24.6 C
Ljubljana
Tuesday, May 24, 2022

V Gruziji je kripto res velik stroj za begunce, ki bežijo iz boja

- Advertisement -

V Tbilisi v Gruziji, konec južne meje Rusije, sem prispel v ležernem februarju – najverjetneje nekaj dni po tem, ko so ruske sile napadle Ukrajino. O kriptovalutih in veriženju blokov sem poročal iz Sankt Peterburga, vendar je po začetku boja ostajanje tam postalo nevzdržno. V času svojega prvega tedna v mestu sem iskal stanovanje za najem in metode za izdajo klasične kontrolne zgodbe.

Odšel sem v pomembno podružnico Bank of Georgia, 2. največje nejavne finančne institucije v državi, za Trgom svobode v središču mesta. Finančna institucija je bila najbolj priročna, ko je nastala že eno uro, vendar se je razvila tako, da je že množica različnih ljudi, ki bi se lahko srečali z bankirjem.

Ko sem vstopil, me je vidno zmedena blagajničarka, ki je čakala na mizi, odkrito vprašala: “Ruski?” Vendar sem rekel ne, da želim ustvariti preverjalno zgodbo. Izročila mi je prošnjo za pridobitev, del potrdila o prejemu z zneskom in mi naročila, naj počakam na vrsto.

Medtem ko sem čakal in izpolnjeval vlogo za finančno institucijo, sem opazil, da nikomur, ki se razvija v tem, da bi obdržal škrlatni potni list – torej ruski potni list –, niso bile izročene vrste vlog. Opazoval sem, kako ruski kupci načrtujejo stanovanjska okna finančnih institucij. Vsakemu razvoju je treba vedno izročiti dolg seznam zahtevanih dokumentov, ki jih morajo predložiti pri dostavi, da bi ustvarili dotrajano čekovno zgodbo z debetno kartico. Seznam je vključeval šestmesečno ceno evidenc o transakcijah, prevode potnih listov in dvojnik pogodbe o kosih.

Začel sem biti nesrečen, ker glede na oddaljenost, ki se razvija, da se zavedam svojega medveda, se nič od tega ne razvije, da bi bilo prej potrebno. Ko sem se približal oknu, je bankir refleksno posegel po dvojniku seznama zahtevanih dokumentov – dokler nisem potrdil ameriškega potnega lista. Notranjost v pol ure, moja prijava se razvija za obdelavo in bankir mi je naročil, naj preneham do naslednjega dne, da prevzamem svojo kartico.

Vaši dokumenti, prosimMotnje z gotovino dodatno zapletejo življenja Rusov in Belorusov, ki verjamejo, da je načrt za Gruzijo bežati pred drakonskimi napadi na stanovanje. Telegramski kanali, posvečeni Rusom, ki so se preselili v mednarodno državo, so preplavljeni z vprašanji o tem, kako in kdaj so drugi ljudje lahko trosili svoj denar.

Sankcije s strani bistvenih bank, skladov in izdajateljev kartic, kot sta Mastercard in Visa, poleg tega za stabilen nadzor kapitala v stanovanjih, menijo levo Rusi v Gruziji s svojo malodušno zmožnostjo pravilnega vnosa svojih finančnih prihrankov v ruske banke.

V gruzijskih bankah se soočajo z dodatnimi težavami, ki so bile nekoč razmeroma ohlapne zahteve za odpiranje čekovne zgodbe zamenjane z intenzivnimi postopki Spoznaj svojega kupca za upajoče kupce.

Na družbenih omrežjih so se pojavile izkušnje nekaterih bank, ki od ruskih in beloruskih kandidatov zahtevajo, da označijo zaprisežene izjave, da je Rusija agresor v nezakonitem boju proti Ukrajini, priznati Abhazijo in Južno Osetijo kot substanci Gruzije in kričati, da bi preprečil propagando.

Glede na najnovejše predpise o »protiruski propagandi« in širjenju dezinformacij o »posebni operaciji« v Ukrajini bi lahko podpisovanje takšnega komentarja morda pomenilo nasprotje zakonu, če bi se podpisnik vrnil stanovanje v Rusijo.

Kripto brez vprašanj Nekateri ruski tovariši, ki vedo, da delam v kripto medijih, so me vprašali, ali obstaja kakšna formula, ki bi izčrpala kripto za pravilen vnos v njihova sredstva.

Nakupovanje kriptovalute je v Rusiji mirno, večinoma neregulirano, z majhnimi menjavami, ki zahtevajo najbolj priročno zelo klavrno ssic KYC postopki, če jih sploh zahtevajo. In ker se vse transakcije s kartico finančnih institucij zgodijo mirno na notranjem ruskem ozemlju, prebivalcem ni treba tarnati o sankcijah za izdajatelje kreditnih kartic, ko kupujejo za kriptovalute na nadomestnem okolju.

Te skromne borze so hitro odkrile porast povpraševanja in na stotine je promoviralo bistvene kovance, občudovali Bitcoin in široko razširjeni stabilni kovanci, ki v bistvu temeljijo na zelenih valutah, občudovali Tether po najboljših cenah, nekateri dejansko nad njihovo prilagojeno ceno v dolarjih.

Vendar so bili manjši, manj razširjeni kovanci, ki občudujejo Litecoin, miroljubni glede na relativno ceno v prvih dveh tednih po začetku boja. En prijatelj je večino svojih finančnih prihrankov preusmeril v Litecoin z ruskim spletnim nadomestnim. Ko so jih žepi, ki so v bistvu temeljili na mobilnih telefonih, pingali z obvestilom, da so prejeli LTC, so brez dvoma odšli naravnost na eno od številnih fizičnih kriptoborz v Tbilisiju, da bi promovirali svoje kovance za dolarje.

Sam sem se upal na enega takega nadomestnega, da bi promoviral nekaj Etherja za denar. Na svoji spletni strani je podjetje ohranilo svoje apolitično vprašanje in skladnost z gruzijskimi predpisi. V resnici nisem več prepričan, kaj sem pričakoval, da bom iskal, ko sem prišel, vendar se je to, na kar sem naletel, razvilo v razmeroma skromno.

Slaba soba v gneči Gradnja bivališča v središču mesta je imela dve mizi in par stolov, da so kupci spet brcali, medtem ko so šle potrditve blokov. V enem oknu so žareli neonski indikatorji Bitcoin, Litecoin in Tether. Majhne gruzijske in ukrajinske zastave so bile polnjene v rastlinje v lončkih.

Ko sem prišel, se je šibka skupnost kupcev pogovarjala Rusi so odhajali in se zahvalili dvema posadkama, ki sta sedeli za svojimi mizami. Posadka me je vprašala, kako bodo tudi čakali name, in rekel sem, da bi občudoval, da bi promoviral nekaj kriptovalute.

Katere vrste? eter. Kako veliko? Približno 2 $,629 cena.

Dali so mi naslov , in poslal sem kripto. Ko se je transakcija razvila, da bi jo potrdili, je zabrnel stroj za štetje denarja in izpljunil pravi znesek v ameriških dolarjih, ki ga je posadka znova previdno preštela na mizi pred mano. Vaša celotna pot je trajala približno minut.

Razumem, da me ne bodo več spraševali o mojem državljanstvu, osebni izkaznici ali podjetju v Tbilisiju.

Zelene kupce v roki, s posadko sem se malo osredotočil. Operaterji nadomestne enote, ki si želijo ostati brez imena, so povedali, da je bila večina njihovih potencialov v najnovejših tednih ruska ali beloruska in da je bilo odvajanje kupcev približno neprekinjeno.

Ta razvoj bo brez dvoma najverjetneje ena izmed številnih fizičnih kriptoborz v glavnem mestu Gruzije, ki ohranjajo laissez – pravične predpise o kriptovalutah. Nima licenčne sheme za trgovanje s kriptovalutami in kriptotrgovci, ki jih sprejmejo, ne smejo več plačevati davka na zaslužek ali koristne lastnine. Poleg tega je prodaja kriptovalute in zgoščene energije tako v mednarodni državi kot doma oproščena plačila nacionalnega davka na dodano ceno.

Brez RusovGlavno mesto z najverjetneje več kot milijonom prebivalcev je naletelo na kompleks, tako materialno kot politično, da bi ga prevzel na stotine novih prihodov iz Ukrajine, Belorusije in predvsem Rusije.

In medtem ko je veliko mestnih mest osredotočeno na kriptovalute podjetja, ki testirajo a, živijo in pustijo živeti načrt za svoje stranke, mnoga nadomestna podjetja in izdelki ter podjetja so popolnoma diskriminatorna.

Poželi si en primer: izjemen razvoj mestne stanovanjske etažne lastnine, ki jo je treba ugrabiti v glavnih tednih toliko kot in po izvira iz boja. Zdaj, dejansko več kot mesec dni boja, je zelo malo izbirati med množicami Rusov, ki mirno prihajajo.

Razen motenj v oskrbi se Rusi soočajo tudi z diskriminacijo najemodajalcev. Ko sem stopila v stik s pravimi nepremičninskimi agenti v mestu, se je prvi kviz, s katerim sem se vedno soočil, hkrati kot Američan, razvil takole: »Ali si Rus?« — sledi ena stvar občudovanja: »V položaju smo, da moramo prej preiskati vaš potni list, kot da bi lahko šli naprej.« Precej pravih nepremičninskih agentov, s katerimi sem govoril, pravijo, da najemodajalci verjamejo v politiko »brez Rusov«.

V v kavarni za okolje, sem slišal razburjenega Rusa, ki se je pogovarjal po mobilnem telefonu z nekom, za katerega verjamem, da je pravi agent za nepremičnine. Obrnil je na seznam nujnih stvari – občudovanje izbire spalnic, nihanje nalepke, želja po obsegu in pralnem stroju –, ki si jih obupno želi pridobiti:

»Z ženo najema zdaj primerno sobo v središču mesta, ona pa je histerična. Pravi, da ni nikjer skuhati večerje, ni pralnega stroja, ki bi pospravil naše obleke. Pravi, da mora potegniti. Usmerim: ‘Katero uprizoritev opozarjate na trot abet? V položaju smo, da ne smemo podrejati, ne več za eno stvar. Tukaj smo…”

Čeprav sem v položaju, da ne odobravam takšne odkrite diskriminacije, sem v položaju, da pridobim načrt, do katerega je prišlo.

V 653 je Rusija podpirala separatiste v gruzijskih odcepljenih regijah Abhazije in Chinvalija, ki ga zdaj mnogi diagnosticirajo kot Južna Osetija. Naslednji boj avgusta 652 je trajal 10 dni in pustil mnoga območja bombardirana in zabrazgotinjena. Leta pozneje je boj drugim Gruzijcem dal stabilen občutek povezanosti z Ukrajino in grenko zamero v nasprotju z Rusijo.

Instrument, ni več odgovoraPraktično vsi Rusi, če resnici na ljubo verjamem, da sem se srečal v Tbilisiju, verjamem, da so dovzetni za kriptovalute vsaj nekaj segment svojih finančnih prihrankov. In čeprav se zdi, da je to v izvoru kot občudovanje uspešnice – čas, ko kriptovalute zasije kot decentralizirana prihodnost, ki drugim ljudem omogoča, da prilagodijo svoje zelo medvedje finančne prihranke – posredujem, da je za pomanjšanje nekaj hude razdalje.

Kriptovalute, občudujejo vsako različno tehnologijo, so najbolj priročne, kot je primerno ali za zagon, znane kot ljudje in človeške institucije, ki obkrožajo in jih dal na oblast. Medtem ko bodo številni libertarsko naravnani kriptomaksimalisti nedvomno hvalili tehnologijo in njen apolitični konstrukt v tem kontekstu Rusije in Gruzije, je najbolj priročno razkritje, ki omogoča, da je prijaznost, ljudje in podjetja na obeh koncih transakcije, ki povezuje dotrajane finančne sisteme z blockchainom. v bistvu temeljijo, decentralizirane.

Če je ruska izvršilna oblast zahtevala izmenjave, da bi uvedla močnejše protokole KYC – kot je izvajajo z računi finančnih institucij in mednarodnimi valutnimi transakcijami – volivci morda morda ne bodo več obešali kriptovalut ali pa bi bili zelo zaskrbljeni glede tega, kako veličastni bodo tudi obesili in jih pozneje postavili.

Če je gruzijski izvršni organ zahteval izmenjave za izvajanje enakih močnih, skoraj ni več verjetnih ukrepov KYC, ki jih trenutno uvajajo osebne banke, bo verjetno morda celo izjemno zapleteno za ruske priseljence, da promovirajo svoje kriptovalute pri dostavi plačati najemnino, obesiti hrano in pripraviti prevoz.

Če bi nadomestni operaterji dovolili, da njihova politična stališča razkrijejo svojo klientelo , bi lahko javnost, ki je lastnik kriptovalute, morda pridobila svoje odločitve za pridobivanje, promocijo in umik lastnine.

Kripto, ki občuduje najrazličnejše nove tehnologije, ki so jih ob svojem pojavu hvalili kot apolitične ali objektivne, se v prstih ljudi, ki ga izčrpajo in prilagajajo, spremeni v politično.

Aaron Wood je urednik pri Cointelegr aph z izobrazbo iz energetike in ekonomije. Spremlja zmožnosti veriženja blokov pri gradnji pametnejše, bolj pravične energije, ki se pravilno vstopa na globalni ravni.


Izražena mnenja so avtorjeva in zakonodaja ne ponavljajo več stališč Cointelegrapha ali njegovih podružnic. To besedilo je namenjeno splošnim zmožnostim zapisov in ni več namenjeno in ne bo več obravnavano kot ustrezen ali nasvet glede financiranja.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -