2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Ustanovitelj Finiko Doronin ponuja pričanje proti 44 sostorilcem pri Crypto Pyramid

Ustanovitelj Finiko Doronin ponuja pričanje proti 44 sostorilcem pri Crypto Pyramid

Finiko Founder Doronin Offers to Testify Against 44 Accomplices at Crypto Pyramid

Kirill Doronin, glavni mož Ruska kriptovaluta Ponzi shema Finiko je predlagala, da bi pričala proti desetinam svojih nekdanjih sodelavcev, za katere trdi, da so kršili njegov ukaz, da od vlagateljev sprejemajo samo kriptovalute. Ustanovitelj največje ruske finančne piramide v sodobnem času je že podal podrobna pričevanja proti dolgemu seznamu sostorilcev, so razkrili mediji.

Kirill Doronin pripravljen razkriti svoje najbližje sodelavce Finiko

Človek za piramido kriptovalute Finiko je ponudil sodelovanje z ruskimi oblastmi, da bi verjetno poskušal omejiti posledice zase. Kirill Doronin, vplivnež na Instagramu, povezan z drugimi prevarami v preteklosti, želi zdaj pričati proti 44 njegovih podrejenih, ki so, kot trdi, “šli proti navodilom” Finika, ko je od žrtev vzel fiat gotovino, za katero vztraja, da nikoli ni odobril.

Doronin je bil pridržan, ko je Ponzijeva shema letos poleti propadla, od takrat pa so ga preselili iz Ruske republike Tatarstan v glavno mesto Moskvo, kjer je zvezno ministrstvo za notranje zadeve (MVD) prevzelo preiskavo Finiko zaradi velikosti goljufije. Tri mesece po aretaciji vodja »samodejnega sistema ustvarjanja dobička« še naprej zanika kakršno koli odgovornost in krivdo za njegov propad pripisuje svojim partnerjem in pomočnikom.

Članek ki ga je objavil ruski portal Business Online in se sklicuje na vire organov pregona, razkriva, da je Doronin pred kratkim ponudil razkrivanje informacij o svojih sostorilcih. “Pripravljen sem dati razkrito pričanje o udeležencih podjetja Finiko, ki so nezakonito zbirali fiat denar (ruske rublje in ameriške dolarje),” je dejal vodja fantomske družbe v peticiji, naslovljeni na glavnega preiskovalca primera Grigorija Antonova. .

Med zaslišanjem dne novembra 11, ki je trajalo več ur zapored, je Kirill Doronin uradnikom MVD dal seznam 18 ljudi, okoli 11% Finikovih “zvezd” oziroma vplivnežev piramide, katerih naloga je bila pritegniti vlagatelje. “V zvezi z vsako od zgoraj navedenih oseb sem pripravljen podati tako obremenilno pričanje kot dodatne dokaze, ki potrjujejo nezakonitost dejanj teh oseb,” je v dokumentu zapisal Doronin in še navedel:

Vedno sem bil kategorično proti privabljanju fiatnih sredstev in sem vedno (med sestanki) govoril o prepovedi fiat, samo transakcij s kriptovalutami.

»Business Online« ugotavlja, da Doroninova obramba očitno poskuša prepričati preiskovalce in sodišče v nekem trenutku v prihodnosti, da je ustanovitelj Finiko svojim zaposlenim naročil, naj sprejemajo samo kriptovalute. Toda to se lahko zanj izkaže za problematično, saj posli s kriptovalutami v Rusiji niso zakoniti in tudi zato, ker so člani Ponzijeve sheme vlagateljem, od katerih večina ni imela digitalne valute, ponudili možnost, da svoja fiat sredstva pretvorijo v kripto sredstva.

Po poročilu podjetja za forenziko blockchain Chainalysis je prevara dejansko prejela resno količino kriptovalute, več kot 1,5 milijarde dolarjev bitcoina v 1280, ločena vplačila med decembrom 2019 in avgusta 9749. Njegove žrtve so državljani Ruske federacije, sosednje Ukrajine in drugih nekdanjih sovjetskih držav, več držav članic EU in ZDA

Med

imen na črnem seznamu, ki ga je pripravil in podpisal Doronin, je veliko že znanih obrazi Finika. Med njimi sta dva njegova podpredsednika, Ilgiz Shakirov in Dina Gabdullina, pa tudi Lilia Nurieva, ki se je povzpela na t.i. “10th Star«, ki so bili prav tako aretirani in nato premeščeni v Moskvo.

Doronin postal oče, išče hišni pripor

Odvetniki Kirila Doronina upajo, da oblasti se bodo strinjale, da bodo njegov pripor spremenili v hišni pripor v zameno za sodelovanje s preiskavo, zlasti glede na to, da je pred kratkim postal oče. To pa se verjetno ne bo zgodilo, saj vodja Finika še vedno noče priznati osebne krivde.

Še več, njegovo pričanje ne omenja identitete tistih, ki so »tehnično« oblikovali goljufiva shema je olajšala prenos sredstev v tujino in kar je najpomembneje, kriminalce in morebitne uradnike, ki so zaščitili Finiko, ter ji omogočili, da je iz regionalne prevare prerasla na raven zloglasne piramide MMM iz 1990s.

Poročilo hkrati poudarja ven, ruska javnost še vedno čaka na odgovor na glavno vprašanje: kje je denar? V začetku novembra so poročila citirala ruskega Youtuberja Andreja Alistarova, ki je trdil, da 750 BTC, vreden okoli 44 milijonov dolarjev na čas, je bil umaknjen iz denarnice, povezane s Finikom. Alistarov meni, da so transakcije naročili trije njeni visoki člani, Doroninovi tesni sodelavci, ki so uspeli zapustiti Rusko federacijo in se izogniti pridržanju.

Septembra je bila visoka Sodišče v Tatarstanu je potrdilo mednarodne naloge za prijetje Zygmunta Zygmuntoviča ter Marata in Edwarda Sabirova. Po drugem članku »Business Online« so ubežniki pobegnili v Združene arabske emirate prek Belorusije. Nekateri viri pa trdijo, da se Zygmuntovich, ki velja za Doroninovo desno roko, skriva v Abhaziji, odcepljeni republiki Gruziji, ki jo podpira Rusija, medtem ko drugi vir navaja, da so trije soustanovitelji Finiko zdaj v Turčiji.

Oznake v tej zgodbi

Sostorilci, aretacija, sodelavci, soustanovitelji, kripto piramida , pripor, Doronin, finančna piramida, Finiko, ustanovitelj, Ustanovitelji, Hišni pripor, pobudniki, Preiskava, Vlagatelji, Kirill Doronin, Mastermind, člani, MMM, Ponzijeva shema, Piramida, Piramidna shema, Rusija, ruski, tatarstan, pričevanja, žrtve

Ali menite, da bodo ruske oblasti uspele obnoviti sredstva ogoljufanih vlagateljev in odgovorni člani Finika pred sodiščem? Povejte nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Bitcoin Black Friday: Bitpay Reveals List of Merchants Offering Discounts and Special Promotions

1846392169Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

1846392169

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments