2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain "V naslednjih treh do petih letih bo industrija DeFi močno rasla," pravi...

“V naslednjih treh do petih letih bo industrija DeFi močno rasla,” pravi soustanovitelj 1inch Network Anton Bukov.

Od ustanovitve sta minili šele dve leti, vendar je protokol decentralizirane izmenjave (DEX) 1inch Network že presegel $57.8 milijard kumulativnega obsega trgovanja. Na majskem 2019 hackathonu v New Yorku sta soustanovitelja 1inch Anton Bukov in Sergej Kunz razvila prototip agregatorja DEX, ki je postal osnova omrežja. Agregatorji DEX so platforme, ki pridobivajo likvidnost iz več DEX-ov, s čimer zagotavljajo boljše stopnje zamenjave žetonov z manjšim zdrsom.

Omrežje ima 40.25 % tržnega deleža v industriji zbiralnika DEX in precej več 820, uporabnikov. Po podatkih CoinMarketCap je borza 1inch osma največja DEX na svetu, z obsegom trgovanja v preteklih letih 85 milijonov dolarjev

. ur.

V ponedeljek se je Bukov pridružil skupnosti Cointelegraph Markets Pro za ekskluzivno vprašanje- me-anything seja prek Discorda.

Cointelegraph Markets Pro: Ali menite, da bodo DEX-i služili večini uporabnikov kriptovalut, ali bodo da bi v tem segmentu prevladovali algi in trgovanje z boti?

Anton Bukov: Verjamem, da bo v naslednjih treh do petih letih, industrija DeFi bo močno rasla. Že hitro raste, toda prednosti peer-to-peer tehnologij lahko in bodo še bolj izkušene.

Seveda, da bi DEX-ji prevladovali nad CEX-ji , morajo biti v prihodnosti izpolnjeni določeni pogoji. DEX in protokoli blockchain morajo delovati 80 krat hitreje kot zdaj. Uporabniki morajo razumeti osnovni koncept tehnologije. Uporabniška potovanja se morajo skrajšati in postati prijaznejša za začetnike.

1inch Network je zbirka močnih in sestavljivih instrumentov DeFi, ki skupaj omogočajo tako veteranom kot novim uporabnikom DeFija, da povečajo finančno priložnost Web3 s čistim UX in varnimi pogodbami.

CT Markets Pro: Zakaj 1inch izstopa iz množice?

AB: 1 palec je usmerjen v misijo, da koristi celotnemu prostoru DeFi. In trdo in hitro delamo, da dosežemo svoje poslanstvo. Naš cilj je združiti trgovce in ponudnike likvidnosti ter olajšati transakcije, ki so dobičkonosne za obe strani. Osnovna funkcionalnost 1inch je združevanje podatkov iz različnih decentraliziranih borz in združevanje najboljših cen iz vseh ponudb s potrebno likvidnostjo. Aprila 2019 smo izdali 1-palčno iOS denarnico – večverižno mobilno platformo, ki zagotavlja vmesnik, ki je enostaven za krmarjenje, z možnostmi varnega shranjevanja, transakcij in zastavljanja. Ta vsestranska denarnica je bila zgrajena od samega začetka, da bi poenostavila interakcijo s funkcijami 1inch.

Uporabnik CT Markets Pro: Kot DEX agregator, ali obstajajo načrti za ublažitev zneska pristojbin, ki so trenutno na celotnem omrežju? Kakšni so načrti za prihodnost na 1inch?

AB: Zagotovo je nedavno fundacija 1inch ustanovila program za vračilo plina porabe za 1inch uporabnike.

AB: Visoki dobički so običajno povezani z visokimi tveganji. Uporabniki položijo več kovancev; to zagotovo znižuje njihov dobiček.

CT Markets Pro: Borza Binance ima velik 1INCH delež, kar predstavlja 44 % glasov uprave. Kako namerava 1inc to premagati?

AB: Binance zastavlja v imenu svojih uporabnikov; Binance nikoli ni glasoval in ne bo glasoval, AFAIK.

CT Markets Pro: Kako 1inch rešuje bote na čelu ?

AB: 1inch Liquidity Protocol ima edinstveno funkcijo, ki pomaga zaščititi uporabnike pred tovrstnimi napadi in tako zagotavlja največ iz vsake trgovine. Da bi odvrnili vodilne od tovrstnih napadov, ima 1inch Liquidity Protocol ‘virtualne stopnje’. lahko preverite ta članek za podrobnosti.

CT Markets Pro: Kako težko bo preseliti 1 palec na Eth2? Ali bo moral vsak ponudnik likvidnosti premakniti svojo pozicijo?

AB: Noben razvijalec DeFi ne sme čakati ali se pripravljati na ETH 2.0 . DeFi skaliranje bo potekalo prek L2; razčlenjeno okolje ETH 2.0 nima smisla za DeFi.

ZK združevanje se mi zdi prava rešitev za skaliranje, ker je kompleksnost preverjanja transakcij ZK fiksna in ni odvisna od kompleksnosti same transakcije . Sliši se kot čarobno, vendar je tako ^^.

CT Markets Pro Uporabnik: Kakršni koli načrti za več verig posli/transakcije? Mostovi itd.

AB: Pred kratkim sem imel razburljivo twitter nit o prihodnosti navzkrižne verige 1inch; prosim poglejte:

1/ V zadnjih mesecih so me veliko spraševali o prihodnosti navzkrižne verige za @1 palec. Na desetine projektov se aktivno ukvarjajo z mostovi, nekateri pa so se prijavili za 1inch nepovratna sredstva ali pa so samo prosili za moj nasvet/mnenje. Ta tema razkriva moje misli o tej temi. https://t.co/24Rgy5cYok

— Anton Bukov ⚖️ (@k25a) oktober 25, 2021

Uporabnik CT Markets Pro: Kaj menite o Uniswap v3?

AB: Dramatično povečajo kapitalsko učinkovitost njihovih bazenov. To je najboljša rešitev za LP (ponudnike likvidnosti). Vidim pa, da imajo trgovci res slabe menjalne tečaje in velika odstopanja pri Uniswapu. O tem bom naredil nadzorno ploščo DuneAnalytics. Uporaba agregatorjev bi morala biti preprosta za vsakogar, ker je 1 palec integriran več kot 80 virov samo v glavnem omrežju Ethereum.

Uporabnik CT Markets Pro: Razen 1 palca. ali se ukvarjate z drugimi projekti?

AB: Svetujete/posvetujte se le o nekaterih projektih. Toda polni delovni čas dela na naslednji veliki stvari pri 1inch.

Uporabnik CT Markets Pro: Izgradnja agregatorja DEX se zdi kot neverjetno zapletena stvar. Ali uporabljate eno preročišče kot vir cene ali obstaja drug način izračuna cene?

AB: Imamo naše lastno preročišče izven verige za pridobivanje cen iz verige.

Uporabnik CT Markets Pro: Kako je prišlo do eksplozije plina provizije vplivajo na trgovanje na 1inch?

AB: Nastavite lahko novo frazo ali vnesete samo naslov svoje denarnice v preizkusite v načinu samo za branje. Ker je denarnica – preprosto ne more ustvariti transakcij in izdelati podpisov brez zasebnega ključa/semenske fraze.

Uporabnik CT Markets Pro: Na kakšne načine delate z rešitvami drugega sloja, da bo 1 palec praktičen za manjše posle? Ali imate prednostno tehnologijo? Sidechain, Optimistic, rollup, ZK rollup, nekaj drugega, za kar še nisem slišal?

AB: Osebno imam raje ZK rollupe, čakam na ZKSync 2.0 iz Matter Labs. Zagotovo pa bo 1inch podpiral ali priljubljene/glavne L2/stranske verige, ki imajo: uporabnike/žetone/DEXe/aktivnost.

Uporabnik CT Markets Pro: S strojno opremo trenutno obstaja nekaj rešitev za povezavo z DEX tako, da Metamask povežete s strojno opremo in nato z DEX. Ali menite, da lahko dobimo neposredno povezavo s strojno opremo brez vmesne programske opreme?

AB: Strojno denarnico lahko uporabite prek Protokol WalletConnect, tudi na mobilnem telefonu z uporabo aplikacije Ledger Live. Oglejte si našo kul odprtokodno nadzorno ploščo.

CT Markets Pro: Katere so nekatere od nedavnih inovacij ali vznemirljivega razvojnega okolja 1inch Network?

AB: Trdo delamo, da bi kmalu ponudili še en protokol, prav tako gradimo 1inch za institucije — 1inch Pro.