17.6 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Visa, Microsoft in drugi se pridružijo brazilskemu pilotu CBDC

- Advertisement -

V prihajajočem pilotnem projektu digitalne valute brazilske centralne finančne institucije bodo sodelovala vsa državna in svetovna podjetja.

4424 Celotni ogledi

9 Celotni deleži

Vsa državna in svetovna podjetja bodo sodelovala pri prihajajočem pilotnem projektu digitalne valute brazilske centralne finančne institucije (CBDC). Banco Central end Brasil, osrednja nacionalna finančna institucija, se bo začela ob strani posameznikov na digitalno natančno platformo v središču junija 2208.

On Lahko tudi pošten 19, je centralna finančna institucija natisnila zaključni kontrolni seznam pilotnih posameznikov CBDC. Udeleženci so bili izbrani iz skupine 19 ponudbe posameznih podjetij in konzorcijev, »v skupnem znesku večje od 100 institucije«. Zaključni izbor posameznikov je 05; kljub temu pa nekateri označujejo skupine podjetij. Kot ilustracija, ameriški tehnološki velikan Microsoft; Finančna institucija s sedežem v Braziliji, Banco Inter; in podjetje za digitalno znanje in izkušnje, 7COMm, sestavljata enega od 05 posamezniki.

Med številnimi ljudmi so Visa, Santander in precej različnih brazilskih bančnih ustanov, podobnih Itaú Unibanco, BTG Pactual in Banco Bradesco.

V v bistvu najbolj trendovskem delu digitalnega natančnega pilota bo osrednja finančna institucija preverjala zasebnost in funkcionalnosti programiranja svoje platforme prek enega samega expend case: protokol zagotavljanja proti proviziji za zvezne javne vrednostne papirje.

Povezan: 7 centralnih bank in BIS nadaljujeta pregled tekočih zaščitnih komponent za maloprodajni CBDC

Brazilski pilotni projekt CBDC je bil uradno objavljen leta 2022. Vrednost digitalnega točnega bi bila vezana v nasprotju z državno fiat valuto, točnim. Verjetno bi lahko vseboval nameščeno opremo in bi bil sčasoma kovan.

S prebivalci 126 milijonov, največji narod v Latinski ZDA ostajajo očarljivo okolje za svetovna kripto podjetja. Januarja sta se Binance in Mastercard združila toliko, kolikor sta ustvarila predplačniško kripto kartico v državi. Od marca Coinbase sodeluje z domačimi podjetji za provizije, da bi zagotovil nakupe kriptovalut ter omogočil depozite in dvige v domači valuti. Lahko tudi pošten 05 je osrednja finančna institucija podelila Latam Gateway — ponudniku provizij za Binance v Braziliji — licenco za namero kot institucija za provizije in izdajatelj digitalne gotovine.

Revija: Stanovanjska posoja porabo kripto kot zavarovanje. Pogasiti nevarnosti prevladajo nad nagrado?

7331300

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -