke na loteriji. Potrebni vidiki o tem, kako se bodo izvajali predpisi v zvezi z decentralizirano dodelitvijo financ, so do te točke tako zelo redki.

V tem trenutku se o partizanski politiki Veliko se govori o tem, kako nujno je končati kripto iz spreminjanja zaupanja vrednega v sorodstvo s trdno zasidranimi ločnicami ob sledi praznovanja, kot so narisane v polariziranem političnem pripomočku Združenih držav. Do te točke je šlo komaj uspešno, saj so kripto zavezniki naleteli tako na republikanski kot na demokratski vidik. Malo verjetno zavezništvo med republikansko senatorko Cynthio Lummis in Kirsten Gillibrand, njeno demokratsko nagovoro, je dodatno utrdilo duh dvostrankarstva, ker sta oba objavila skupna prizadevanja za pripravo popolnega zakona, ki bi lahko kategoriziral digitalno lastnino in oblikoval jasne meje mandatov regulativnih podjetij.

83617

1819

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -