13.8 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Vitalik Buterin kritizira idealen odnos Elona Muska do kriptovalute, podrobne omejitve razširljivosti...

Vitalik Buterin kritizira idealen odnos Elona Muska do kriptovalute, podrobne omejitve razširljivosti Blockchain

vitalik buterin

Vitalik Buterin, eden od najbolj znani ustanovitelji Ethereuma so Elonu Musku zavrnili prevzem popravljanja kriptovalut v novem prispevku, kjer podrobno opisuje meje razširljivosti verige blokov. Buterin se dotakne treh tem: shranjevanja, pasovne širine in računalniške moči ter komentira njihove omejitve z današnjo tehnologijo.

Vitalik Buterin kritizira poenostavljeni prevzem Elona Muska

Vitalik Buterin, ustanovitelj druge najuspešnejše kriptovalute (Ethereum), je včeraj kritiziral Elona Muska glede popravljanja kriptovalut izpostavljanje nekaterih ključnih vidikov. V novem članku z naslovom “Omejitve razširljivosti blokchainov” Buterin Elonu pošlje par udarcev in že v prvem odstavku vpraša:

Ali res lahko, kot želi Elon Musk, “pospešite čas blokade 10 X, povečaj velikost bloka 10 X & drop pristojbina 100 X “, ne da bi prišlo do ekstremne centralizacije in ogrožanja temeljnih lastnosti, zaradi katerih je veriga blokov takšna, kot je?

Buterin, ki je bil vedno zaskrbljen zaradi sprejetja verige blokov, nato te ideje v prispevku razširi. Navaja, da je eden najpomembnejših dejavnikov za obrambo verig in decentralizacijo možnost običajnih uporabnikov, da zaženejo vozlišče (to je že sprožilo krog kritikov nekaterih uporabnikov v skupnosti velikih blokov in je v nasprotju z drugimi stališči, kot je tisto, ki jo je Olivier Janssens izrazil od 2017). Zanj obstajajo le trije temeljni dejavniki, ki lahko vplivajo na sposobnost končnih uporabnikov, da zaženejo vozlišče: pomnilnik, pasovna širina in računalniška moč.

Članek pojasnjuje, kako ti trije je treba konfigurirati dejavnike in njihove priporočene vrednosti, če je cilj imeti pravilno delujočo verigo blokov. Za shranjevanje poudarja, da čeprav je na voljo SSD s kapaciteto 8 TB, to za večino uporabnikov ni sprejemljiva, saj 512 gigabajtov je v zgornji meji.

Glede pasovne širine, čeprav so že na voljo zelo hitre hitrosti povezave, je navedeno, da meja je približno pet megabajtov blokov vsakih deset sekund, ker morajo vozlišča tudi prihraniti pasovno širino za režijske stroške protokola in oddajanje transakcij. V zvezi z računalniško močjo članek pojasnjuje, da bi morala biti meja deset odstotkov največje zmogljivosti računalnika, ker morajo vozlišča varčevati z energijo, da se soočijo z napadi DDoS in se soočijo s kratkimi izpadi. ​​

Musk ogenj nazaj

Prispevek predstavlja tehnično zavrnitev tistega, kar je Musk nazadnje predlagal teden, ko je skušal razširljivost obravnavati poenostavljeno. Musk je predlagal, naj Dogecoin, njegov izbor kriptovalut, postane naslednja razširljiva valuta za svet. Ponudil je celo financiranje razvoja in pomoč sedanjim programerjem Dogecoinov, da izboljšajo vedenje valute, da bodo energetsko učinkovitejše.

Musk ni čakal preveč časa, da bi udaril nazaj tehnični odgovor na njegove cilje: Teslin direktor se je zabaval, ko je izjavil, da se je Buterin bal doža, medtem ko je na Twitterju objavil meme, ki je na klasičnem filmskem plakatu Jaws prikazal psa Shiba Inu.

Kaj menite o zadnjem Buterinovem prispevku? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

USDC Attestations Run Late, Raising Alarms in the Crypto Community

Nobel Prize-Winning Economist Robert Shiller Mulls Over Getting Active in the Bitcoin Market

Oznake v tej zgodbi

Pasovna širina, Bitcoin, razširljivost blockchain-a, računalniška moč, dogecoin, Elon Musk, Ethereum, Memes, ne-rudarska vozlišča, Storage, Vitalik Buterin

Zasluge za slike 1262673397: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments