20 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Velik porast finančnih svetovalcev, ki dodajajo kripto sredstva v portfelje strank

Velik porast finančnih svetovalcev, ki dodajajo kripto sredstva v portfelje strank

Več kot četrtina finančnih svetovalcev namerava v naslednjem letu priporočiti kripto naložbe.

4529 Skupno ogledov

6 Skupaj delnice

Big rise in financial advisers adding crypto assets to client portfolios

Glede na raziskavo finančni svetovalci svojim strankam bolj kot kdaj koli prej priporočajo naložbe v Bitcoin in kripto sredstva.

Poročilo Združenja za finančno načrtovanje, objavljeno 1. junija pogled na spreminjajoč se odnos do kripto sredstev. Raziskava „2021 o raziskovanju naložb“ je pokazala, da več finančnih svetovalcev kot kdaj koli prej priporoča svojim strankam, da imajo v svojem spletu nekaj kripto portfeljev.

Anketa je bila izvedena marca in prejeta 529 spletni odgovori poklicnih finančnih svetovalcev, ki strankam ponujajo investicijske nasvete in priporočila.

Navedeno je bilo, da 14% finančnih svetovalcev je že dodalo kripto sredstva v portfelje svojih strank ali pa jih priporoča njim. Še več jih načrtuje v naslednjem letu.

„Več kot četrtina (26 odstotkov) svetovalcev, navedenih v 2021 raziskava, da nameravajo v naslednjem obdobju povečati njihovo uporabo / priporočilo za kriptovalute 12 mesecev. «

Raziskava je pokazala, da se je številka znatno povečala v primerjavi s prejšnjim letom, ko je manj kot 1% svetovalcev priporočalo izpostavljenost kriptovalutam.

Poleg tega 49% financ strokovnjaki so navedli, da so jih stranke v zadnjih šestih mesecih spraševale o vlaganju v kriptovalute, kar je skoraj potrojilo že od 17% v 2020 .

tik pod polovico ali 48% finančnih svetovalcev je trdilo, da bere občasne novice kriptovalut in se z njimi nekoliko prijetno pogovarjajo, tretjina svetovalcev pa se aktivno izobražuje o digitalnih sredstvih.

Odjemalci so letos manj zaskrbljeni zaradi nestanovitnosti trga v primerjavi z lanskim, ugotovila raziskava. Več kot polovica ali 52% finančnih svetovalcev, izjavili, da so se njihove stranke v zadnjih šestih mesecih spraševale o nestanovitnosti trga v primerjavi z 76% za preteklo leto.

Vlagatelje lahko kripto sredstva privlačijo kot zaščito pred inflacijo, ki se je poslabšala med pandemijo in tekočimi paketi fiskalnih spodbud. Inflacija v ZDA se giblje okoli 13 leto visoko.

V začetku maja je Cointelegraph poročal, da finančni svetovalci vodijo institucionalno pot do prevzema kripto sredstev.

Predsednik uprave Grayscale Michael Sonnenshein je za Cointelegraph povedal, da “radovednost in povpraševanje strank spodbujata zanimanje finančnega svetovalca za kripto.” Njegova opažanja so izhajala iz raziskave, ki jo je naročila investicijska družba in je pokazala, da več kot polovica svetovalcev prejema vprašanja svojih strank o kriptovalutah.

Prejšnji članek„Nesmiselno, a neverjetno“ – Novi električni avto kopira kripto, medtem ko je parkiran
Naslednji članekBitcoin je tvegan digitalni “baker” in ni zlato – šef blaga Goldman Sachs

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments