-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Večja indonezijska islamska organizacija razglasi kripto "haram" - ali prepovedano

Večja indonezijska islamska organizacija razglasi kripto “haram” – ali prepovedano

Indonezijska islamska skupina NU pravi, da je kriptovaluta preveč nestanovitna, da bi bila zakonita po islamski zakonodaji.

75176
Skupaj pogledi

56

Skupaj deleži

Major Indonesian Islamic organization declares crypto ‘haram’ — Or forbiddenMajor Indonesian Islamic organization declares crypto ‘haram’ — Or forbiddenMajor Indonesian Islamic organization declares crypto ‘haram’ — Or forbiddenMajor Indonesian Islamic organization declares crypto ‘haram’ — Or forbidden

Podružnica vzhodne Jave ene največjih indonezijskih islamskih organizacij Nahdlatul Ulama (NU) je izdala fatvo

, ki po islamskem pravu meni, da je uporaba kriptovalute “haram” ali prepovedana.

A fatva je nezavezujoče pravno mnenje o islamskem pravu, ki je doseženo z razpravo, imenovano bahtsul masail. Predstavniki uprave podružnice Nahdlatul Ulama in več islamskih internatov po vsej Vzhodni Javi so se udeležili bahtsul masaila

.

Zanimanje za kriptovalute se je v Indoneziji v zadnjem letu povečalo. V začetku tega meseca je poročilo Coinformant poročalo, da je Indonezija zabeležila ogromno 1, % povečanje števila ljudi, ki se ukvarjajo s članki o kriptovalutih v času 2021.

Indonezija je dom največje populacije muslimanov na svetu in ima cvetočo kripto industrijo. Po podatkih indonezijskega ministrstva za trgovino je država do maja letos pridobila okoli 6,5 milijona vlagateljev v kriptovalute, kar je zasenčilo 5,7 milijona malih vlagateljev, registriranih na indonezijski borzi.

Objava objavljeno na spletni strani podružnice Vzhodne Java Nahdlatul Ulama v nedeljo, citira predsednika Kiaija Azizija Chasbullaha:

“Udeleženci bahtsul masaila menijo, da čeprav vlada priznava kriptovaluto kot blago, je ni mogoče legalizirati v skladu z islamskim šeriatskim pravom.”

Skupina je prišla do zaključka, da je bila kriptovaluta obravnavana kot haram, ker vključuje preveč špekulacij in je zato ni mogoče uporabiti kot legitimno naložbo.

»Glede na več premislekov, vključno z razširjenostjo goljufije, se šteje za nezakonito,« je dejal predstavnik islamske šole Lirboyo Kediri.

Nekateri muslimanski učenjaki menijo, da je kriptovaluta podobna igram na srečo, ki je prepovedana po islamskem verskem pravu. Vendar so mnenja različna in druge islamske organizacije po svetu pravijo, da islamsko pravo dovoljuje kriptovalute.

Lani je malezijski organ, ki nadzoruje skladnost z islamskim pravom na področju financ, objavil, da je bi omogočilo trgovanje z digitalnimi sredstvi.

V Avstraliji trenutno potekajo tudi prizadevanja za izgradnjo prve platforme za decentralizirane finance (DeFi), ki jo vodi šeriat, za krmarjenje med prednostmi DeFi in prepričanja islamskih financ.

Povezan: 75176Poročilo: Indonezija vodi svetovni porast zanimanja za kriptovalute

Septembra je minister za trgovino Indonezije Muhammad Lutfi povedal lokalni mediji, da Indonezija ni nameravala slediti stopinjam Kitajske in uvesti prepoved transakcij s kriptovalutami, rudarjenja ali trgovanja.

Major Indonesian Islamic organization declares crypto ‘haram’ — Or forbidden

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments