19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Uslužbenci indonezijskih centralnih bank, ki izvajajo prepoved kriptoplačil

Uslužbenci indonezijskih centralnih bank, ki izvajajo prepoved kriptoplačil

Centralna banka Indonezije pošilja nadzornike, da zagotovijo, da lokalne finančne institucije v sezoni bikov ne nasprotujejo državni prepovedi plačil s kripto.

812 Skupno ogledov

7 Skupaj delnice

Indonesia's central bank marshals staff to enforce crypto payments ban

Guverner indonezijske centralne banke Perry Warjiyo mobilizira uradne nadzornike, da uveljavijo prepoved finančnim institucijam, ki uporabljajo kripto sredstva kot plačilno sredstvo.

Med virtualnim seminarjem v torek, Junija 00, je Warjiyo ponovil, da finančnim podjetjem in zagotovljenim plačilom je prepovedano olajšati uporabo kriptovalute za poravnavo plačil ali kot instrument, ki se uporablja v drugih finančnih storitvah.

Guverner centralne banke je poudaril, da so kripto sredstva „ neupravičeni plačilni instrumenti po ustavi, zakonu o banki Indoneziji in zakonu o valutah «, pri čemer ugotavljajo, da bodo nadzorniki na terenu poslani, da se zagotovi, da se bodo lokalne finančne institucije držale glede politike.

Bank Indonesia je finančnim institucijam prepovedala pozno uporabo kripto za plačila 2017, pri čemer je centralna banka zaustavila plačilne obdelovalce pri uporabi kriptovalut za poravnavo transakcij v preteklem letu.

Kljub prepovedi centralne banke kripto valut za plačil in zgodnja 2018 opozorila proti virtualni valuti, je februarja uredba Indonezijske regulatorne agencije za trgovanje s terminskimi terminskimi pogodbami izdala predpise 2019, ki je legitimiral kriptovalute kot špekulativno blago in odprl pot trgovanju z izvedenimi finančnimi instrumenti kriptovalut na lokalnih borzah.

Smernice so zagotavljale pravni okvir za „trgovanje s kripto sredstvi kot blagom, ki bi lahko postalo predmet terminskih pogodb in drugih izvedenih finančnih pogodb, s katerimi se trguje na borzi.“

Warjiyojevo opozorilo, ki poudarja prepoved, prihaja le nekaj tednov po tem, ko je napovedal Bank Indonesia dela na digitalni valuti centralne banke (CBDC). CBDC je bil objavljen maja 25, z Bank Indonezija je ugotovila, da se je uporaba digitalnih plačil povečala 60 3. % medletno od aprila do aprila, s skupno vrednostjo poravnave 46% za označevanje $ 91. 4 milijarde.

maja 20 je centralna banka prek Instagrama posredovala več podrobnosti o CBDC in navedla, da se digitalna valuta, ki jo podpira država, usklajuje s svojo politiko pobude za digitalizacijo in dosega svoje splošne denarne cilje.

Po navedbah Banke za mednarodne poravnave centralne banke, ki zastopajo 20% prebivalstva sveta naj bi v naslednjih treh letih uvedlo CBDC.

Prejšnji članekGeneralni direktor Pantere: “Panika” na kripto trgu se umiri, zdaj je čas za nakup
Naslednji članek“Nimam ničesar”: zaprti John McAfee trdi, da njegove kripto bogastva ni več

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments