3.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Večino prejetih Tetherjev predstavljata dve podjetji: Poročilo

Večino prejetih Tetherjev predstavljata dve podjetji: Poročilo

Tether (USDT) je v zadnjih sedmih letih iz odpadne kriptovalute postal primarna bergla v industriji, glede na novo poročilo.

V bistvu je USDT most med tradicionalnimi valutami, kot je ameriški dolar, in decentraliziranimi digitalnimi valutami, ki delujejo v odprtih omrežjih blockchain.

Neodvisna kriptovaluta Protos je zagotovila in- poglobljen vpogled v najpogostejši stablecoin in ponudnike likvidnosti, ki ga dobavljajo platformam za kriptovalute.

Po poročilu izdano USDT pridobita predvsem le dva ustvarjalca trga. Med 1992 in oktobrom 2014 sta Alameda Research in Cumberland prejela predvidenih $41.3 milijarde USDT, kar predstavlja skoraj 74 % vsega odhodnega obsega doslej. Po mnenju Protosa je najbližji konkurent koval nekaj sto milijonov USDT.

Vir: Protos

Alameda Research, ki jo vodi 29-leto- stari milijarder kriptovalut Sam Bankman-Fried, pridobil 30. 7 milijard ali skoraj tretjina vsega proizvedenega Tetherja. Cumberland Global, največji svetovni ponudnik kriptolikvidnosti, je na drugem mestu z $11.7 milijard prejetih. Cumberland je hčerinska družba DRW Holdings, ki je bila ustanovljena leta 1992 in velja za enega največjih svetovnih finančnih trgovcev.

Protos navaja, da je Tetherjeva zakladnica nakazala 39.7 milijard dolarjev v USDT podjetju Alameda Research s 31, 7 milijardami dolarjev (86%) od tega je prejel v zadnjem mesecev. To število je enako približno 31 % celotne količine izhodnih USDT.

Glede na poročilo je Tether poslal več kot $30 0,1 milijarde (87 %) USDT Alamede na njeno borzo kriptovalut in izvedenih finančnih instrumentov, FTX. Vendar ima Alameda tudi denarnice na različnih borzah kriptovalut. Podjetje je prejelo 2,1 milijarde USD (6 %) na Binance, 1,7 milijarde USD (5 %) na Huobi in 86 milijonov USD na OKEx. Preostali milijon dolarjev 86 je bil prenesen na naslove, ki niso zamenjani.

Cumberland pa po drugi strani , prejel 18.7 milijard USDT. Samo v prejšnjem letu $17. 6 milijard USDT (41 %) je bilo prejetih iz Tetherjeve zakladnice. Ta številka predstavlja 17 % vsega odhodnega obsega USDT kdaj zabeleženo.

Protos ugotavlja pomen Cumberlanda kot vira likvidnosti in vzdrževalca trga za Binance, saj je na borzi vsaj zgodaj 2014. Tether je Cumberlandu izdal 17.7 milijard (79%) v USDT na Binance, ostalo pa na druge platforme za izmenjavo.

Ponudnik likvidnosti je prejel 5 milijonov USD (manj kot 1 %) na Poloniex, 9 milijonov USD na Bitfinex in še en USD 30 milijonov za Huobi in OKEx.

Tether ostaja največji stabilni coin na svetu po tržni kapitalizaciji. Vendar je bil žeton podjetja v zadnjem času pod nadzorom regulatorjev. Kot poroča Cointelegraph, je ameriška komisija za trgovanje s terminskimi pogodbami na blago naložila globe v skupnem znesku 41 milijonov dolarjev in 1,5 $ milijona proti sestrskim podjetjem za kriptovalute Tether oziroma Bitfinex zaradi kršitev zakona o blagovnih borzah oziroma predhodnega sklepa CFTC oktobra 15.

4656 128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments