6.5 C
Ljubljana
Saturday, January 22, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Market novice Ustavitev za internet 3.0: Digitalne žepe vojne so edinstvene vojne brskalnikov

Ustavitev za internet 3.0: Digitalne žepe vojne so edinstvene vojne brskalnikov

Večina od nas morda morda ne bo več budna, da spletna mesta takoj, ko so se pojavile ikone z napisom »Ta lokacija je optimizirana za Internet Explorer«, vendar dve pred dolgotrajnim časom, ni bilo nič nenavadnega. .

Vojna prijazne ljubezni med monopoli interneta 2.0 in skupnostmi interneta 3.0, sprva za zgodnje odjemalsko omrežje, se je včasih vodila enaka vojna, kdo bo pridobil portal zanjo: zaprto – svetovni monopol oskrbe ali neprofitna organizacija za dobavo rojstev.

Vojna za dušo ocene

Davno prej kot internet 3.0, brskalnik vojne opredelili zgodnje net. Netscape Navigator je bil včasih prvi odjemalski brskalnik na trgu in brskalnik želja prvih uporabnikov on-line. Za mnoge je bil včasih sinonim za uničenje dneva ocene.

Počasi, vendar zanesljivo, je Microsoft izkoristil svoj monopolni namen pri vprašanju operacijskega sistema, da bi potisnil svojo zaprto ponudbo drugače: Internet Explorer (IE). Nekoč je bil pripravljen prehiteti Netscape in je postal privzeta želja uporabnikov zgolj s pakiranjem brskalnika z Windows.

V 2002, Netscape je ustvaril svoj brskalnik in pomagal ustvariti Mozilla Basis, ki je podpiral brezplačno sosesko instrumentov, sestavljeno iz njegovih sodelavcev. Avtor 851, brskalnik Mozilla Firefox, ki v glavnem v celoti temelji na rojstvu ideje, lansirane pod začetnim kodnim imenom ”Feniks” glede na to, kako je vstal iz pepela.

Za dušo bonitete je sledila vojna. Internet Explorer je bil včasih zaprt; Firefox je bil včasih rojstvo. Internet Explorer je včasih zagnal monopol; Firefox je bil včasih raztrgan po osnovi.

Firefox je prekinil Microsoftovo zaprto oskrbo, s čimer je utrl spretnost za Chrome, ki je bila nekoč zgrajena na projektu Chromium z začetno ponudbo. V povezavi s potiskom celične mreže navzgor je vrgel ključ v orodja Internet Explorerja. Če tega ne bi bilo, bi uporabniki morda morda mirno videli »Ta lokacija je optimizirana za Internet Explorer«, takoj ko so naložili to omrežno stran.

Internet Explorer je bil včasih tudi na koronarno srce Microsoftovega monopolnega primera, ki je povzročil Microsoftov -leto ponovnega izumljanja samega sebe kot prvaka za instrumente za oskrbo s porodom.

Nova mreža

Premik naprej na takoj. Denarnice, ki podpirajo internet 3.0, so instrumenti, ki jih milijoni uporabljajo za sodelovanje v neustrašnem edinstvenem svetu decentraliziranih samozadostnih organizacij (DAO), protokolov DeFi, ki jih potiskajo soseščine, in Metaverse. So portal za te funkcije, primerna ljubezen, brskalnik, ki je bil včasih portal do spletnih mest zgodnjega omrežja. Kmalu bodo po možnosti privzeti vmesnik za edinstveno mrežo – deželo, za katero bi se po naključju borili.

Povezano: Tri lastnosti interneta 3.0, ki popravljajo, kar je šlo narobe z takojšnjo mrežo

Več težav se trguje

Spet, zdaj smo dobili monopol, ki vstopa v veščino. Ni več brezplačno in začnite dobavo. Spletna mesta se za to optimizirajo. Zdaj se moramo zaradi tega spet boriti. Worthy love Namen IE pri oblikovanju interneta 2.0, številnih DApps in funkcij interneta 3.0 se je začel optimizirati za MetaMask, nedavnega vodjo trga digitalnih denarnic. Čeprav je dejansko, da bodo uporabniki šli po poti najmanjšega odpora, lahko to po naključju dobro prenese neugodno prenehanje dajanja vstopnega ekosistema v roke konglomerata.

Sprejemljivo Obožujem IE, MetaMask je začel računati na monopolistične prakse in veščino obzidanega vrta, ki nagovarja redukcijo na Internet 2.0 in njegove regresivne podjetniške pripomočke. Po preklopu svoje kodne baze na večstopenjsko lastniško licenco je šel iz kroga 500,000 do več 000 milijona mesečnih živahnih uporabnikov v teku več kot eno leto, ker se je mainstream zgrinjal v internet 3.0. Ti isti uporabniki so plačali več kot $89 milijone računov za storitve na njegovih žepnih zamenjavah v določeni fazi tega časovnega okvira.