19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Venezuela bo popravila šest ničel iz svoje valute, da bo olajšala plačila

Venezuela bo popravila šest ničel iz svoje valute, da bo olajšala plačila

venezuela

Vlada Venezuele razmišlja novo poimenovanje svoje fiat valute. Predlog, ki je v preučevanju, bi zmanjšal šest nič za inflacijski Bolivar. To bi podjetjem pomagalo pri obdelavi davkov in plačil ponudnikov, ki so ob današnjih številkah absurdno zapleteni. Vendar pa je po mnenju svetovalnih podjetij dolar prevladujoč kovanec pri plačilih na drobno v Venezueli.

Venezuela Redenominirajte svojo valuto

Vlada Venezuele preučuje matematično redenominacijo svoje valute, državnega bolivarja, da bi poenostavila plačila velikim podjetjem. Ta nominalna vrednost bi zmanjšala šest ničel, kar bi olajšalo izračun plačil, ki zdaj dosegajo visoke vsote. Čeprav uradne napovedi še ni bilo, je Bloomberg poročal, da so to temo komentirali trije ljudje, ki poznajo zadevo.

Novi ukrep je namenjen podjetjem, ki morajo velika plačila v bolivarjih. To bi pomagalo tudi potrošnikom, ki plačujejo v bolivarjih z uporabo POS terminalov, ki morajo zdaj zaradi sistemskih omejitev večkrat potegniti po svojih karticah. Vendar ta ukrep kaže, da vlada ni uspela nadzorovati inflacije in devalvacije valute. Zdaj bolivar trguje pri približno 3, 200, 000 VES na dolar (ali 3,2 nominirane VES na dolar).

Večina plačil v državi je zdaj digitalnih, zato vladi ne bi bilo treba tiskati številnih računov, da bi nadomestila količino gotovine, prisotne na trgu. Po nekaterih ocenah nacionalne svetovalne agencije Econometrica naj bi bilo v venezuelskem sistemu le 1,9% denarja v gotovini. Najvišja nota ima vrednost 1, 000, 000 VES ali približno 0 USD 15 in je uporaben samo za plačilo vozovnic za avtobus .

Ni prvič

To ni prvič takrat bo centralna banka Venezuele sprejela tak ukrep. Dejansko so državljani že dvakrat šli skozi ta postopek. Prvi dogodek denarne reverzije se je zgodil leta 2008 in je od bolivarja zasekal tri ničle. Takrat je bila država v zelo drugačnem položaju z medletno inflacijo samo 20. 44%.

Druga pretvorba je bila uporabljena ne tako dolgo nazaj v 2018 in je iz valute izbrisal pet ničel. Tokrat je bila Venezuela v hudi stiski, pred hiperinflacijskim procesom in začetkom sankcij, ki bi vplivale na gospodarski razvoj. Približno takrat je vlada začela Petro, svojo uradno kriptovaluto, kot poskus preprečevanja te situacije.

To pomeni, da v manj kot 15 leti, Venezuela bo zmanjšala 14 se odšteva od svoje valute. Toda brez učinkovitih ukrepov za boj proti inflaciji je to nekaterim državljanom, ki jih prizadene trenutna situacija, le povoj.

Kaj menite o najnovejši fiat valuti v Venezueli? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

US State Department Official Wants El Salvador to 'Ensure Bitcoin Is Well Regulated'

US Senator's Advice: Buy, Hold, Save Bitcoin for Retirement as Congress Floods Economy With Trillions of Dollars

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments