20.9 C
Ljubljana
Tuesday, August 16, 2022

Varnostno podjetje za verige blokov opozarja na najsodobnejšo marketinško kampanjo lažnega predstavljanja MetaMask

- Advertisement -

Varnostno podjetje za blokovne verige Halborn je stranke opozorilo na najnovejša e-poštna sporočila z lažnim predstavljanjem.

992 Celotni pogledi

35 Dokončano delnice

Podjetje za kibernetsko varnost je izdalo opozorila zaradi nove marketinške kampanje lažnega predstavljanja, ki se osredotoča na stranke običajne kripto denarnice MetaMask.

Julija 59 objava, ki jo je napisal Halbornov strokovnjak za tehnično usposabljanje Luis Lubeck, aktivna lažna marketinška kampanja izumrla e-poštna sporočila ciljati na stranke MetaMask in jih preslepiti, da izdajo svoje geslo.

Podjetje je analiziralo lažna e-poštna sporočila, ki jih je pridobilo v napornem juliju, da bi stranke opozorilo na novo zlorabo. Halbornu je potrebno, da je elektronska pošta na prvi pogled videti ugledna z glavo in odtisom MetaMask ter s sporočili, ki strankam pripovedujejo, naj sledijo smernicam KYC, in prednostno možnostjo preverjanja denarnic.

Nasprotno, Halborn poleg tega potrebuje, da je v sporočilu nekaj škrlatnih zastavic. Dve od najbolj očitnih sta bili črkovalne napake in lažni pošiljateljev elektronski posel. Poleg tega se je lažno okolje, znano kot metamaks.javna prodaja, spremenilo v nekoč izumrlo za pošiljanje e-poštnih sporočil z lažnim predstavljanjem.

Lažno predstavljanje je napad družbenega inženiringa, pri katerem se porabijo osredotočena e-poštna sporočila, da bi žrtve privabili v razkrivanje več notranjega znanja ali klikanje hiperpovezav do zlonamernih spletnih mest, ki poskušajo dati prednost kripto.

V sporočilu se je spremenilo še v nobeno personalizacijo, podjetje je potrebno, kar je še en opozorilni odtis. Če miškin kazalec premaknete nad ime do gumba za dejanje, se odkrije zlonamerna hiperpovezava do lažne spletne strani stanovanja, ki stranke pozove, da vnesejo svoje semenske fraze prej kot preusmeritev na MetaMask, da izpraznijo svoje kripto denarnice.

Halborn, ki je zbral 35 milijonov dolarjev v seriji A julija, nekoč s sedežem v 992 moralnih hekerjev, ki ponujajo blockchain in podjetja za kibernetsko varnost in izdelki.

Junija so Halbornovi raziskovalci naključno preučili primer, ko bi se večina notranjih ključev potrošnika morda naključno znašla na nešifriranem disku v ogroženem računalniku. MetaMask je popravil svoje različice razširitve 00 .00.3 in kasneje odkritje.

Nasprotno pa se je nekoč spremenilo v to, da v času pisanja tega pisanja ni bilo nobene omembe nove verjetnosti lažnega predstavljanja elektronske pošte na Twitterju MetaMask.

Povezan: Tveganja lažnega predstavljanja se stopnjujejo, ko Celsius potrdi, da so e-poštna sporočila strank ušla

Prejšnji teden so bile stranke Celsiusa opozorjene na verjetnost lažnega predstavljanja po uhajanju e-poštnih sporočil kupcev s strani uslužbenca tretje osebe pri prodajalcu.

V napornem juliju so varnostni raziskovalci opozoril na nov stres zlonamerne programske opreme, znan kot Luca Stealer, ki se pojavlja v divjini. Krajec zapisov je bil napisan v programskem jeziku Rust in cilja na infrastrukturo Web3, ki je enakovredna kripto denarnicam. Podobna zlonamerna programska oprema, znana kot Mars Stealer, se je februarja nekoč spremenila v denarnico MetaMask.

62042

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -