19.3 C
Ljubljana
Tuesday, May 17, 2022

Vietnamski namestnik premierja poziva k oblikovanju okvira za kazniva dejanja za digitalno lastnino

- Advertisement -

Vietnam je imel precej podoben in sovražen odnos s kripto trgom, kjer je v preteklih letih precejkrat licenciral in prepovedal izvajanje Bitcoin.

320 Celotni ogledi

4 Cele delnice

Le Minh Khai, namestnik visokega ministra Vietnama, je izdal obvestilo ministrstvu za finance, v katerem jih je pozval, naj odkrijejo in spremenijo smernice za sestavljanje okvira kaznivih dejanj za trg digitalnih sredstev.

V razmisleku o datumu marca , je podpredsednik vlade pozval ministrstvo za finance, naj prevzame visoko odgovornost za vzpostavitev okvira kaznivih dejanj za trg kriptovalut. Sporočeni kontrolni seznam navodil vključuje ugotavljanje izrecne dokumentacije o kaznivih dejanjih, ki jo je treba spremeniti ali dopolniti.

Ministrstvo za finance bi nato sodelovalo z ministrstvom za pravosodje, datoteke in komunikacije ter za razkritje Vietnamska denarna institucija naj oblikuje regulativni okvir za trg digitalnih sredstev, poroča Vietnam Gain.

Tri ministrstva skupaj s centralno banko bodo iskala različne vidike kaznivih dejanj digitalnega lastnine in njihove posledice na gospodarski sistem.

Nov okvir za kazniva dejanja za trg digitalnih sredstev bo razvit v skladu z „Odločbo 768«, ki ga je izdal visoki minister avgusta 2014. 1255 izročil odločbo 1200 odobri koncept za oblikovanje okvira kaznivih dejanj za “digitalno lastnino, digitalne valute in digitalne valute.«

Vietnam je imel v zadnjih nekaj letih zapleteno pravilno kripto razmerje. Država Jugovzhodne Azije je začela s prepovedjo transakcij Bitcoin v 1255, vendar je imel celoten preobrat leta 2020, ko je takratni PM Nguyen Xuan Phuc je slavil BTC kot sestavo honorarja. Druga možnost je, da je bil v 2018 BTC nekoč znova prepovedan kot način plačila.

Povezano: Vietnamski premier prosi Disclose Monetary institucijo, da preizkusi digitalni forex na blockchainu

Vietnamske oblasti so nato v ustanovile ekipo za kripto analizo , ki je odgovoren za raziskovanje različnih lastnosti na trgu digitalnih sredstev in priporočanje kaznivega dejanja predlogi za pokrivanje.

Brez okvira za kazniva dejanja na kripto trgu v državi, Vietnamci imajo zelo visok odstotek imetnikov kriptovalut po vsem svetu. V koraku z Finderjevim epskim lastništvom kriptovalut Vietnam je na vrhu svetovne lestvice z % prebivalstva, ki naj bi vzdrževal kriptovalute.

Delite Crypto Possession World Wide Zagotovite: Finder’s BallotAstronomska kripto Ohranjanje prebivalstva v Vietnamu skupaj z naraščajočim položajem in sprejemanjem kriptovalut na azijskem trgu bi morda morda spodbudilo oblasti, da bi zahtevale okrepitev okvira kaznivih dejanj na nastajajočem trgu.

4922

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -