15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice US SEC želi s Kongresom sodelovati pri regulaciji kripto izmenjav

US SEC želi s Kongresom sodelovati pri regulaciji kripto izmenjav

Vodja SEC Gary Gensler je dejal, da organ porabi samo $ 325 milijonov na leto za tehnologijo, kar je manj, kot nekateri igralci v panogi porabijo v dveh tednih.

8880 Skupaj ogledov

10 Skupaj delnice

US SEC wants to work with Congress to regulate crypto exchanges

Ameriška komisija za vrednostne papirje in borze želi sodelovati s Kongresom in drugimi regulatorji, da bi povečala nadzor nad izmenjavami kriptovalut.

Gary Gensler, novoimenovani predsednik SEC, je dejal, da se komisija veseli sodelovanja s kolegi regulatorji in kongresom, da bi zapolnila vrzeli v zaščiti vlagateljev na kripto trgih.

Uradnik je načrte sporočil na predstavitvi v sredo pred pododborom predstavniškega doma za finančne storitve in javno upravo.

Gensler je dejal, da mora SEC zagotoviti podobne zaščite za kripto borze, ki bi jih vlagatelj dobil na newyorški borzi ali Nasdaqu:

“Če ste oddali naročilo v aplikaciji in ste rekli: ‘V redu, želim kupiti zalogo,’ obstajajo pravila, ki vas ščitijo, da nekdo ne bo uporabil vašega naročila in pred vami. Torej skuša zaščititi podobne zaščite na borzah, kjer trgujete s kripto sredstvi, kot bi lahko pričakovali na newyorški borzi ali Nasdaqu. “

Novi vodja SEC je predstavil tudi nekatere izzive pri regulaciji industrije kriptovalut, pri čemer je navedel, da ima SEC v finančnem smislu “premalo sredstev” v primerjavi z nekaterimi velikimi igralci v industriji. “Porabimo le približno 16% ali 17% našega proračuna, približno $ 325 na leto za tehnologijo, kar je manj, kot verjetno porabijo nekatera velika podjetja v enem mesecu. Nekateri celo toliko porabijo v dveh tednih, «je opozoril.

Gensler je pred tem predlagal, da bi SEC morala sodelovati s Kongresom, da bi v zaslišanje odbora za finančne storitve v zvezi z nestanovitnostjo trga v začetku maja.

Prejšnji teden je Michael Hsu, novi vodja urada nadzornika valute, je objavil, da se agencija pogovarja z ameriško centralno banko Federal Federal Reserve in zvezno korporacijo za zavarovanje vlog glede ustanovitve “medagencijske skupine za sprint”, osredotočene izključno na kripto.

8880

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments