18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Verska prepoved kriptovalut v Ingušetiji izziva očitek družbenih medijev

Verska prepoved kriptovalut v Ingušetiji izziva očitek družbenih medijev

Religious Ban on Cryptocurrencies Provokes Social Media Reproach in Ingushetia

Odločitev uglednega verskega organ v Ingušetiji za prepoved trgovanja s kriptovalutami sprožil polemike v pretežno muslimanski ruski republiki. Kritiki so v družabnih omrežjih izrazili nestrinjanje s prepovedjo in poudarili, da ravnanje z bitcoini v islamskih jurisdikcijah ni enostransko.

Islamski klerik pojasnjuje razloge za kripto prepovedjo

Na sestanku sredi aprila je inuški svet iz Alimsa sprejel prepoved nakupa in prodaje kriptovalut s strani muslimanov v državi. Islamski duhovniki so takrat povedali, da so se odločili po preučevanju islamskih virov in sklepu, da religija prepoveduje trgovanje z elektronskim denarjem.

Namestnik glavnega muftija Magomed Hashtyrov je bil prisiljen razložiti stališče sveta. Ta teden je za lokalni časopis Ingushetia dejal, da kriptovalute kot plačilno sredstvo nimajo fizičnega zastopanja in se njihova menjava razlikuje od trgovanja z blagom na fizičnem trgu. Slednje za muslimane ni prepovedano. Teolog je razkril, da je svet že posredoval pri reševanju sporov glede kriptovalute, tudi med kleriki v enem primeru, in izjavil:

Samo pošteno delo združuje ljudi in navidezni lahki denar jih prepira.

Hashtyrov je nato vztrajal, da „kriptovaluta za zdaj ni ne denar ne blago. Ko bo javno dostopno, zakonito sprejeto plačilno sredstvo z državnim poroštvom, bomo lahko govorili o denarju, danes pa ne, «je dejal Ingušetija.

Uporabniki Instagrama se odzivajo na neutemeljeno prepoved trgovanja s kripto v Ingušetiji

Časopis je članek delil s Hashtyrov komentarje na Instagramu in sodeč po odzivih se vsi ne strinjajo z njegovimi interpretacijami. Kot poroča portal Caucasian Knot, so Ingušejci komentirali, da ima njihova država bolj pereča vprašanja kot prepoved kripto transakcij. »V republiki je veliko težav. Toda duhovščina in oblasti so “fiksirane” na kriptovalute, “je zapisal uporabnik z ročajem” tumgoev _ 111 _ . “

” Prepovejte prodajo alkohola, obsodite podkupljive uradnike, “je predlagal nekdo z imenom” kaddafi “. “Pravkar so našli nekaj, o čemer so se pogovorili in uredili,” je dodal uporabnik z imenom “eva_mango”. Drugi so izpodbijali veljavnost uvedene prepovedi: »Dve leti trgujem s kriptovaluto! Preden sem začel, sem prebral nekaj člankov na islamskih forumih, kjer je bilo jasno rečeno, da v tem ni nič prepovedanega, če ne trgujete s terminskimi pogodbami, «je zapisal tsoro.1. Potem je ‘dzurdzuk 666’ napisal:

Ne denar, ne blago, v kakšnem smislu ??? Če ga lahko kadar koli zamenjate za denar in blago … Tudi papirnati denar je smeti. Toda mi ga uporabljamo.

„Ne bi rekel, da je to ravno„ lahek “denar. Za njegovo uporabo sta potrebna znanje in sposobnost. Zdi se mi, da teologi te težave niso popolnoma preučili, «predlaga ženska komentatorka z Instagram ročajem ‘angry_hare_4’, ki jo citira Caucasian Knot. Portal je objavil tudi drugo, bolj kvalificirano mnenje o tej zadevi, Gapur Oziev, izredni profesor ekonomije na Mednarodni islamski univerzi v Kuala Lumpurju. Oziev, ki od 720 poučuje islamsko bančništvo in finance, je bil presenečen nad Odločitev inguške duhovščine o tej zadevi.

„Najavili so zelo staro različico fetve. Trenutno je veliko učenjakov, ki tega neposredno ne prepovedujejo, čeprav obsojajo vse, kar je povezano s kriptovaluto, «je povedal za spletno izdajo. »Vprašanj je več kot odgovorov. Dvomljivih stvari je veliko in hadisi pravijo, da se dvomljivim izogibajte. Ker pa v šeriatu ni izrecnega besedila, pod katerim bi bilo mogoče prepovedati kriptovaluto, ni vredno reči, da gre za haram, «je poudaril Oziev.

Kakšno je vaše mnenje o prepovedi kriptografije, ki so jo uvedli islamski kleriki Ingušetije? Delite svoje misli o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Fleeing Lynchpin of Nigerian Crypto Ponzi Scheme Inksnation Captured

Ripple Plans to Go Public After SEC Lawsuit Over XRP Is Resolved, CEO Says

Oznake v ta zgodba

Alims, prepoved, komentatorji, komentarji, svet, kriptovalute, kriptovalute, borza, fetva, hadisi, haram, Inguš, Ingušetija, Ingušeti, Instagram, islam, muslimani, profesor, prepoved, nakup, reakcije, vera, Rusija, ruska republika , prodaja, učenjaki, šeriat, družabni mediji, trgovina

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments