-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Ustvarjalec Pokemon Go, ki je vreden 9 milijard dolarjev, z novimi sredstvi...

Ustvarjalec Pokemon Go, ki je vreden 9 milijard dolarjev, z novimi sredstvi zgradi metaverzum

Ugledni vlagatelji v kripto, kot sta Chainalysis in Coatue, so vložili $ milijonov v Nianticovem projektu metaverse.

1311
Skupaj ogledov

4

Skupni deleži

Valued at $9B, Pokemon Go creator to build metaverse with fresh fundingValued at $9B, Pokemon Go creator to build metaverse with fresh fundingValued at $9B, Pokemon Go creator to build metaverse with fresh fundingValued at $9B, Pokemon Go creator to build metaverse with fresh funding

Niantic, razvijalec priljubljene mobilne igre z razširjeno resničnostjo (AR) Pokemon Go, namerava zgraditi metavesum v “resničnem svetu” z na novo zbranimi sredstvi.

Podjetje uradno je v ponedeljek objavil zaključek zbiranja 56 milijona dolarjev od tehnološko osredotočen investicijski menedžer Coatue, s čimer je vrednost podjetja dosegla 9 milijard dolarjev.

Coatue je znan kot velik vlagatelj v industriji kriptovalut in veriženja blokov, ki podpira podjetja, kot je inteligenca blockchain podjetje Chainalysis, startup za kriptovalute Fireblocks, podjetje za varovanje blockchain CertiK in drugi. Podjetje je pred kratkim sodelovalo tudi v krogu financiranja v višini 555 v višini milijonov dolarjev za kriptovaluto fintech startup MoonPay.

“Niantic gradi platformo za AR, ki temelji na 3D zemljevidu sveta, za katerega verjamemo, da bo igral ključno vlogo pri naslednjem prehodu v računalništvo ,” je povedal generalni partner družbe Coatue Matt Mazzeo. “Veseli smo sodelovanja z Niantic, ker vidimo, da ta infrastruktura podpira metaverzum za resnični svet in pomaga poganjati naslednji razvoj interneta,” je dodal.

Niantic ni izrecno povedal, da bo njegov metaverse implementiral kakršne koli vidike tehnologije veriženja blokov, nezamenljivih žetonov (NFT) ali kriptovalut.

»Gradimo prihodnost, kjer se prekriva resnični svet z digitalnimi stvaritvami, zabavo in informacijami, zaradi česar je bolj čarobno, zabavno in informativno,« je dejal ustanovitelj in izvršni direktor Niantic John Hanke.

Za razliko od Facebooka, ki se je oktobra preimenoval v Meta, da bi Niantic naj bi kot signal svoje zavezanosti razvoju virtualne resničnosti želel razviti tehnologijo, ki ljudi približa zunanjemu svetu. »V Niantic verjamemo, da so ljudje najsrečnejši, ko jih njihov virtualni svet pripelje do fizičnega. Za razliko od znanstvenofantastičnega metavesuma bo metaveslje v resničnem svetu uporabljalo tehnologijo za izboljšanje naše izkušnje sveta, kot ga poznamo že tisočletja,« je dejal Hanke.

Niantic in Coatue nista takoj odgovorila na Cointelegraphovo zahtevo za komentar.

Povezan: Zakaj velike svetovne blagovne znamke eksperimentirajo z NFT v Metaverse?

Uvedeno v 2016, Nianticova Pokemon Go je ena najuspešnejših mobilnih iger vseh časov, ki naj bi v začetku tega leta presegla mejo 5 milijard dolarjev prihodkov. Nekatere igralce v industriji blockchain je navdihnil Pokemon Go, saj je podjetje IoTeX predstavilo svoj projekt »Pebble Go«, katerega cilj je vključiti podatke iz resničnega sveta v NFT z uporabo preverljivih informacij GPS.