20 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Več IRS kripto poročanja, več nevarnosti

Več IRS kripto poročanja, več nevarnosti

Ameriška uprava za notranje prihodke klasificira kripto kot lastnino, kar pomeni, da lahko sprožite davke vsakič, ko kripto kupite za nakup. Morda ga uporabljate za plačilo električnega vozila Tesla – oh, žal, to ni več mogoče – za skodelico kave ali celo grad v Evropi. Morda nekomu plačujete storitve bodisi kot neodvisni izvajalec bodisi kot zaposleni. Ampak ne glede na transakcijo imate lahko dobiček ali izgubo, kar nekaj, razen vpliva dohodnine na osebo, ki jo plačujete.

Z davki ni tako preprosto

Davčni vpliv bi lahko celo otežile divje nihanja vrednosti, ki so značilna za kripto naložbe. Pomislite tudi na plačilo storitev: recimo, da nekomu plačate kot neodvisni izvajalec; za prijavo plačila jim boste morali izdati obrazec IRS 1099. Ne glede na vrsto ali količino kripto, ki jo uporabljate, bo IRS rekel, da ste jim na ta dan plačali trenutno tržno vrednost kripto.

Ko plačate neodvisnemu izvajalcu in izdate obrazec 1099, ne morete vnesti “1, 000 Bitcoin (BTC) «na obrazcu. Vrednost morate navesti v ameriških dolarjih na dan plačila. Izvajalec, ki ga plačate, lahko kripto obdrži ali jo proda ali prenese isti dan, vendar to ne vpliva na vaše davke.

Kaj pa plače, izplačane zaposlenim? Plače, izplačane zaposlenim s kripto, so obdavčljive in jih je treba navesti na obrazcu W-2. Zanje se plačujejo tudi odtegljaji in davki na izplačane plače.

Povezano: Kripto davki, poročanje in davčne revizije v 2021

Če pa nekomu plačate premoženje, kako zadržite davke? Lahko plačate nekaj gotovine in nekaj Bitcoinov in zadržite veliko gotovine, vendar je to lahko zapleteno in neurejeno. Seveda se lahko odločite tudi za plačilo osebe kot izvajalca. Toda ne pozabite, da se lahko težave s statusom delavca pojavijo v katerem koli kontekstu, tudi v tem.

Tako vlaganje v kripto in trgovanje z njimi neizogibno vključuje pomembna davčna vprašanja, če vam je všeč ali ne. Nobena skrivnost ni, da IRS želi, da prijavite svoje kripto dobičke. Lahko tudi prijavite kripto izgube, vendar IRS ne skrbi toliko, ali to zahtevate. Po drugi strani pa so dohodki in dobički za IRS zelo pomembni. IRS še vedno verjame, da v kripto skupnosti obstajajo velike težave s skladnostjo, zato še vedno obstaja nezaupanje in dodaten nadzor.

Povezano: Več pozivov IRS za imetnike računov kripto izmenjave

Preverjanje

Zadnji dokaz o tej nadaljnji izdaji je, da ameriško ministrstvo za finance pričakuje objavo novih pravil, ki navajajo, da podjetja, ki prejemajo kripto v vrednosti več kot $ 10, 000 bi moral vladi predložiti poročilo o valutni transakciji z vladnimi imeni in podrobnostmi. Morda mislite, da vas ne bodo ujeli, toda tveganja rastejo. Najboljši način, da se izognete kaznim ali še huje, je razkriti in poročati čim natančneje.

Zapomni si tiste 10, 000 pisma, ki jih je davčna uprava poslala kripto davkoplačevalcem? Kaj pa vsi pozivi IRS k Coinbase, Kraken in drugim? Lov je še vedno v teku, kot bi moralo navajati vprašanje o davku na kripto na obrazcu IRS 1040. Ministrstvo za pravosodje v davčnem oddelku je uspešno trdilo, da je že samo nenaključitev polja v zvezi s poročanjem tujih bančnih računov naklepna; isti argument bi lahko uporabili za kripto račune.

Povezano: Kripto FBAR: Posledice zunaj

Namerne napake povzročajo višje kazni in povečano grožnjo kazenske preiskave. Oddelek za kriminalistične preiskave IRS se je sestal z davčnimi organi iz drugih držav za izmenjavo podatkov in strategije izvrševanja o utaji davka na kriptovalute.

Ko vložite davke, postavi davčna uprava preprosto vprašanje: »Ali ste kadar koli v času 2020 prejeli, prodati, poslati, zamenjati ali kako drugače pridobiti kakršnega koli finančnega deleža v kateri koli virtualni valuti? ” Sliši se precej preprosto, da ali ne, kajne? Kaj bi lahko šlo narobe? Ne zahteva nobenih številk ali podrobnosti – čeprav bi jih prodali, bi to moralo iti drugam na vašem davčnem obračunu. Konec koncev, ker je kripto last IRS, bo vsaka prodaja prinesla dobiček ali izgubo. Številni drugi prenosi bodo prav tako, tudi zamenjava ene vrste kripto za drugo. Zadnji korak je bila napoved, da ministrstvo za finance načrtuje uvedbo novih zahtev poročanja za kripto.

Banke in finančne institucije bodo kmalu morale poročati podatke davčni upravi. Borze, skrbniki in storitve kripto plačil naj bi morali storiti enako. Zanimivo je, da vlada jemlje strani svoje knjige pravil o gotovinskih transakcijah, čeprav je davčna uprava že leta 2014 dejala, da je kripto lastnina, ne valuta.

Za gotovino poročila pojdite na obrazec IRS 8300 za plačila nad $ 10, 000. IRS ima celo seznam pogostih vprašanj glede poročanja o gotovini. Že vrsto let morajo podjetja prijaviti gotovinska plačila v višini več kot USD 10, 000, ki je ljudi spodbudil do vseh vrst (ponavadi nepremišljenega) vedenja, da se temu izognejo. Tako imenovane “strukturiranje transakcij” je lahko kaznivo dejanje, tudi če je ves denar, ki ga poskušate uporabiti, popolnoma vaš.

Torej, če $ 10, 000 izhodišče je uvedeno za kripto poročanje, mislim, da bodo ljudje poskušali obdržati nekaj zasebnega, kar bo na koncu v težavah, ker bodo poskušali zaobiti sprožilec poročanja. Zakon o bančni tajnosti zahteva, da finančne institucije poročajo o valutnih transakcijah nad $ 10, 000 IRS. Ta zakon je tudi kaznivo dejanje strukturiranja valutnih transakcij, da bi se izognili poročilom. Oddelek za kriminalistične preiskave IRS izvaja pravila o gotovinskem poslovanju.

Vendar poročilo 2017 pravi, da se zakon izvaja predvsem proti posameznikom in podjetjem, katerih dohodek je bil pridobljen zakonito. To se je zgodilo nekdanjemu predsedniku parlamenta Dennisu Hastertu, ki je bil obtožen, da je strukturiral svoj denar. Sčasoma je bil obsojen na 15 mesece zapora. Bi lahko izvrševanje kriptografije končalo enako?

Če je novi prag kripto poročanja $ 10, 000 gre enako kot poročanje o gotovini, nekateri ljudje se bodo morda poskušali strukturirati okoli poročanja. V nasprotnem primeru in če so pravila podobna pravilom poročanja o gotovini, je to lahko zelo nevarno.

Ta članek je namenjen splošnim informacijam in ni namenjeni biti in se jih ne sme jemati kot pravni nasvet.

Tu izraženi pogledi, misli in mnenja so avtor sam in ne odražajo ali predstavljajo stališč in mnenj Cointelegraph-a.

Robert W. Wood je davčni odvetnik, ki zastopa stranke po vsem svetu iz pisarne Wood LLP v San Franciscu, kjer je upravni partner. Je avtor številnih davčnih knjig in pogosto piše o davkih za Forbes, Tax Notes in druge publikacije.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments