20 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Ustanovitelj Dfinity si prizadeva za kompleksne rešitve dveh slojev Ethereuma

Ustanovitelj Dfinity si prizadeva za kompleksne rešitve dveh slojev Ethereuma

Ustanovitelj Dfinityja Dominic Williams je kritiziral nastajajoči ekosistem družbe Ethereum, ki vsebuje dve rešitvi za izpostavljanje uporabnikov varnostnim tveganjem nasprotne stranke.

1763 Skupaj ogledov

5 Skupaj delnice

Dfinity founder takes aim at Ethereum’s complex layer-two solutions

Dominic Williams, ustanovitelj podjetja Dfinity in njegovega spletnega računalnika, je zataknil rešitve za skaliranje, ki jih je predlagal Polkadot in Ethereum, ker ponujata ločeno uporabniško izkušnjo.

Samoopisani “blockchain maximalist” je kritiziral rastoči ekosistem Ethereuma z drugorazrednimi rešitvami za skaliranje in Ethereum opisal kot začetek podoben smešno izdelanemu “stroju Rube Goldberg” “aplikacij v oblaku za dva sloja”.

Williams je zatrdil, da plast-dva povzročata trenja uporabnikom Ethereuma in jih izpostavlja varnostnim ranljivostim nasprotne stranke, pri čemer poudarja, da več kot polovico vozlišč Ethereuma gosti Amazon Web Services :

“Veliko teh omrežij Proof of Stake, v katere ljudje vlagajo, je v resnici le dva nivoja aplikacije v oblaku – to nas zdi precej razočaranje. Blockchain se ne bi smel izvajati v Amazon Web Services, kjer lahko ukradejo potrjevalne ključe in storijo vse mogoče. ” Williams trdi, da ko uporabnik dostopa do verige blokov prek oblaka, “mora iz Amazona prenesti MetaMask ali nekaj, kar jim omogoča sledenje.”

To je skušal primerjati s protokolom Dfinity’s Internet Identity, za katerega trdi, da vas “ne more slediti”, za razliko od MetaMaska in številnih drugih storitev, prenesenih iz trgovine z aplikacijami.

Ustanovitelj podjetja Dfinity je poudaril številne točke trenja in strmo krivuljo učenja, ki vplivajo na uporabniško izkušnjo v Ethereumu, in izjavil: “Če želite množično sprejemanje verige blokov, ne morete zahtevati ljudi namestiti MetaMask in nato kupiti nekaj etra od Coinbase – to je smešno. Ljudje morajo sodelovati z verigo blokov, ne da bi imeli žetone – žetoni pridejo kasneje. To je res velika težava. “

” Na tradicionalni verigi blokov se nekako mutiš okoli ustvarjanja te transakcije prek MetaMaska ali kaj podobnega – to pač ni dobra uporabniška izkušnja. “

Williams se je tudi osredotočil na prihajajoči izostren ekosistem Polkadota, ki je primerjal svojo relejno verigo s “centraliziranim vozliščem s plačilom cestnin”, ki posreduje med različnimi verigami blokov.

“DeFi je tako uspešen v Ethereumu ker te pametne pogodbe obstajajo v brezšivnem vesolju in se lahko vsi med seboj priklopijo – vsi lahko razširijo sistem vseh drugih, “je dodal.

Od diskretnega uvajanja glavnega omrežja decembra 2020 Williams trdi, da širša kriptoskupnost in predmet divjanja FUD slabo razume Dfinity v družabnih medijih objokujejo, da slabo trženje projekta ni le malo pomagalo popraviti situacije.

Kljub domnevni FUD-nevihti Williams trdi, da bo “Internetni računalnik več uporabnikov kot vsi drugi blockchains skupaj do decembra letos. “

Prejšnji članekGoldman Sachs podpira 28 milijonov dolarjev sredstev za Blockdaemon
Naslednji članekPo Googlu šef CFTC pravi, da je DeFi “slaba ideja” in verjetno nezakonit

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments